حالت تاریک
  • شنبه, 1404/01/30 شمسی | 2025/04/19 میلادی
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن سایت خبری عصر اترک هستید؟
تحول عظیم حوزه سلامت دستاورد انقلاب بود
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان خبر داد:

تحول عظیم حوزه سلامت دستاورد انقلاب بود

رئیس دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی گفت: انقلاب اسلامی ایران در سال ۱۳۵۷، تحولی عظیم در تمامی حوزه‌ها، به‌ویژه بهداشت و درمان کشور ایجاد کرد.

سید احمد هاشمی در گفتگو با خبرنگار حوزه اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «عصر اترک» در رابطه با پیشرفت‌های حوزه سلامت در خراسان شمالی گفت: پیش از انقلاب، استان خراسان شمالی نیز با مشکلات جدی در دسترسی به خدمات بهداشتی و درمانی شامل کمبود پزشکان، تجهیزات پزشکی و مراکز درمانی مواجه بود که باعث ایجاد چالش‌های زیادی برای مردم این منطقه شده بود.

 رئیس دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی اضافه کرد: پس از انقلاب، اقدامات گسترده‌ای برای بهبود وضعیت بهداشت و درمان استان انجام شد که شامل تأسیس دانشگاه علوم پزشکی، گسترش شبکه‌های بهداشت و درمان، و تربیت نیروی متخصص بود.

 این مسئول با اشاره به اینکه قبل از انقلاب تنها هشت خانه بهداشت و ۲۰ مرکز خدمات جامع سلامت در این استان وجود داشت که قادر به پاسخگویی به نیازهای گسترده جمعیت نبودند، ادامه داد: این در حالی است که پس از انقلاب، تعداد خانه‌های بهداشت از هشت مورد به بیش از ۳۲۲ واحد، پایگاه‌های سلامت از دو مورد به ۵۹ و مراکز خدمات جامع سلامت از ۲۰ به ۸۶ واحد افزایش پیدا کرد.

 وی یادآور شد: در زمان پهلوی با شیوع بیماری‌های واگیر مانند مالاریا، سل، سرخک و وبا در این مناطق تهدید جدی برای سلامت مردم بود، اما بعد از انقلاب با توسعه برنامه‌های واکسیناسیون به‌صورت گسترده فلج اطفال ریشه‌کن و بیماری‌های واگیر نیز کاهش پیدا کرد.

 هاشمی با بیان اینکه پیش از انقلاب، وضعیت درمان در استان خراسان شمالی با کمبود شدید پزشکان و بیمارستان‌ها روبه‌رو بود، گفت: تعداد پزشکان در سطح استان کمتر از ۳۰ نفر بود و مردم برای دریافت خدمات درمانی مجبور به سفر به شهرهای بزرگ مانند مشهد می‌شدند و بیمارستان‌ها ظرفیت محدودی داشتند و تنها ۹۵ تخت بیمارستانی در استان وجود داشت.

 رئیس دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی افزود: پس از انقلاب، استان شاهد تحولاتی بزرگ در نظام درمانی شد. تعداد بیمارستان‌ها از سه به ۱۰ بیمارستان، تعداد تخت‌های بیمارستانی به یک هزار و تخت ثابت، ۸۳ تخت دیالیز، ۱۹۴ تخت تخصصی در استان رسیده است.

 وی ادامه داد: همچنین، دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی سالانه تعداد زیادی پزشک، پرستار و متخصص تربیت می‌کند که اکنون ۳۵۱ پزشک متخصص و ۳۶۰ پزشک عمومی در استان به مردم خدمت می‌کنند.

 هاشمی بیان داشت: گسترش خدمات درمانی در مناطق محروم نیز با احداث مراکز درمانی در روستاها و مناطق کمتر توسعه‌یافته، بهبود پیدا کرد و با ورود تجهیزات پزشکی پیشرفته و توسعه فناوری‌های نوین، توانایی تشخیص و درمان بیماری‌ها بادقت و سرعت بالاتر فراهم شد.

 رئیس دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی گفت: اکنون ۱۰ دستگاه سی‌تی‌اسکن، چهار دستگاه ام‌آرآی و تجهیزات تخصصی دیگر در بیمارستان‌های استان فعال هستند و بهبود خدمات دیالیز و شیمی‌درمانی با افزایش تعداد تخت‌های دیالیز و گسترش مراکز شیمی‌درمانی سرپایی، نشان‌دهنده بهبود شرایط درمانی برای بیماران کلیوی و سرطانی است.

مصاحبه از آرزو رحمانی 

انتهای خبر/ 

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!