حجتالاسلام محمد شمسایی در گفتگو خبرنگار حوزه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «عصر اترک» در رابطه با تغییر سبک زندگی و تغذیه افراد گفت: امروزه در اکثر جوامع بشری به دلیل پیشرفت صنایع و تکنولوژی، با تغییر سبک زندگی سالم و تغییر ذائقهها، با تولید غذاهای سریع و فوری به نام فستفود روبرو هستیم که در سفره خانوادهها، جای خود را باز کردهاند.
وی ادامه داد: فستفود یا همان غذای آماده و سریع به دلیل بالابودن میزان کالری و از طرفی پایینبودن مواد مغذی و مفید برای بدن، موجب اختلالات اساسی در نظام سلامت و زیست جامعه شده است.
این کارشناس طب سنتی اضافه کرد: کمتر کسی است که از ضرر این غذاهای کمفایده و پر زرق و برق بیاطلاع باشد، اما متأسفانه با تغییر ذائقه مردم و اشتهای زیاد به این نوع غذاها عرضه و فروش آن در جوامع رونق گرفته است.
وی به خصوصیات منحصربهفرد فستفودها از جمله آمادهشدن در مدتزمان بسیار کوتاه در دمای زیاد و روشهای پخت ناسالم اشاره کرد و گفت: وقتی غذایی که باید مراحل پخت را تمام و کمال در مدت زمان نسبتاً طولانی طی کند، بهسرعت و با دمای زیاد آماده شود، مطمئناً مواد مفید تشکیلدهنده این غذا از بین رفته و یا به پایینترین حد کاهش پیدا میکند.
شمسایی خاطرنشان کرد: فستفودها با ظاهری زیبا، رنگارنگ، ادویهها و طعمدهندههای متنوع و مختلف، عموماً در ذائقه افراد خوشمزه هستند و با اینکه اکثر مردم از مضرات فستفودها در طب سنتی آگاه هستند، ولی باز هم نمیتوانند از خوردن آن خودداری کنند.
وی ادامه داد: از محبوبترین فستفودها در زندگی امروزه میتوان به سوسیس، کالباس، ناگت، پیتزا، سیبزمینی سرخکرده، انواع ساندویچ، هاتداگ، همبرگر، ذرت مکزیکی، چیزبرگر، قارچ سوخاری، مرغسوخاری، نوشابههای گازدار، انواع سسها، چیکن برگر، انواع اسنکها، پیراشکی، دونات، چیپس و پفک اشاره کرد.
این کارشناس طب سنتی بیان داشت: سرعت زیاد آمادهسازی این غذاها باعث شده تا افرادی که درگیر زندگی و کار روزانه هستند و زمانی برای طبخ غذا ندارند، به استفاده از فستفودها ترغیب شوند و شاید در واقع تنها مزیت این غذاها سرعت بالای تهیه آنها بوده است، در حالی که این غذاها باعث تخریب بافت طبیعی مواد غذایی و تبدیل آن به سموم خطرناک برای بدن میشود.
وی همچنین یادآور شد: از طرفی ارزانبودن و دستیابی آسان به آنها باعث فراگیرشدن استفاده از فستفودها میشود.
شمسایی یکی از مضرات فستفودها در طب سنتی را پایینبودن ارزش غذایی آنها عنوان کرد و گفت: در تهیه اکثر فستفودها مثل کالباس، سوسیس، همبرگر، خوراکها و غیره از گوشتهای نامرغوب حیوانات و امعاء و احشای گاو، گوسفند و مرغ که بهشدت سودا زا بوده و جزء پروتئینهای بیکیفیت هستند و روغنهای اشباع با ترانس بالا و افزودنیهای شیمیایی مضر استفاده میشود.
مصاحبه از آرزو رحمانی
انتهای خبر/
0 نظر