حالت تاریک
  • چهارشنبه, 1403/10/19 شمسی | 2025/01/08 میلادی
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن سایت خبری عصر اترک هستید؟
اما و اگرهای مازوت‌سوزی کارخانه آلو‌مینای ایران
عصراترک بررسی کرد؛

اما و اگرهای مازوت‌سوزی کارخانه آلو‌مینای ایران

تمامی صنایع بزرگ استان توسط سیستم پایش لحظه‌ای که بر روی خروجی دودکشهای صنایع نصب شده کنترل می‌شوند و در صورت رعایت نکردن استاندارد بلافاصله برای صنعت اخطاریه صادر و مطابق ضوابط با آنها برخورد می‌شود.

در پی اعتراض گروهی از شهروندان جاجرم که مدعی استفاده از مازوت در کارخانه آلومینای ایران شدند، که به آلودگی هوای این شهر منجر شده بر آن شدیم تا پیگیر این امر از مسئول مربوطه باشیم.

مازوت سنگین‌ترین سوخت به دست آمده از نفت است که با شروع فصل سرما، نام آن نیز به عنوان متهم اصلی آلایندگی مطرح می‌شود.

علی حسینی در گفتگو با پایگاه خبری تحلیلی «عصراترک» با بیان اینکه بهره‌مندی از هوای پاک، از اصلی‌ترین حقوق مردم است، گفت: متأسفانه کارخانه آلومینای ایران همچنان آلاینده است و سلامت اهالی این شهرستان را از نظر آلودگی هوا تهدید می‌‌کند.

آسیب به محیط زیست و سلامت افراد

یک شهروند جاجرمی افزود: برخورداری از هوای پاک ضرورتی انکار ناپذیر است اما استفاده این کارخانه از مازوت آسیب‌های بسیاری به محیط زیست منطقه وارد کرده و سلامت مردم را به شدت تهدید می‌کند.

حسینی بیان کرد: مازوت، قاتل خاموش هوای شهرها! نه تنها برای انسان‌ها سرطان‌زا و مرگبار است، بلکه به پرندگان و حیوانات هم آسیب می‌زند.

بیماریهای قلبی و عروقی

وی ابراز کرد: این گاز در غلظت‌های پایین‌تر، درد قفسه سینه، مشکلات تنفسی، قرمزی چشم و افزایش احتمال بروز بیماری‌های قلبی و تنفسی را به همراه دارد.

این شهروند جاجرمی اظهار داشت: این در صورتی است که این نیروگاه عوارض آلایندگی را هم پرداخت نمی‌کند. در واقع این کارخانه نه عوارض آلایندگی را پرداخت می‌کند و نه مسئولیت اجتماعی خود را انجام می‌دهد و نه از مازوت سوزی خود می‌کاهد.

جبران ضرر و زیان

حسینی خاطرنشان کرد: مسئولان امر باید حداقل بخشی از ضرر و زیان مردم را در رابطه با کارخانه آلومینا با مسئولیت اجتماعی جبران کند. 

وی در پایان گفت: لازم است تدبیری اندیشیده شود تا هم بتوان از ظرفیت این کارخانه که به جای خود نقش مهمی در اشتغال و بهره‌وری دارد، استفاده کرد و هم تهدیدهای آن به ویژه در حوزه سلامتی مردم، به حداقل کاهش یابد.

 

حسین هراتی در مصاحبه با خبرنگار گروه اجتماعی «عصراترک» گفت: در پی انتشار تصاویری در شبکه‌های اجتماعی از مازوت سوزی برخی از صنایع استان از جمله آلومینا گفت: همه ساله با شروع فصل سرما و افزایش میزان گاز مصرفی در شبکه خانگی به ناچار گاز بخش صنایع استان جهت پایداری شبکه گاز قطع می‌شود و صنایع با وجود مشکلاتی که در فرآیند تولید آنها با مازوت سوزی بوجود می‌آید برای  متوقف نشدن تولید به ناچار و به اجبار از سوخت جایگزین که مازوت یا گازوئیل است، استفاده می‌کنند.

پایش تمامی صنایع طبق قوانین

وی افزود: سازمان حفاظت محیط زیست بر اساس قوانین و ضوابط ابلاغی متولی پایش و کنترل آلودگی‌های بخش‌های مختلف صنعتی، واحدهای تولیدی، خدماتی و معدنی در بخش‌های مختلف آب، هوا و خاک می‌باشد و بدین منظور با وجود کمبود امکانات و نیرو تمامی صنایع را مورد پایش قرار می‌دهد.

این مسئول تصریح کرد: آنچه برای سازمان محیط زیست اهمیت دارد میزان خروجی صنایع است که بایستی با استانداردهای موجود مطابقت داشته باشد که البته برای شرایط مازوت سوزی نیز استاندارد مشخصی تدوین شده که محیط زیست بر آن اساس اقدام به نمونه‌برداری و آنالیز خروجی‌ها می‌کند.

وی عنوان کرد: مشاهده برخی خروجی‌های نامتعارف در برخی از صنایع صرفا به صورت لحظه‌ای و معمولا بر اثر تغییر لحظه‌ای در مشعل‌ها که ناشی از تغییر سوخت یا نوسات برق برای مدت بسیار کوتاهی بوجود می‌آید که دیدن این لحظات برای برخی مردم موجب نگرانی شده است.

سیستم پایش لحظه‌ای

هراتی گفت: تمامی صنایع بزرگ استان توسط سیستم پایش لحظه‌ای که بر روی خروجی دودکش‌های صنایع نصب شده کنترل می‌شوند و در صورت رعایت نکردن استاندارد بلافاصله برای صنعت اخطاریه صادر و مطابق ضوابط با آنها برخورد می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: اجرای ضوابط و قوانین این حوزه جهت داشتن محیط زیستی سالم و عاری از هرگونه آلودگی برای حفظ سلامت مردم و نسل‌های آینده اولین و مهمترین اولویت اداره کل حفاظت محیط زیست استان است و برای اجرای این مهم با هیچ صنعت یا واحد تولیدی و حتی دستگاه‌های دولتی و غیر دولتی مماشات نمی‌کند.

نتیجه‌گیری: مازوت به دلیل ارزان بودن و عدم پیچیدگی در جداسازی آن از نفت خام یکی از سوخت‌های مورد توجه در طول تاریخ بوده است، اما برنامه‌ریزی دولت‌ها باید به گونه‌ای باشد که هم چرخ صنعت از کار نیافتد و هم به سلامت مردم آسیب نرسد.

 

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از