حالت تاریک
  • جمعه, 1403/12/03 شمسی | 2025/02/21 میلادی
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن سایت خبری عصر اترک هستید؟
حال خوب دانشجویی از دانشگاه تا راهیان نور
گزارش؛

حال خوب دانشجویی از دانشگاه تا راهیان نور

هر ساله جمعیت عظیمی به راهیان نور می‌روند؛ اما بیشترین قشری که در این میان به چشم می‌خورد، دانشجویان هستند.

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی پایگاه خبری تحلیلی «عصراترک»، دانشجویانی که برای اولین‌بار به این سفر زیارتی می‌روند و یا دانشجویانی که برای چندمین بار است که معنویت این سفر را تجربه می‌کنند در اتوبوس‌های راهیان نور حضور دارند.

تمامی این دانشجویان دلشان برای شهدا و آدم‌های پاکی که برای دفاع از وطن رفتند، می‌تپد و هر بار آرزوی عهدی دوباره را در ذهن می‌پرورانند. عهدی برای خوب ماندن، پای انقلاب و رهبری ماندن.

پاسی از شب گذشته بود، دانشجویان با اشتیاق وصف‌ناشدنی پیش به‌سوی اتوبوس‌ها گام بر می‌داشتند گویی خستگی برایشان معنایی نداشت. چهره‌ها بشاش و صورت‌ها خندان بود انگار به مهمانی ویژه‌ای دعوت شده بودند که میزبانی آن با شهدا بود و از نزدیک قرار است با آنها هم صحبتی و همنشینی کنند.

هرساله اردو راهیان نور دانشجویی در اسفندماه برگزار می‌شد؛ اما امسال بنا به نزدیک‌شدن ماه رمضان از بهمن‌ماه این سفر عشاق آغاز شده است.

دانشگاه‌ها، جزو اولین نهادها و سازمان‌های برگزارکننده اردوهای راهیان نور بوده‌اند و از طرفی، اولین گروه‌هایی که بعد از جنگ به مناطق عملیاتی رفتند.

راهیان نور باعث تولدی دوباره می‌شود

مهتاب وحدانی، دانشجو دانشگاه دولتی در گفتگو با خبرنگار گروه فرهنگی پایگاه خبری تحلیلی «عصراترک» در مورد حس و حال خود گفت: برای اولین‌بار است که به این اردو اعزام می‌شوم، دوستانم همه تجربه‌اش را داشتند؛ اما من تجربه‌ای نداشتم.

وی افزود: حس بسیار قشنگی دارم که توصیفش سخت است؛ اما احساس می‌کنم آنجا که بروم تمام گناهانم پاک می‌شود و دوباره متولد می‌شوم.

وحدانی ادامه داد: سفر رفاقتی و معرفتی است و هرچه رفاقتی برویم بهتر است تا آنکه تنهایی در این مسیر قدم برداریم.

راهیان نور، حسی عجیب و ناشناخته

یگانه یاوری، دانشجو دانشگاه آزاد اسلامی واحد بجنورد در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «عصراترک» اظهار کرد: این سفر به‌گونه‌ای است که انسان در عمر خود باید یک‌دفعه به این سفر برود و خودش آن حس و حال خوش را تجربه کند، در واقع کلمات و جملات نمی‌تواند حس واقعی انسان را از اعماق وجود به زبان بیاورد.

وی افزود: درسته شهدا زنده‌اند و همه‌جا هستند؛ اما در سفر راهیان نور این جمله بیشتر محسوس می‌شود و فضایی که شهدا در آن به دفاع از میهن پرداختند را می‌توان بهتر درک کرد.

این دانشجو دانشگاه آزاد ادامه داد: باوجود امکانات پایینی که در این سفر وجود دارد؛ اما یک حس عجیبی دارد که نمی‌توان از آن جدا شد و از آن دست کشید.

یاوری در مورد منطقه شلمچه گفت: وقتی با پای پیاده در شلمچه قدم می‌زنی، حس و حال آن را دریافت کردم که واقعاً کربلا را از شلمچه می‌توان حس کرد. وجب‌به‌وجب شلمچه بوی کربلا می‌آید و هر قسمت را که نگاه کنی، شهدا را می‌بینی.

وی ادامه داد: خیلی دوست داشتم تمام سال را در قتلگاه شلمچه بگذرانم و شبانه‌روز با شهدا رازونیاز کنم. لحظه‌لحظه سفر راهیان نور پر از خاطره و اتفاقات شیرین است.

