
عصر اترک بررسی کرد؛
دختران ایرانی؛ از خودباوری تا آیندهای روشن
دختران ایرانزمین در عرصههای مختلف ثابت کردهاند که میتوانند بهترین باشند و با الگوگیری از حضرت معصومه (س) و خودباوری و شناخت هویتشان میتوانند آیندهسازانی برای ایران باشند.
به گزارش خبرنگار حوزه فرهنگی پایگاه خبری تحلیلی «عصر اترک»، در ایران اسلامی، دختران نهتنها نماد لطافت و مهر، بلکه نماینده اندیشه، اراده و پیشرفت هستند.
در سایه آموزههای دینی و فرهنگی، نسل امروز دختران با تکیه بر ایمان، دانش و هویت ملی، مسیر بالندگی را باقدرت طی میکنند. به بهانه روز ملی دختر و میلاد باسعادت حضرت فاطمه معصومه (س) گزارشی در این باره از دید اساتید دانشگاهی تهیه شده است که تقدیمتان میشود:
دختران ما با ماهیت خود آشنایی ندارند
محبوبه معین مقدس در گفتگو با خبرنگار حوزه فرهنگی پایگاه خبری تحلیلی «عصر اترک» گفت: یکی از بهترین الگوهای دختران در جامعه ما حضرت معصومه (س) است، بر این اساس با توجه به جایگاه والای این بانو نامگذاری روز میلاد به نام روز دختر امر پسندیدهای است.
وی ادامه داد: چالشی که دختران ما با آن مواجه هستند توجهنکردن و قدر ندانستن ارزشهای خودشان و بهنوعی نداشتن آشنایی با ماهیت واقعی خودشان است.
رئیس دانشگاه دخترانه کوثر بجنورد با اشاره به اینکه امروزه دختران بیشتر روزی موارد زیبایی، جلوهگری و ظرافتها معطوف شدهاند، گفت: بر این اساس از ارزشهایی که جامعه اسلامی برای جایگاه یک دختر تعریف کرده غافل شده و در واقع به ارزشهایی که این فرد میتواند در جامعه اثرگذار و مهم باشد توجه نشده است.
دختران قدر خود را بدانند
وی با بیان اینکه مادران نسل گذشته شاید در مقایسه با مادران امروز تحصیلات دانشگاهی کمتری داشتند، افزود: این افراد از نظر توجه به خانواده به هویت و شخصیت دقت زیادی داشتند، این در حالی است که امروز توجه زیادی به این موارد نیست.
این مسئول گفت: همچنین در عصر امروز دختران بهخاطر تحصیل و اشتغال از خانواده دور میشوند و بسیاری از آموزههایی که میتوانند از خانواده داشته باشند، را از دست میدهند.
معین مقدس اضافه کرد: به دختران جامعه توصیه داریم که در گام نخست ارزش خود را بدانند که یکی از عناصر بسیار مهم جامعه برای پیشرفت هستند.
وی بیان داشت: دختران قدر خود را بدانند و بهعنوان یک انسان که پر از استعداد است به خود نگاه کنند و تنها جلوههای ظاهری را مورد اهمیت قرار ندهند.
رئیس دانشکده دخترانه کوثر بجنورد اضافه کرد: نمونههای زیادی دیده شده که دختران در حوزههای مختلف فرهنگی، اجتماعی، علمی و ورزشی استعدادهایشان را شکوفا کردند و باعث افتخار خود، خانواده، جامعه و کشور شدهاند.
معین مقدس ادامه داد: دختران امروز ما برخلاف ظاهری که عدهای دارند، باهوش، بااستعداد، توانمند هستند و با یک مقدار توجه دادن به هویت خود میتوانند بسیار درخشانتر از دختران گذشته باشند، همچنین از نظر پایههای اعتقادی دختران ما بسیار مستعد هستند و زمینه خوبی در آنها وجود دارد هم تعالی علمی و معنوی حرکت داشته باشند.
