حالت تاریک
  • پنج‌شنبه, 1404/02/11 شمسی | 2025/05/01 میلادی
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن سایت خبری عصر اترک هستید؟
جهاد تولید برق خورشیدی در خراسان‌شمالی کلید خورد
مدیرعامل شرکت توزیع برق استان:

جهاد تولید برق خورشیدی در خراسان‌شمالی کلید خورد

مدیرعامل شرکت توزیع برق خراسان شمالی گفت: سرمایه‌گذاران بخش خصوصی، شرکت توزیع برق همچنین بخش‌های اداری، صنعتی و کشاورزی برای احداث نیروگاه‌های خورشیدی و تولید برق از آنها به خط شده‌اند.

محمدرضا رمضانی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «عصر اترک» با اشاره به چالش ناترازی و قطعی برق که طی چند سال اخیر در سطح کشور رخ‌داده است، اظهار کرد: در همین راستا، دولت چهاردهم احداث نیروگاه‌های خورشیدی و تولید برق خورشیدی از آنها را در دستور کار قرار داده است.

وی گفت: احداث نیروگاه‌های خورشیدی در مقایسه با احداث و راه‌اندازی دیگر نیروگاه‌های تولید برق کم‌هزینه‌تر است و سریع‌تر نیز به خط تولید برق می‌رسد.

مدیرعامل شرکت توزیع برق خراسان شمالی خاطرنشان کرد: راندمان تولید برق در نیروگاه‌های خورشیدی از سایر نیروگاه‌های تولید برق بالاتر است.

وی در ادامه با اشاره به اینکه استان خراسان شمالی، استانی آفتابی، خنک و فاقد آلودگی‌های غبارزا و طوفان زا است، این استان را برای احداث نیروگاه‌های خورشیدی بسیار مستعد دانست.

رمضانی اعلام کرد: در همین راستا، استان خراسان شمالی نیز ۱۳۶ نقطه را برای احداث نیروگاه‌های خورشیدی شناسایی کرده است که شامل ۵۳۸ هکتار زمین می‌شود.

وی بیان کرد: این مساحت زمین جانمایی شده برای ایجاد نیروگاه‌های خورشیدی در استان، واگذار و تحویل شده‌اند تا ۳۵۷ مگاوات برق خورشیدی تولید و به شبکه تزریق شود.

مدیرعامل شرکت توزیع برق خراسان شمالی خاطرنشان کرد: افق احداث و راه‌اندازی نیروگاه‌های برق خورشیدی و تولید برق از آنها در استان تا پایان سال ۱۴۰۶ هدف‌گذاری و زمان‌بندی‌شده که در استان تلاش‌ها برای تحقق این هدف‌گذاری متمرکز شده است.

وی در ادامه اظهار کرد: تکلیف استان خراسان شمالی برای احداث نیروگاه‌های برق خورشیدی در سه قالب شامل احداث نیروگاه‌های خورشیدی با سرمایه‌گذاری بخش خصوصی همچنین احداث نیروگاه خورشیدی توسط شرکت توزیع برق استان و احداث نیروگاه‌های خورشیدی توسط بخش‌های اداری، صنعتی و کشاورزی تعریف شده‌اند.

 

تحویل زمین به سرمایه‌گذاران بخش خصوصی برای تولید برق خورشیدی

مدیرعامل شرکت توزیع برق خراسان شمالی درباره تولید برق در نیروگاه‌های خورشیدی با سرمایه‌گذاری بخش خصوصی عنوان کرد: در این زمینه، در سطح استان ۸۴ نقطه زمین با مساحت ۳۱۰ هکتار برای تولید ۱۸۷٫۵ مگاوات برق خورشیدی شناسایی و جانمایی شده است.

وی افزود: این مساحت زمین به سرمایه‌گذاران بخش خصوصی تحویل شده‌اند که تابه‌حال حاضر عقد قرارداد با یک سرمایه‌گذار بخش خصوصی حقوقی محقق شده و عقد قرارداد با مابقی سرمایه‌گذاران بخش خصوصی قطعی شده، انجام می‌شود.

رمضانی تصریح کرد: سرمایه‌گذاران بخش خصوصی برای احداث نیروگاه‌های خورشیدی در زمین‌هایی که تحویل گرفته‌اند، تضمین تسهیلات را خواستار شده‌اند که در این زمینه هنوز دولت تسهیلات را به استان ابلاغ نکرده است.

 

شرکت توزیع برق استان ۷۸ مگاوات برق خورشیدی تولید می‌کند

مدیرعامل شرکت توزیع برق خراسان شمالی درباره احداث نیروگاه‌های خورشیدی در استان با سرمایه‌گذاری شرکت توزیع برق استان نیز اظهار کرد: در این راستا، وزارت نیرو برای شرکت توزیع برق استان احداث نیروگاه‌های خورشیدی در ۲۶ نقطه استان شامل ۹۱ هکتار زمین را تکلیف کرده تا در هر منطقه زمین جانمایی شده سه مگاوات برق خورشیدی (سرجمع ۷۸ مگاوات برق خورشیدی) تولید شود.

