
دبیرکل میراثفرهنگی استان خبر داد:
مطالعات چشمانداز توسعه گردشگری خراسانشمالی آغاز شد
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسانشمالی گفت: انجام مطالعات راهبردی توسعه گردشگری خراسانشمالی شروع شده است که با انجام این مطالعات سیاستهای گردشگری در استان مشخص میشوند.
علی مستوفیان در گفتگو با خبرنگار گروه اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «عصراترک» اظهار کرد: در سفر هیأت دولت چهاردهم به خراسان شمالی تخصیص یک هزار و ۹۰۰ میلیارد تومان تسهیلات برای اجرای ۴۰ طرح گردشگری در استان مصوب شد.
وی افزود: در تلاش هستیم که این تسهیلات از محل خارج از منابع استانی به خراسان شمالی اختصاص داده شود.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان شمالی در ادامه از شروع انجام مطالعات راهبردی توسعه گردشگری خراسان شمالی خبر داد و انجام این مطالعات را در این زمینه که خراسان شمالی چگونه مقصد سفر گردشگران شود همچنین آمادهسازی نوع خدمات برای جذب گردشگران را ضروری دانست.
وی گفت: در مرحله اول، انجام این مطالعات راهبردی برای شهرستان شیروان شروع شده است که در مرحله بعد این مطالعات برای استان انجام خواهد شد.
مستوفیان خاطرنشان کرد: این مطالعات با همکاری دانشگاه علم و صنعت انجام میشود.
وی در پاسخ به این سؤال که در سال ۹۱ مقام معظم رهبری دومین پیشران اقتصادی استان را گردشگری اعلام کردند، حال چرا با تأخیر گذشت بیش از یک دههای، انجام این مطالعات ضروری آغاز شده است؟ اظهار کرد: درگذشته در نظام برنامهریزی استان، اعتقادی به انجام این مطالعات راهبردی وجود نداشت.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان شمالی گفت: بااینوجود، رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان با اختصاص اعتبار به انجام این مطالعات موافقت کرد.
وی یادآور شد: در این مطالعات، نقاط ضعف، قوت، فرصتها، تهدیدها، چشمانداز، اهداف، راهبردها و سیاستهای گردشگری در استان عارضهیابی و مشخص خواهند شد.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان شمالی در ادامه درباره برونسپاری راهبری بناهای تاریخی استان به بخش خصوصی نیز اظهار کرد: در این راستا، ابتدا مرمت بناهای تاریخی در معرض خطر را در اولویت قرار داده دایم و پس از آن بناهایی که باید برای آنها کاربری تعریف شوند را در دستور کار قرار دادهایم.
وی گفت: رباط قلی، آتشکده اسپاخو، آیینهخانه مفخم از بناهایی هستند که مرمت شدهاند، حال این بناهای تاریخی برای برونسپاری آنها به بخش خصوصی به صندوق احیا و بهرهبرداری از اماکن تاریخی معرفی شدهاند.
مستوفیان خاطرنشان کرد: درگذشته بنای تاریخی حسینیه جاجرمیها به بخش خصوصی واگذار شد.
وی افزود: با واگذاری بنای تاریخی آیینهخانه مفخم به بخش خصوصی با کاربری هتل، پس از آن نسبت به احداث یک بنای موزهای استاندارد برای مرکز استان اقدام خواهیم کرد.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان شمالی یادآور شد: بنای رباط قلی در شهرستان جاجرم نیز با کاربری هتل و اکو کمپ به بخش خصوصی واگذار خواهد شد.
وی درباره تعیین حریم بناهای تاریخی، بازنگری این حریمها نیز عنوان کرد: در این زمینه در برنامه هفتم توسعه تکالیف برای وزارتخانههای میراثفرهنگی و راه و شهرسازی تعیین شده است که حریم آثار و بناهای تاریخی بازنگری شوند.
مستوفیان گفت: تعیین حریم و طرح توسعه تپه معصوم زاده و مجموعه تاریخی مفخم در قالب احیا و بازآفرینی در دستور کار قرار گرفتهاند.
علاوه بر این، وی به رویکرد اداره کل میراثفرهنگی و گردشگری استان برای آمادهسازی زیرساختهای گردشگری ارزانقیمت در استان نیز اشاره و بیان کرد: در این زمینه موافقت اصولیها برای اجرای طرحهای اقامتی ارزانقیمت صادر شدهاند که احداث بومگردیها از این جمله هستند.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان شمالی افزود: مجوزها برای احداث هتل سه ستاره در مناطق گردشگری استان از جمله منطقه بابا امان نیز صادر شدهاند.
افزون بر این، وی از اعلام آمادگی دو سرمایهگذار برای خرید ایر تاکسی و تأسیس شرکت هواپیمایی برای فرودگاه بجنورد نیز خبر داد و اظهار کرد: وجود فرودگاه و ایجاد پروازهای دائمی از جمله زیرساختهای مهم برای صنعت گردشگری است.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان شمالی اعلام کرد: جلب و جذب سرمایهگذار برای تحقق این مهم، طی سالهای اخیر به طور مستمر پیگیری شد تا سرانجام اخیراً دو سرمایهگذار بومی و غیربومی اعلام آمادگی کردند تا در این زمینه اقدام کنند.
مستوفیان گفت: در حال حاضر گفتگوها با این دو سرمایهگذار در حال انجام است.
انتهای خبر/ سمانه قهرمانی
درباره نویسنده
لینک کوتاه خبر
برچسبها
نظر / پاسخ از
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!