حالت تاریک
  • سه‌شنبه, 1403/10/18 شمسی | 2025/01/07 میلادی
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن سایت خبری عصر اترک هستید؟
شیب تند بیماری‌های تنفسی در خراسان‌شمالی
عصر اترک بررسی کرد؛

شیب تند بیماری‌های تنفسی در خراسان‌شمالی

آغاز فصل سرما پیام‌آور ابتلا به بیماری‌های تنفسی و ویروسی است که هر ساله شاهد شیوع آن بوده‌ایم، در حال حاضر نیز این بیماری‌ها با شیب تند در حال پیشروی هستند و بخش زیادی از افراد درگیر آن شده‌اند.

 به گزارش خبرنگار حوزه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «عصر اترک»، با سردشدن هوا و فرارسیدن فصل پاییز و زمستان، موارد ابتلا به بیماری‌های تنفسی از جمله آنفولانزا افزایش پیدا می‌کند.

 باتوجه‌به اینکه ویروس آنفولانزا در هوای سرد و خشک بهتر زنده می‌ماند و سریع‌تر منتقل می‌شود، از طرفی در فصل‌های سرد سال افراد بیشتر در محیط‌های سربسته حضور دارند که باعث انتقال ویروس با سرعت بیشتری خواهد شد.

 آنفولانزا یکی از بیماری‌های شایع و مسری ویروسی است که سالانه میلیون‌ها نفر را در سراسر جهان مبتلا می‌کند، این بیماری دستگاه تنفسی را تحت‌تأثیر قرار می‌دهد و به‌سرعت از فردی به فرد دیگر منتقل می‌شود.

 آنفولانزا می‌تواند از یک سرماخوردگی ساده تا موارد شدید و حتی مرگ‌بار به‌ویژه در گروه‌های آسیب‌پذیر مانند کودکان، سالمندان و افراد دارای بیماری‌های زمینه‌ای متغیر باشد.

 کودکان یکی از گروه‌های پرخطر در برابر آنفولانزا هستند، زیرا سیستم ایمنی آن‌ها هنوز به طور کامل توسعه‌نیافته است، زیرا کودکان به دلیل حضور در محیط‌های جمعی مانند مدارس و مهدکودک‌ها، نقش مهمی در انتقال ویروس به دیگران دارند. پیشگیری از ابتلا در این گروه سنی از طریق واکسیناسیون، رعایت بهداشت فردی و کاهش تماس با افراد بیمار از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

 

 آنتی‌بیوتیک‌ها بر عفونت‌های تنفسی تأثیر ندارد

 فلوریا انفرادی در گفتگو با خبرنگار حوزه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی عصر اترک گفت: عفونت‌های تنفسی که در فصل پاییز و زمستان شدت می‌گیرد، هر ساله تکرار می‌شود.

 وی با اشاره به اینکه چندین سال تجربه تلخ بیماری کرونا را با شمار بالای بیماران بدحال و فوت تجربه کرده‌ایم، ادامه داد: این در حالی است که با واکسیناسیون، رعایت مردم و ضعیف‌شدن ویروس، کووید در جامعه وجود دارد؛ اما کم‌رنگ شده است.

 مدیرگروه بیماری‌های دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی با بیان اینکه عفونت‌های تنفسی براثر ویروس ایجاد می‌شود، افزود: آنفولانزا، کرونا و سرماخوردگی ساده باعث ایجاد عفونت تنفسی می‌شود که از راه تنفس منتقل می‌شوند و درمان آنتی‌بیوتیکی بر روی آنها تأثیر ندارد.

 این مسئول با اشاره به اینکه بسیاری از علائم این بیماری‌ها مشترک هستند، گفت: علائم شامل تب، بی‌حالی، سرفه، آبریزش بینی و خستگی بوده اما نکته قابل‌توجه این است که در آنفولانزا علائم به‌صورت ناگهانی بروز می‌کند و هیچ پیش‌زمینه‌ای ندارند.

 انفرادی یادآور شد: علائم ناگهانی در کرونا نیز مشهود است، اما در سرماخوردگی ساده، علائمی شامل آبریزش، بی‌حالی و سردرد از قبل دیده می‌شود.

 مصرف خودسرانه دارو ممنوع!

 مدیرگروه بیماری‌های دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی ابراز داشت: مراقبت‌ها در عفونت‌های ویروسی مشترک است، افراد بعد از ابتلا به بیماری‌های ویروسی باید در گام نخست استراحت کامل داشته باشند و فعالیت‌های روزمره را محدود کند، به‌طوری‌که در منزل مدت سه روز استراحت داشته باشند، زیرا استراحت روند بهبودی را تسریع می‌کند و مانع از انتشار بیماری در جامعه خواهد شد.

 انفرادی گفت: نکته قابل‌توجه این است که مصرف مایعاتی همچون آبمیوه طبیعی، چای، آب خیلی ضرورت دارد و افرادی که دارای درد عضلانی، تب و سردرد هستند، بهترین دارو مصرف قرص استامینوفن است.

 این مسئول بیان داشت: همچنین افرادی که به این بیماری مبتلا می‌شوند به‌صورت خودسرانه آنتی‌بیوتیک را مصرف نکنند، زیرا علاوه بر عارضه‌های گوارشی که ایجاد می‌کند، باعث بروز مقاومت میکروبی می‌شود و در واقع دارو بی‌اثر خواهد شد.

 وی با تأکید بر این موضوع که اکثر عفونت‌های ویروسی بین سه تا پنج‌روز بهبود پیدا می‌کنند، گفت: بنابراین اگر افراد بخواهند در این شرایط از منزل خارج شوند، حتماً ماسک بزنند، شستشوی مکرر دست‌ها را داشته باشند و فاصله بین خودشان با افراد دیگر را حفظ کنند، درصورتی‌که دچار تب بالا و لرز شدید و تنگی نفس شدند، حتماً به پزشک مراجعه داشته باشند.