وی گفت: مطالعات این برنامه تکلیفی در استان، انجام و زمین‌ها جانمایی شده‌اند که اجرای احداث این نیروگاه‌های خورشیدی در استان به شرکت مپنا محول شده است.

رمضانی افزود: پنل‌های خورشیدی برای تحقق این هدف‌گذاری خریداری شده‌اند که تا پایان بهار امسال پنل‌های خورشیدی خریداری شده به استان وارد می‌شوند.

 

ادارات، صنعت و کشاورزی استان به خط شدند

مدیرعامل شرکت توزیع برق خراسان شمالی درباره احداث نیروگاه‌های خورشیدی توسط بخش اداری در استان نیز عنوان کرد: بخش اداری استان مکلف شده است که تا پایان سال ۱۴۰۶، ۲۰ درصد از برق مصرفی خود را با استقرار و نصب پنل‌های خورشیدی در محل ادارات خود تأمین کنند.

وی افزود: مجموع ۲۰ درصد از تولید برق خورشیدی ادارات استان هفت و نیم مگاوات می‌شود که در گام نخست، در سال جاری ۱۰ میلیارد تومان اعتبار برای تولید ۳۸۰ کیلووات‌ساعت برق خورشیدی به ۱۳ اداره استان اختصاص‌یافته است تا پنل‌های خورشیدی، خریداری و در پشت‌بام این ادارات نصب شوند.

رمضانی درباره احداث نیروگاه‌های خورشیدی توسط صنایع استان نیز بیان کرد: صنایع استان مکلف شده‌اند که ۶۵ درصد از برق مصرفی خود را از محل سرمایه‌گذاری منابع مالی خود انجام دهند.

وی گفت: ۶۵ درصد از تولید برق خورشیدی بخش صنعت استان ۱۲۰ مگاوات خواهد شد که آیین‌نامه این برنامه به صنایع استان ابلاغ شده است.

مدیرعامل شرکت توزیع برق خراسان شمالی خاطرنشان کرد: برای تولید ۱۲۰ مگاوات برق خورشیدی توسط صنایع استان ۱۰ نقطه زمین به مساحت ۱۳۲ هکتار جانمایی و به صنایع تحویل شده‌اند که احداث این نیروگاه‌های خورشیدی توسط صنایع استان آغاز شده است.

وی تصریح کرد: درصورتی‌که بخش صنعت استان تا سال ۱۴۰۶ این تکلیف را محقق نکند، پس از سال ۱۴۰۶ باید برق مورد نیاز خود را از بورس خریداری کنند.

رمضانی درباره احداث نیروگاه خورشیدی توسط بخش کشاورزی استان نیز اظهار کرد: بخش کشاورزی استان نیز مکلف شده است که ۸۰ درصد از برق مصرفی خود را که ۲۶ مگاوات می‌شود تا پایان سال ۱۴۰۶ از محل احداث نیروگاه خورشیدی تأمین کند.

وی گفت: در این راستا، چهار و نیم هکتار زمین برای احداث سه نیروگاه خورشیدی به‌منظور تولید برق چاه‌های کشاورزی استان جانمایی شده که احداث این نیروگاه‌های خورشیدی با مشارکت ۹ شرکت‌تعاونی کشاورزی استان با یک شرکت سرمایه‌گذاری حقوقی اجرایی خواهد شد.

 

پیشنهاد تولید برق ۵۰۰ مگاواتی در استان به سازمان اوقاف

مدیرعامل شرکت توزیع برق خراسان شمالی در بخش دیگری از سخن خود از اقدام استانداری خراسان شمالی در زمینه انجام گفتگو با سازمان اوقاف کشور درباره سرمایه‌گذاری در استان برای تولید برق خورشیدی به میزان ۵۰۰ مگاوات خبر داد.

وی عنوان کرد: استان مطالعات احداث نیروگاه خورشیدی در مساحت یک هزار هکتار زمین را انجام داده است که سرمایه‌گذاری در این زمین جانمایی شده به سازمان اوقاف کشور پیشنهاد شده و در حال حاضر گفتگوها در این زمینه در حال انجام است.

مدیرعامل شرکت توزیع برق خراسان شمالی تصریح کرد: درصورتی‌که هدف‌گذاری‌های اشاره شده تا پایان سال ۱۴۰۶ در استان محقق شوند، دیگر خاموشی در استان رخ نمی‌دهد و ناترازی برق در استان رفع خواهد شد.

رمضانی در خاتمه همچنین به شناسایی سه منطقه در استان برای احداث نیروگاه‌های برق بادی در استان اشاره کرد و گفت: مطالعات دو منطقه از آنها انجام شده است که انجام آن را به سرمایه‌گذاران پیشنهاد خواهیم داد.

انتهای خبر/قهرمانی

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!