کارشناس ارشد فقه و حقوق:
حجاب استایل حجاب نیست
کارشناس ارشد فقه و حقوق حوزه علمیه قم با اشاره به اینکه حجاب تعریف شده و هیچ قیدی ندارد، گفت: حجاب اجباری، حجاب اسلامی، حجاب استایل، وقتی به آن قید وصل میشود، کامل نیست، بنابراین حجاب را نباید تقسیم کرد، بر این اساس حجاب استایل حجاب نیست.
خدیجه اسپیدکار در گفتگو با خبرنگار حوزه فرهنگی پایگاه خبری تحلیلی «عصر اترک» با اشاره به اینکه برای رسیدن به تحلیل درستی از واژه عفاف و حجاب باید از آیات و روایات الگو بگیریم، گفت: نوجوان ما طبق تعریفی که آموخته است سروگردن را میپوشاند و به نظر خودش حجاب دارد.
وی خاطرنشان کرد: این در حالی است که اگر بخواهیم تحلیل درستی از حجاب داشته باشیم باید حجاب را در ادیان مختلف و دین اسلام، سیره پیامبر و امامان معصوم بررسی کنیم.
کارشناس ارشد فقه و حقوق حوزه علمیه قم بیان داشت: از حجاب در دین اسلام از واژه تبرج استفاده شده که نشاندهنده جلوهگری است و برایناساس هر چیزی که باعث جلوهگری شود؛ یعنی حجاب به حاشیه رفته است.
اسپیدکار با اشاره به اینکه حجاب تنها بهظاهر و پوشش فرد نیست، گفت: هر چیزی که باعث جلوهگری یک زن شود از جمله پوشش، بیان نامناسب، حرکت غیر درست که باعث جلبتوجه میشود، نشاندهنده حجاب فرد است.
وی گفت: فرد باید عفاف را علاوه بر پوشش در بیان نیز بهدرستی استفاده کند و نوع رفتار فردی طوری باشد که برای جنس مخالف جذابیتی نداشته باشد.
اسپیدکار باتوجهبه اینکه واژه نجابت ایرانی به تاریخ ایران برمیگردد، گفت: تاریخ ایران نشاندهنده این است که زنان ما باحجاب و نجیب بودهاند، همچنین همانطور که در تصاویر دیده میشود به هر میزانی که بانوان ایرانی دارای مقام بالاتری بودند، پوشیدهترند.
وی گفت: به طور نمونه ملکهها باتوجهبه جایگاهی که داشتهاند لباسهای پوشیده و کاملی داشتند و خدمتکاران با پوشش کمتری حاضر میشدند، برایناساس که پوشش آنها نشاندهنده جایگاه اجتماعی آنها بوده است.
این کارشناس ارشد فقه و حقوق حوزه علمیه قم ابراز داشت: این در حالی است که در دین اسلام، جایگاه هیچ معنایی ندارد و افراد در هر جایگاهی که باشند، همه در حد یک ملکه کشور برای جامعه اسلامی ارزشمند هستند، زیرا توانایی، استعداد، ارزش و جایگاه اجتماعی دارند.
اسپیدکار به کشف حجاب در زمان رضاشاه اشاره کرد و گفت: با تمام برنامههایی که پیش گرفت؛ اما موفق نشد و غیرت ایرانی و تقوای زنان ایرانی حفظ شده است.
خوراک فرهنگی غربی هویت افراد را از بین برده است
اسپیدکار با اشاره به اینکه افراد تحتتأثیر فضای مجازی قرار میگیرند، افزود: جذابیت فضای مجازی بالا بوده و متأسفانه ایران در دنیای رسانه ضعیف عمل کرده است؛ بنابراین میدان باز بوده که خوراک فرهنگی توسط رسانههای غربی در فضای مجازی وارد ذهن نوجوان و جوان ما شود که باعث گمکردن هویت فرد خواهد شد.
این کارشناس ارشد فقه و حقوق حوزه علمیه قم ادامه داد: این افراد با فعالیت در فضای مجازی هویت مجازی پیدا میکنند و باورشان این است که هویت مجازی، واقعی است.
اسپیدکار دراینرابطه با اشاره به اینکه حجاب تعریف شده و هیچ قیدی ندارد، افزود: حجاب اجباری، حجاب اسلامی، حجاب استایل، وقتی به آن قید وصل میشود، کامل نیست، بنابراین حجاب را نباید تقسیم کرد، برایناساس حجاب استایل حجاب نیست.
این مسئول با تأکید بر این موضوع که حجاب کلی است، اضافه کرد: حجاب قید بردار نیست و هر چیزی که بخواهد در کنار واژه حجاب قرار بگیرد آن را به هم میریزد.
وی ادامه داد: یکی از کارهای اشتباه این بوده که میخواستند حجاب را آسان جلوه دهند، درحالیکه دین اسلام به نوبه خود ساده است و ما به دلیل نشناختن و نداشتن آگاهی از دین، شیرینیهای آن را درک نمیکنیم.
اسپیدکار عنوان کرد: باید تعریف زیبایی، در چارچوب دین قرار بگیرد که معنا پیدا کند بهطوریکه حضرت زینب (س) در روایت واقعه کربلا عنوان میکند که چیزی جز زیبایی ندیدم، چون نوع فرهنگ و هویت آن اسلامی بوده و فدای اسلام شدند.
این کارشناس ارشد فقه و حقوق گفت: دین اسلام مطابق با فطرت ما است اگر دینمان را بهدرستی رعایت کنیم، قطعاً سختی در کار نخواهد بود.
مصاحبه از آرزو رحمانی
انتهای خبر/