 

 تزریق واکسن آنفولانزا برای مادران باردار رایگان است

 انفرادی اضافه کرد: گروه‌های پرخطر همچون مادران باردار، افراد مسن بالای ۶۵ سال، کودکان زیر چهار سال، افراد مبتلا به بیماری‌های قلبی، اسم و سرطان‌ها حتماً توصیه می‌شود، واکسن آنفولانزا را در مهر و شهریور تزریق داشته باشند که هر ساله این موضوع مورد تأکید بوده است.

 وی در پاسخ به این سؤال که افرادی بعد از تزریق واکسن نیز مبتلا می‌شوند، گفت: نکته قابل‌توجه این است که واکسن صد در صد جلوی بیماری را نمی‌گیرد، بلکه بیماری را خفیف‌تر می‌کند.

 مدیرگروه بیماری‌های دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی بیان داشت: اکنون نیز افرادی که واکسن را دریافت نکردند، می‌توانند واکسن را از داروخانه‌ها خریداری و تزریق کنند، البته واکسن برای مادران باردار در مراکز بهداشتی درمانی به‌صورت رایگان موجود است که دو هفته بعد از تزریق واکسن ایمنی حاصل می‌شود.

 پیک دوم آنفولانزا با شیب تند

 انفرادی خاطرنشان کرد: اکنون در پیک دوم آنفولانزا قرار داریم و در سایر استان‌های کشور نیز بیماران بستری عفونت‌های تنفسی بیشتر و بر اساس آزمایش‌های انجام شده در کشور ۲۱ درصد مربوط به آنفولانزا و ۱۲ درصد سرماخوردگی و هفت درصد نیز کووید بوده است.

 وی با اشاره به اینکه در استان خراسان شمالی نیز به همین صورت بوده و از بین نمونه‌های گرفته شده بیشتر ابتلاها مربوط به آنفولانزا است، گفت: آنفولانزا هر دو الی سه سال سویه‌های جدیدی می‌گیرد و با تغییر جدید شیوع پیدا می‌کند، بنابراین اگر مبتلا به ویروس شده باشیم، بدن مقاوم خواهد شد، اما چون سویه در حال تغییر است، بدن مجدد درگیر می‌شود.

 این مسئول بیان داشت: برخی برای تسریع در بهبود بیماری، تزریق کورتون را انجام می‌دهند که توصیه نمی‌شود؛ زیرا علائم را خفیف اما خود بیماری بهتر نمی‌شود.

 انفرادی ادامه داد: افراد باید سیستم ایمنی را تقویت کنند که درگیری بیماری نشوند، در این باره مصرف میوه و سبزی بسیار مهم است، زیرا باعث تقویت سیستم ایمنی بدن خواهد شد.

 بستری ۲۹۷ کودک مبتلا به آنفولانزا در بجنورد

 محمدرضا صفدری در گفتگو با خبرنگار حوزه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی عصر اترک گفت: از ابتدای آبان‌ماه شیب ابتلا به بیماران با علائم تنفسی در استان بیشتر شده است.

 وی ادامه داد: تعداد مراجعان بستری شده با علایم تنفسی از ابتدای آبان‌ماه در بیمارستان‌های جاجرم ۲۴۷ نفر، امام علی بجنورد ۶۱، پورسینا آشخانه ۲۵۶ نفر، فاروج ۸۳ نفر، خاتم‌الانبیا شیروان ۵۲۳ نفر، امام خمینی شیروان ۱۹۳ نفر، امام حسن بجنورد یک هزار و ۹۷ نفر، بنت‌الهدی بجنورد ۸۸ نفر و امام رضا بجنورد ۲۹۷ نفر بوده‌اند.

 

 بستری ۳ هزار بیمار مبتلا به عفونت‌های تنفسی در خراسان شمالی

 سرپرست معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی با اشاره به اینکه بستری کودکان در بیمارستان امام رضا بجنورد انجام شده است، گفت: براین‌اساس از ابتلای پیک دوم بیماری‌های تنفسی در استان ۲۹۷ کودک در این بیمارستان بستری شده است.

 این مسئول اضافه کرد: همچنین در مجموع ۲ هزار و ۸۴۵ بیمار مراجعه‌کننده پرونده دار به بیمارستان‌های دانشگاهی از ابتدای آبان‌ماه لغایت ۱۰ دی‌ماه بوده که بیشترین مراجعه‌کننده‌ها مربوط به بیمارستان‌های امام حسن بجنورد، خاتم‌الانبیا شیروان و امام رضا بجنورد بوده است.

 

 نتیجه‌گیری: آنفولانزا یکی از بیماری‌های شایع فصل‌های سرد سال است که می‌تواند از علائم خفیف تا عوارض جدی و حتی مرگ‌بار متغیر باشد. گروه‌های آسیب‌پذیر مانند کودکان، سالمندان و افراد دارای بیماری‌های زمینه‌ای بیش از دیگران در معرض خطر هستند.

 باوجود شیوع بالای این بیماری، آنفولانزا قابل‌پیشگیری و مدیریت است به‌طوری‌که با رعایت بهداشت فردی، واکسیناسیون سالانه، تقویت سیستم ایمنی و توجه به علائم اولیه از جمله اقدامات مؤثر در کنترل شیوع و کاهش خطرات این بیماری هستند.

آگاهی عمومی و مسئولیت‌پذیری افراد جامعه در پیشگیری و درمان به‌موقع می‌تواند نقش مهمی در کاهش بار آنفولانزا در جامعه داشته باشد.

 تهیه و تنظیم گزارش: آرزو رحمانی

 انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از