
عصر اترک بررسی کرد؛
تسهیلات؛حلقه مفقوده نوسازی تاکسیهای فرسوده
در شهر بجنورد، مشکلات نوسازی تاکسیها به دلیل کمبود تسهیلات دولتی و هزینههای بالا، چالشهای جدی را برای رانندگان و سیستم حملونقل عمومی ایجاد کرده است.
به گزارش گروه اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «عصر اترک»، شهر بجنورد در سالهای اخیر با چالشهای متعددی در زمینه نوسازی تاکسیها و بهبود سیستم حملونقل عمومی روبرو شده است .
بدون حمایتهای مؤثر دولت و تخصیص تسهیلات لازم، رانندگان تاکسی قادر به جایگزینی و نوسازی خودروهای فرسوده خود نیستند؛ این مشکلات، تأثیرات منفی بر کیفیت هوا و خدمات حملونقل شهری داشته و نیازمند توجه ویژه مسئولین است.
نیاز به حمایت دولت برای نوسازی تاکسیها
علی اربابی در گفتگو با خبرنگار ما با اشاره به روند نوسازی تاکسیها، گفت: نیاز است که دولت تسهیلاتی را برای نوسازی تاکسیها فراهم کند؛ البته ما هم اقداماتی برای کمک انجام دادهایم.
وی در ادامه افزود: به طور مثال مخازن سیلندر ۵۰ تاکسی تجهیز شد و یا یک سری تسهیلات برای بازسازی و نوسازی در نظر گرفتیم که مستقیماً به تاکسیها مربوط میشد تا بتوانند خدمات بهتری ارائه دهند.
رئیس کمیسیون عمران و حملونقل شورای شهر بجنورد خاطرنشان کرد: هدف از این اقدام ارائه تسهیلات به رانندگانی بود که به دنبال تعمیر یا بازسازی خودروی خود بودند.
وی با بیان اینکه بسیاری از تسهیلات لازم باید توسط دولت تأمین شود، عنوان کرد: مکاتبات زیادی نیز با استانداری و وزارت کشور انجام شد، اما این تلاشها تأثیر چندانی نداشت.
اربابی تصریح کرد: مشکل این است که عمر مفید بسیاری از تاکسیها تمام شده و باید با تسهیلاتی که دولت ارائه میکند، این خودروها جایگزین شوند.
وی در ادامه گفت: آخرین سری که ما در این زمینه پیشرفتی داشتیم، مربوط به سال گذشته یا شاید اوایل سال جاری بود که صندوق کارآفرین هم وارد عمل شد، اما قیمتهایی که ارائه دادند برای رانندگان سنگین بود؛ به این صورت که رانندگان باید مبلغی را از محل فروش خودروهای فرسوده تأمین میکردند و مبلغ دیگری نیز از صندوق دریافت میکردند، اما باتوجهبه شرایط، رانندگان توانایی پرداخت این هزینههای اضافی را نداشتند و این طرح اجرایی نشد.
فرسودگی تاکسیها و نابسامانی خدمات حملونقل شهری
رئیس کمیسیون عمران و حملونقل شورای شهر بجنورد بیان داشت: در سالهای گذشته تغییر چندانی در تعداد تاکسیهای جدید نداشتهایم و بعضی نیز به دلیل فرسودگی ازردهخارج شدند که این کمبود باعث نابسامانی در ارائه خدمات حملونقل شهری شده است.
وی با بیان اینکه دولت تمرکز بیشتر خود را بر روی توسعه ناوگان حملونقل عمومی مانند اتوبوسها گذاشته و تاکسیها را بهعنوان بخشی از این ناوگان نمیشمارد، افزود: این امر احتمالاً به دلیل محدودیت منابع و شرایط اقتصادی است؛ بااینحال، تاکسیها میتوانند تأثیر زیادی بر کاهش ترافیک و آلودگی هوا داشته باشند.
اربابی به طرح جایگزینی تاکسیها با خودروهای برقی نیز اشاره داشت و گفت: در حال حاضر اقدامی در شهرستان بجنورد صورت نگرفته، اما امیدواریم با تغییر مدیریت و پیگیریهای جدید، توجه بیشتری به این موضوع شود.
وی با این عنوان که خودروهای فرسوده تأثیر زیادی بر آلودگی هوای بجنورد دارند، گفت: باتوجهبه شرایط جغرافیایی بجنورد که در یک شکل کاسهای قرار دارد، تبادل هوا بهخوبی صورت نمیگیرد و آلودگی متمرکز میشود.
وی افزود: توسعه ناوگان حملونقل عمومی، حتی در حد یک یا دو درصد، میتواند تأثیر قابلتوجهی بر کاهش آلودگی و بهبود کیفیت هوا داشته باشد.
رئیس کمیسیون عمران و حملونقل شورای شهر بجنورد در پایان اظهار داشت: پیشنهاد ما این است که بودجه بیشتری برای نوسازی و جایگزینی ناوگان تاکسیها اختصاص داده شود و همچنین، ارائه تسهیلات بیشتر به رانندگان میتواند در کاهش مشکلات اقتصادی آنها و بهبود شرایط ناوگان تأثیرگذار باشد.