استفاده از ابعاد شخصیتی حضرت معصومه (س) الگویی برای دختران
طوبی ولیپور در گفتگو با خبرنگار حوزه فرهنگی پایگاه خبری تحلیلی «عصر اترک» گفت: هدف از نامگذاری روز دختر با میلاد حضرت معصومه (س) که روز ملی دختر در ایران نامگذاری شده، یک حرکت نمادین برای ترویج ابعاد شخصیتی حضرت معصومه (س) در جامعه است.
وی ادامه داد: معرفی دختر اهلبیت بهعنوان بانوی معصوم و مدافع ولایت و امامت در میان جوانان و جامعه و از همه مهمتر استفاده از ابعاد شخصیتی حضرت و معرفی آن و الگوگیری از این شخصیت میتواند راه را روشن کند و چراغ راهی برای دختران ما باشد که به دنبال الگو هستند.
این مدرس دانشگاههای خراسان شمالی افزود: از مهمترین چالشهای دختران امروز این است که دختر مسلمان ما جایگاه خودش را فراموش کرده و مسئولیتهایی که دارند بهخوبی نمیشناسد و نمیتواند درک کند، در حالی که اگر دختر امروز ما بتواند این چالشها را پشت سر بگذارند میتواند در زندگی موفق باشند.
این کارشناس مسائل فرهنگی بیان داشت: دختران ما در هر دورهای از تحصیلات باشند با توجه به چالشهایی که دارند هویت دخترانه را بلد نیستند و جایگاه خود را نمیشناسند و مسئولیتهای خود را نمیدانند.
وی گفت: دختران ما بهعنوان دختر مسلمان در جامعه دینی زندگی میکنند که باید در درجه اول خودش را بشناسد که از چه داشتهها و نعمتهایی برخوردار است تا بتواند بعد از شناخت آنها راه را بهخوبی طی کند.
هویت دختران از زمان مدرسه شناسانده شود
این مدرس حوزه علمیه الزهرا بجنورد با اشاره به اینکه بهترین توصیه برای دختران این است که هویت خود را بشناسند، گفت: دختران سرزمین ایران اسلامی بهترین نقش را میتوانند در توسعه علمی، فرهنگی و اجتماعی کشور ایفا کنند، بنابراین وقتی دختر ایرانی جایگاه هویتی خود را بشناسد و اعتقاد داشته باشد که بهعنوان یک زن و دختر میتواند مهمترین کارها را انجام دهد قطعاً میتواند در توسعه مسائل علمی و فرهنگی کشور نقشآفرینی کند.
ولیپور با تأکید بر اینکه حضرت زهرا (س) و حضرت معصومه (س) بهترین بانوی عالم بودند، گفت: بنابراین یک زن و یک دختر میتواند نقشآفرینی داشته باشد؛ اما منوط به اینکه جایگاهش را بشناسد، تفاوتها را درک کند.
این کارشناس مسائل فرهنگی اضافه کرد: جایگاه دختر را باید حفظ کنیم، ارزشها را به او بشناسیم و سعی کنیم تشویق کنیم و آموزش دهیم.
وی یادآور شد:شغل دختران باید از لحاظ جسمی و روحی با آنها سازگار باشند و لطمهای به شخصیت دختر وارد نکنند، زیرا دختران، مادر و همسر آینده هستند، لذا از زمان مدرسه باید آموزش جایگاه دختر و هویت او و اینکه چگونه در جامعه میتواند نقشآفرینی کند را آموزش دهیم و این میتواند بهترین حمایت از دخترانمان باشد.
دختران امروز اهل منطق و کاوشگر هستند
ولیپور افزود: از ویژگیهایی که دختران امروز دارند این است که اهل منطق و اهل جستجو و کاوشگری هستند و تا متوجه موضوع نشود و درک نکنند نمیتواند آن را بپذیرد و این جستجوگری نشاندهنده این است که میخواهد علمی مسئله را بپذیرد و سراغ شناخت مسائل برود و نکته مهم و با ارزشی است که میتواند وجه امتیاز دختران امروز و دیروز باشد.