یاوری بیان کرد: عطر شهدا در تمام نقاط شلمچه، فکه، طلاییه، دهلاویه، هویزه، کانال کمیل پیچیده و عاشقان واقعی این لذت را درک می‌کنند.

این دانشجو گفت: راهیان نور جایی است که روحت در آن جلا پیدا می‌کند، صیقلی می‌شود و به‌خصوص امسال که بعدازاین سفر معنوی، به سفر معنوی دیگر که ماه رمضان است، نزدیک می‌شویم و جسم و روحت برای رفتن به مهمانی خدا آماده‌تر می‌شود.

وی بیان کرد: لحظه جدایی و دل‌کندن از این مناطق و سفر به شهر و دیار خودت لحظه بسیار سختی است که با خود می‌گویی آیا باز هم اینجا خواهی آمد یا دیگر گذر عمر بهت اجازه چشیدن این لحظات شیرین و آرامش‌بخش را نمی‌دهد.

پیداکردن آرامش در سفر راهیان نور

مهدی پاکدل، دانشجو پیام‌نور در گفتگو با خبرنگار گروه فرهنگی پایگاه خبری تحلیلی «عصراترک» اظهار کرد: با حضور شهدا، راهیان نور حال آدم را خوب می‌کند و بعد از اینکه به شهر و دیار خودت برمی‌گردی تازه آدم متوجه می‌شود که چه گوهر گران بهایی را ازدست‌داده است و چقدر زود بازه یک‌هفته‌ای تمام شده است.

وی افزود: اگر فردی می‌خواهد به آرامش نسبی و معنوی برسد اینجا بهترین جا است که با حضورشان می‌توانند این حس را تجربه کنند.

پاکدل توصیه‌ای هم به هم سن و سالان خود داشت و گفت: هم سن و سال‌های ما تنبلی را کنار بگذارند و به این سفر بروند متوجه می‌شوند که حس آرامش نهفته‌ای در این سفر وجود دارد که نمی‌توان از آن دست کشید.

این دانشجو دانشگاه پیام‌نور ادامه داد: شهدا افرادی بودند که خودشان را واقعاً شناختند که بعد از مرحله خودشناسی خداشناسی می‌آید و تمام شهدا این مراحل را با توسل و توکل به‌خوبی پشت سر گذاشتند.

وی ادامه داد: در منطقه هویزه، کانال کمیل، شلمچه این موقعیت‌های حساس بین بودن و نبودن احساس می‌شود و کربلا ایران در واقع همین مکان‌ها است.

پاکدل در ادامه گفت: هیچ‌کدام از مناطق برتری نسبت به مناطق دیگر ندارد، هرکدام ویژگی و حال و هوای عجیب خود را دارد که هرکدام به یک نحوی انسان را به خدا و شهدا نزدیک می‌کند.

این دانشجو دانشگاه پیام‌نور اضافه کرد: تنها ویژگی مشترکی که تمام این مناطق دارند و می‌توان آن را حس کرد، بوی چادر خاکی بی‌بی فاطمه زهرا (س) است که از همه طرف حس می‌شود و به یاد حضرت فاطمه زهرا (س) می‌افتیم.

پاکدل گفت: هر کسی به این سفر می‌رود، مطمئن باشد شهیدی آن را دعوت کرده است که او به این سفر معنوی عازم می‌شود پس باید قدر این سفر ارزشمند را دانست و از لحظه‌به‌لحظه آن استفاده کرد و رازونیاز کرد.

نتیجه‌گیری: سفر راهیان نور مانند اربعین و محرم و سایر برنامه‌های مذهبی، یکی از ابزارهای فرهنگی است که تأثیر به سزایی در ترویج فرهنگ ایثار و شهادت و همچنین مقابله با توطئه‌های دشمن دارد.

کمیت و کیفیت برگزاری راهیان نور به‌صورت سالانه رشد قابل‌توجهی داشته و در نظرسنجی از دانشجویان این موضوع نشان می‌دهد که هر ساله رشد داشته است.

هر ساله خراسان شمالی نزدیک به هفت هزار دانشجو دختر و پسر از سراسر استان به راهیان نور در دو فصل تابستان و زمستان له به سفر راهیان نور غرب و جنوب اعزام می‌کند.

تهیه و تنظیم گزارش: هدیه دهقانی

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.