حالت تاریک
  • دوشنبه, 1403/11/08 شمسی | 2025/01/27 میلادی
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن سایت خبری عصر اترک هستید؟
سرطان پستان و معده شایع‌ترین سرطان در خراسان‌شمالی
سرپرست معاونت بهداشتی استان خبر داد:

سرطان پستان و معده شایع‌ترین سرطان در خراسان‌شمالی

سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی گفت: در استان خراسان شمالی سرطان‌های پستان، معده، پوست، مری، روده بزرگ، پروستات، کبد و خون بیشترین ابتلا را دارند.

افشین دلشاد در گفتگو با خبرنگار حوزه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «عصر اترک» در رابطه با اینکه باید غربالگری موردتوجه مردم قرار بگیرد، گفت: در حال حاضر در کشور سرطان‌های پستان، پروستات، روده بزرگ، پوست، معده، تیروئید، مثانه، ریه و خون در گروه شایع‌ترین سرطان‌ها به شمار می‌رود.

وی ادامه داد: این در حالی است که در استان خراسان شمالی سرطان‌های پستان، معده، پوست، مری، روده بزرگ، پروستات، کبد و خون بیشترین ابتلا را دارند.

سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی به هزینه‌های بالای درمان سرطان اشاره کرد و گفت: سرطان یکی از پرهزینه‌ترین بیماری‌ها در جهان است و حدود دو سوم بیماران به دلیل این بیماری با هزینه‌های کمرشکن مواجه می‌شوند.

 وی همچنین بر لزوم توجه به علائم اولیه سرطان، اشاره کرد و افزود: هر گونه تغییر در عادات دفع مدفوع یا ادرار، توده در بدن، خونریزی یا ترشح غیرطبیعی، زخم‌های غیر قابل التیام، استفراغ یا سرفه خونی، تغییرات در خال‌ها و زگیل‌ها، کاهش وزن بی‌دلیل، و مشکلات در بلع غذا از علائمی هستند که نیاز به بررسی فوری دارند.

سرپرست معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی با اشاره به اینکه بیش از ۵۰ درصد از مرگ‌های ناشی از سرطان با اصلاح سبک زندگی قابل‌پیشگیری هستند، تأکید کرد: ترک سیگار، پرهیز از مصرف الکل، داشتن فعالیت بدنی کافی، کاهش وزن و رعایت رژیم غذایی سالم از جمله راهکارهای مؤثر در پیشگیری از سرطان هستند.

 دلشاد عنوان کرد: مصرف روزانه پنج واحد میوه و سبزی‌ها، کاهش مصرف گوشت قرمز به کمتر از ۷۰ گرم در روز یا نیم کیلو در هفته، محدودکردن مصرف فست‌فودها و غذاهای پرچرب و فراوری شده، افزایش مصرف غلات، ماهی و غذاهای حاوی آنتی‌اکسیدان از مهم‌ترین توصیه‌های غذایی است.

این مسئول همچنین به اهمیت غربالگری و تشخیص زودهنگام سرطان اشاره و اعلام کرد: افراد بالای ۳۰ سال می‌توانند با مراجعه به مراکز جامع خدمات سلامت از برنامه‌های غربالگری سرطان‌های پستان، روده بزرگ و دهانه رحم بهره‌مند شوند.

 وی خاطرنشان کرد: رعایت بهداشت جنسی، شیردهی و پرهیز از مصرف هورمون‌های جایگزین پس از یائسگی نیز می‌تواند در کاهش خطر سرطان‌های پستان و دهانه رحم مؤثر باشد.

انتهای خبر/ رحمانی

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.