حالت تاریک
  • جمعه, 1403/12/03 شمسی | 2025/02/21 میلادی
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن سایت خبری عصر اترک هستید؟
کاهش رشد گیاهچه‌ در دیمزارهای خراسان‌شمالی
مدیر امور زراعت جهاد کشاورزی استان خبر داد:

کاهش رشد گیاهچه‌ در دیمزارهای خراسان‌شمالی

مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت: با توجه به کاهش ۳۰ درصدی میزان بارندگی‌های امسال در استان، دوره رشد گیاهچه‌ها در دیمزارهای استان عقب‌افتاده است و بهبود دوره رشدی آنها به ادامه وضعیت بارش‌ها بستگی دارد.

وحید صباغ در گفتگو با عصر اترک اظهار کرد: در استان، در فصل زراعی پاییزه امسال ۴۹ هزار و ۵۰۰ هکتار از سطح مزارع استان به کشت گندم آبی، ۹۶ هزار و ۵۰۰ هکتار به کشت گندم دیم، ۲۵ هزار هکتار به کشت جو دیم و ۲۰ هزار و ۱۰۰ هکتار به کشت جو آبی اختصاص یافتند.

وی همچنین افزود: در فصل زراعی پاییز امسال سه هزار و ۲۰۰ هکتار از سطح مزارع استان به کشت کاملینا (آبی و دیم) و سطوحی نیز به کشت محصولات گلرنگ (آبی و دیم) همچنین نخود و عدس دیم اختصاص یافتند.

مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت: در فصل زراعی پاییز امسال در مقایسه با فصل زراعی پاییز سال گذشته، سطح زیر کشت مزارع آبی و دیم در استان تفاوتی نداشته است، با این وجود، به علت اینکه در سال گذشته قیمت خرید جو در بازار پایین بود، در این فصل زراعی کشاورزان استان به کشت محصول گندم بیشتر رغبت کردند.

وی در ادامه درباره وضعیت بارش‌ها و دوره رشدی محصولات زراعی کاشته شده در مزارع استان نیز عنوان کرد: در استان، میزان بارندگی‌های امسال (تا تاریخ ۲۵ بهمن ۱۴۰۳) ۶۳٫۲ میلی‌متر بوده است، درحالی‌که در مدت مشابه سال گذشته میزان بارندگی‌های صورت‌گرفته در استان ۹۱ میلی‌متر بود.

صباغ گفت: در استان، میزان بارندگی‌های صورت‌گرفته امسال در مقایسه با سال گذشته در حدود ۳۰ درصد و در مقایسه با دوره بلندمدت در حدود ۳۷ درصد کاهش داشته است.

وی تصریح کرد: میزان کم‌بارشی‌های قابل‌توجه امسال در استان موجب بروز تنش در سطح مزارع شده است.

مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی در ادامه بیان کرد: دوره رشد گیاه در مزارع آبی استان که از محل چاه‌های آب کشاورزی مشروب می‌شوند، به مرحله پنجه‌زنی رسیده و این در حالی است که دوره رشدی گیاه در دیمزارهای استان عقب‌افتاده است.

وی عنوان کرد: در حال حاضر دوره رشدی گیاهچه در دیمزارهای استان به مرحله رشد یک، دو، سه و چهار برگی رسیده درحالی‌که در حال حاضر این دوره رشدی می‌بایست در مرحله پنجه‌زنی می‌بود.

صباغ خاطرنشان کرد: بهبود دوره رشدی گیاهچه‌ها در سطح مزارع استان به وضعیت بارندگی‌ها بستگی دارد.

وی همچنین اظهار کرد: با توجه به اینکه کاهش بارندگی‌ها و سرما موجب ضعف گیاه می‌شوند که این امر تهاجم آفت‌ها، بیماری‌ها و غلبه علف‌های هرز را در سطح مزارع به همراه دارد، بنابراین تقویت گیاهچه‌ها با انجام آبیاری‌های به‌موقع همچنین کودپاشی‌ها و استفاده از ریزمغذی‌های گیاهی که کارشناسان توصیه می‌کنند باید انجام شوند.

مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی در خاتمه درباره روند اجرای طرح کشاورزی قراردادی در این فصل زراعی اظهار کرد: در فصل زراعی پاییز امسال نیز از مفاد اجرای طرح کشاورزی قراردادی برای مزارع، انجام بیمه فراگیر محصولات زراعی ابلاغ و در دستور کار قرار گرفت.

صباغ خاطرنشان کرد: سهم پرداختی حق بیمه محصول گندم توسط کشاورز در زمان برداشت و تحویل محصول گندم به مراکز خرید دولتی گندم محاسبه و کسر می‌شود.

انتهای خبر/قهرمانی

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.