این مدرس حوزه علمیه الزهرا بجنورد بیان داشت: این در حالی است که دختران دیروز سنتی زندگی کردند و بسیاری از مسائل را بهصورت فطری از خانواده آموختند و اما روش دختران امروز اول چرا و چگونه را مشخص کردند و بعد پذیرفتن است.
دختران امروز خودباوری را سرلوحه امور قرار دهند
اعظمالسادات افشین فر در گفتگو با خبرنگار حوزه فرهنگی پایگاه خبری تحلیلی «عصر اترک» گفت: نامگذاری روز دختر به مناسبت میلاد حضرت معصومه (س) یک حرکت نمادین اما عمیق است که میتواند به دختران ما نشان دهد هویت زنانه با ارزشهای والا مانند علم، دیانت و کرامت انسانی پیوند دارد.
وی ادامه داد: حضرت معصومه (س) شخصیتی علمی و فرهنگی بودند و معرفی این بانو بهعنوان الگو، فرصتی برای بازتعریف جایگاه دختران در جامعه است.
رئیس دانشکده دخترانه انقلاب بجنورد با اشاره به اینکه دختران امروز در معرض چالشهایی چندبعدی هستند، گفت: دغدغههای هویتی، رقابتهای فزایندهٔ تحصیلی و محدودیتهای ساختاری در حوزهٔ اشتغال و مشارکت اجتماعی، بخشی از مسائل پیچیدهای است که نسلهای پیشین با این شدت تجربه نکردهاند.
این مسئول اضافه کرد: دختران امروز بدانند و خودباوری را سرلوحه مسیر علمی و شخصیشان قرار دهند، در محیط دانشگاه و مدرسه فرصتهای یادگیری، پژوهش و تعاملات بین فرهنگی بسیار زیاد است، بنابراین باید از این بستر بهخوبی استفاده کنند، مسئولیتپذیر باشند و برای آیندهای که متعلق به آنهاست، برنامهریزی کنند.
نقش دختران در توسعه کشور غیرقابلانکار است
افشین فر با تأکید بر این موضوع که نقش دختران در توسعه کشور غیرقابلانکار است، گفت: ما امروز در دانشگاهها با نسل دخترانی روبرو هستیم که در حوزههای علمی، فرهنگی و اجتماعی، پیشرو و الهامبخشاند و مشارکت فعال آنها در پژوهشها، تولید دانش، فعالیتهای داوطلبانه و فرهنگی، آیندهٔ پویای کشور را تضمین میکند.
این مسئول بیان داشت: ایجاد فرصتهای برابر آموزشی، حمایت از اشتغال، ایجاد بسترهای ایمن و سالم در فضای مجازی و ترویج الگوهای مثبت، از مهمترین اقداماتی است که میتواند مسیر پیشرفت دختران را هموارتر کند.
وی یادآور شد: یکی از برجستهترین ویژگیهای دختران امروز، «تابآوری و انگیزهٔ پیشرفت» است، به طوری که آنها در مواجهه با چالشها، بسیار آگاه، پویا و هدفمند عمل میکنند و در بسیاری از موارد، از امکانات محدود، حداکثر بهره را میبرند.
نتیجهگیری: نامگذاری روز دختر مقارن با میلاد حضرت معصومه (س) اقدامی هوشمندانه و ریشهدار در فرهنگ دینی و ملی ماست که پیوندی معنادار میان هویت زنانه و شخصیتهای والای دینی برقرار میکند.
این انتخاب نهتنها تجلیل از مقام دختران است، بلکه فرصتی ارزشمند برای ترویج الگوهای معنوی، علمی و اخلاقی در جامعه است.
این روز میتواند بستری برای بازاندیشی در نقش دختران، تقویت اعتماد به نفس آنها و تأکید بر اهمیت تربیت، آموزش و حضور فعال دختران در عرصههای مختلف اجتماعی، فرهنگی و علمی باشد.
تهیه و تنیم گزارش: آرزو رحمانی
انتهای خبر/
درباره نویسنده
لینک کوتاه خبر
برچسبها
نظر / پاسخ از
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!