
مدیرکل مدیریت بحران خراسانشمالی خبر داد:
قرارگیری ۴۱ روستای خراسانشمالی در معرض رانش زمین
مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسانشمالی جزئیات جدیدی از رانش زمین در روستای گلی را اعلام کرد و گفت: در حال حاضر، حدود ۴۱ روستا در سطح استان شناسایی شدهاند که به دلیل موقعیت جغرافیایی، در معرض رانش زمین قرار دارند.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «عصراترک» به نقل از تسنیم، غلامرضا شفیق به تشریح آخرین جزئیات حادثه رانش زمین در روستای گله پرداخت و اظهار داشت: این رانش زمین که بر اثر بارشهای شدید اسفند ۹۷ و فروردین ۹۸ رخ داد، بیش از ۱۶۵ خانوار روستا را تحت تأثیر قرار داد.
وی افزود: در پی رانش زمین در یک بخش از روستای گلی، بنیاد مسکن استان به اهالی زمیندار تسهیلات ساخت مسکن و مبالغی به عنوان کمک بلاعوض اعطا کرد. همچنین در مناطق واجبالتخلیه، ۲۸ خانوار شناسایی و به سوی زمینهای توسعهای و شهرک روستا هدایت شدند. این خانوارها تسهیلات و کمکهای بلاعوض خود را دریافت و عملیات احداث واحدهای مسکونی جدید را آغاز کردند.
شفیق افزود: از میان این خانوارها، سه خانوار تا ۷۰ تا ۸۰ درصد ساختوساز پیش رفتهاند اما هنوز به مرحله تکمیل نرسیدهاند. تنها یک خانوار، علیرغم تحویل گرفتن زمین جدید، هنوز اقدامی برای احداث مسکن نکرده که امروز نیز به این خانواده جهت دریافت تسهیلات قول مساعد داده شد.
به گفته مدیرکل مدیریت بحران، ساختوساز در مناطقی که رانش رخ داده به طور کلی ممنوع اعلام شده و این اراضی باید به فضای سبز تبدیل شود.
وی تصریح کرد: افرادی که از تحویل منازل و زمین قدیمی خود به بنیاد مسکن امتناع کردند، توسط این نهاد به دستگاه قضایی معرفی شدند و طی رأی صادره، الزام به تخلیه این اماکن صورت گرفت. مصوبات و صورتجلسات مربوط به تخلیه کامل این مناطق، در زمان فرمانداری وقت به تصویب رسیده و به خانوارها ابلاغ شده است.
شفیق خبر داد: چنانچه ساکنان همچنان از تحویل زمین خودداری کنند، پرونده آنها به کمیسیون ماده ۹۹ برای تصمیمگیری نهایی ارسال خواهد شد. هشدارها و اخطارهای لازم نیز تاکنون بهصورت مستمر داده شده است.
مدیرکل مدیریت بحران خراسانشمالی اعلام کرد: در حال حاضر، حدود ۴۱ روستا در سطح استان شناسایی شدهاند که به دلیل موقعیت جغرافیایی، در معرض رانش زمین قرار دارند. عمده رانشها در مناطق روستایی به وقوع میپیوندد و اطلاعرسانی لازم به اهالی انجام شده و نقاط بحرانی به طور دقیق مشخص شدهاند.
وی یادآور شد: در سال گذشته، حادثهای مشابه در روستای دهگاه رخ داد و خانوارهای آسیبدیده به اماکن عمومی و منازل اقوام انتقال یافتند. همچنین تمهیداتی تدارک دیده شده تا خانوارهای ساکن در مناطق رانشی به نقاط توسعهای و امن انتقال داده شوند. موضوع در دستور کار بنیاد مسکن و جهاد کشاورزی قرار دارد و تحویل زمین به متقاضیان در حال انجام است.
شفیق تأکید کرد: زمینهای رانشی وضعیت قرمز اعلام شده و به هیچ عنوان اجازه ساختوساز داده نمیشود. هرگونه کوتاهی یا تخلف منجر به مسئولیت مستقیم اهالی و مقامات محلی خواهد شد و از طریق مراجع قضایی پیگیری میشود. هدف نهایی، تأمین امنیت جانی و مالی روستاییان و تبدیل مناطق رها شده به کاربری فضای سبز است.
وی همچنین با اشاره به ویژگی زلزلهخیزی استان یادآور شد: تلاش داریم با انتقال تدریجی جمعیت روستاهای آسیبپذیر، ریسک بلایای طبیعی را به حداقل برسانیم و بهبود زیرساختهای اسکان روستاییان را دنبال کنیم.
انتهای خبر/
درباره نویسنده
لینک کوتاه خبر
نظر / پاسخ از
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!