افزایش چندبرابری قیمت تاکسی چالشی برای نوسازی
حمیدرضا شافعی در گفتگو با خبرنگار ما دررابطهبا نوسازی تاکسیها، گفت: اصلیترین مانع نوسازی تاکسیها این است که بهصورت نقدی از طرف سازمان شهرداریها اعلام شده و هیچ تسهیلات کمبهرهای برای آن در نظر گرفته نشده است که در نتیجه رانندگان نمیتوانند اقدام به خرید خودروی جدید کنند.
وی در ادامه افزود: باتوجهبه افزایش قیمت خودروها در سال گذشته قیمت خودروی سمند سورن از ۲۷۴ میلیون تومان به ۴۸۰ میلیون تومان افزایش یافت و این شرایط برای اکثر رانندگان فراهم نیست.
رئیس سازمان حملونقل بار و مسافر شهرداری بجنورد تصریح کرد: مکاتبات بسیار زیادی با سازمان شهرداریها، بابت تسهیلات اشتغال انجام شد و حتی در قانون بودجه هم به این موضوع اشاره شده بود؛ اما این مکاتبات نتیجهای نداشت.
وی دررابطهبا روند نوسازی خودروهای فرسوده عنوان کرد: باتوجهبه پیشفاکتوری که از طریق ایرانخودرو صادر میشود، همکاران ما در سازمان حملونقل بار و مسافر شهرداری برای نوسازی اقدام میکنند.
شافعی خاطرنشان کرد: باتوجهبه شرایط مالی و توانایی شهرداری، مبلغی از این دستگاه دریافت شد و به صندوق کارآفرینی امید واریز کردیم تا بهعنوان آورده شهرداری، به تعداد محدودی از رانندگان تسهیلات کمبهره واگذار شود.
۲۵۰ تاکسی فرسوده توانایی فعالیت ندارند
وی با بیان اینکه در حال حاضر ۷۰۰ دستگاه تاکسی در بجنورد است، افزود: از این تعداد، حدود ۴۵۰ خودرو در سطح شهر بجنورد فعال هستند و بقیه به علت فرسودگی توانایی فعالیت را ندارند.
رئیس سازمان حملونقل بار و مسافر شهرداری بجنورد تأکید کرد: با شرایط فعلی، هر رانندهتاکسی باید حدود ۳۵۰ میلیون تومان نقدینگی داشته باشد تا بتواند وارد طرح نوسازی شود، اما این موضوع امکانپذیر نیست.
وی گفت: تا سالهای گذشته، ملاک فرسودگی خودروهای تاکسی ۱۰ سال بود، اما باتوجهبه مشکلات پیش روی رانندگان جهت نوسازی خودرو، این قانون اصلاح شد و اعلام کردند تا زمانی که خودرو بتواند معاینه فنی بگیرد، اجازه فعالیت دارد.
شافعی در رابطه به طرح جایگزینی خودروهای برقی بیان کرد: این موضوع فعلاً در کلانشهرها مطرح است و در حال حاضر برای شهر بجنورد باوجود مشکلات فعلی مطرحکردن این موضوع بسیار زود است.
وی اضافه کرد: نبود زیرساختهای موردنیاز، هزینه تأمین و نگهداری و از سوی دیگر مشکل ناترازی برق در کشور باعث میشود که در شرایط فعلی، استفاده از تاکسیهای برقی برای شهرهایی با درآمد پایینتر، مانند بجنورد، مناسب نباشد.
۳۰ دستگاه تاکسی در طرح نوسازی تحویل داده شد
رئیس سازمان حملونقل بار و مسافر شهرداری بجنورد اظهار داشت: تاکنون ۴۵ دستگاه خودرو در طرح نوسازی ثبتنام شدند که از این تعداد، ۳۰ دستگاه تحویل داده شده و مابقی در حال پیگیری هستند.
وی خاطرنشان کرد: تمام رانندگانی که خودروهای فرسوده دارند، میتوانند در سامانه نوسازی خودروهای فرسوده ثبتنام کنند و پس از ثبتنام و صدور پیشفاکتور، مبلغ تعیینشده را واریز کنند و همچنین خودروی فرسوده خود را اسقاط کنند تا خودروی نو به آنها تحویل داده شود.
شافعی گفت: در حال حاضر قیمت هر خودروی جدید در طرح نوسازی ۴۸۰ میلیون تومان است.
وی با اشاره به نظارت مستمر بر عملکرد تاکسیها، افزود: این نظارت شامل گشتهای خیابانی و رسیدگی به شکایات مسافران است که به کارگروه انضباطی ارجاع داده میشود.
نتیجهگیری: در کل، چالشهای نوسازی تاکسیها در بجنورد به دلیل کمبود تسهیلات و هزینههای بالا، باعث شده تا رانندگان نتوانند خودروهای فرسوده خود را جایگزین کنند. این مسئله، علاوه بر کاهش کیفیت خدمات حملونقل عمومی، به افزایش آلودگی هوا نیز منجر شده است. توجه و حمایت بیشتر دولت و ارائه تسهیلات مالی میتواند راهحلی برای بهبود این وضعیت باشد.
تهیه و تنظیم گزارش: عبدالله یزدانی
انتهای خبر/
درباره نویسنده
لینک کوتاه خبر
نظر / پاسخ از
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!