عصراترک مشکلات پستهکاران را بررسی کرد؛
جاجرم مستعد تبدیل به قطب پسته کشور
شماره خبر : 2724 - https://asreatrak.ir/short/NYadjوضعیت آب و هوای شهرستان جاجرم در منطقه کویری استان بهخوبی با نیازهای اقلیمی درختان پسته همخوانی دارد و میتواند بهعنوان یکی از قطبهای اصلی تولید پسته در کشور و جهان مطرح باشد.
به گزارش گروه خبر اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی عصراترک، پسته، یکی از محصولات گرانبهایی است که در سراسر ایران کشت میشود اما نکتهای که بسیار اهمیت دارد، انتخاب منطقه مناسب برای کاشت آن است، انتخاب منطقهای که شرایط آب و هوایی و خاکی مناسب داشته باشد، میتواند بهرهوری و سودآوری این صنعت را افزایش دهد و توسعه مثبتی برای اقتصاد منطقه ایجاد کند. از این رو، بررسی دقیق و با دقت این نکته بسیار حائز اهمیت است و نیاز به توجه ویژه دارد.
شهرستان جاجرم با توجه به دارا بودن آبی شور و خاک نمکی شرایط مناسبی را برای ایجاد باغ پسته و پسته کاری دارد.
نیاز آبی درخت پسته کم است و مقاومت بالایی در برابر خشکی دارد که این وضعیت در شهرستان جاجرم مهیا است.
به دلیل اینکه جاجرم یکی از مناطق مستعد و مناسب جهت کاشت و پرورش پسته است برآن شدیم تا نگاهی به این صنعت سودآور و رو به رشد از طریق مسئولین این امر باشیم.
کشت پسته در هزار و ۸۵۰ هکتار
سعید صادقی در گفتگو با خبرنگار گروه اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «عصر اترک» گفت: سطح زیر کشت پسته در شهرستان جاجرم حدود هزار و ۸۵۰ هکتار است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان جاجرم مطرح کرد: متوسط تولید پسته در شهرستان یک هزار ۶۰۰ کیلوگرم پستهتر در هکتار و با عملکرد پسته خشک حدود ۸۵۰کیلوگرم در هکتار است.
وی با بیان این مطلب که جمع برداشت حدود یک هزار ۵۲۰ تن پستهتر پیشبینی میشود، ادامه داد: ارقام اصلی پسته شهرستان شامل احمد آقایی- فندقی، اکبری و عباسعلی است.
این مسئول عنوان کرد: زمان برداشت پسته از اوایل شهریور شروع و تا اواخر مهرماه ادامه دارد.
کارخانههای فرآوری پسته
مدیر جهاد کشاورزی جاجرم ادامه داد: بیشتر فروش پسته تولیدی شهرستان به صورت عمده فروشی توسط خریدارانی از استان خراسانرضوی از شهرهای کاشمر، بردسکن، محلات، تربتحیدریه و خریدارانی از استان سمنان است.
صادقی عنوان کرد: سه واحد کارخانه فرآوری پسته ( ترمینال شرکت کویرآذین میاندشت به ظرفیت ۵۵۰ تن در سال و نیز ترمینال شفاعی به ظرفیت ۱۵۰ تن در سال و نیز ترمینال امینی به ظرفیت ۴۰۰تن در سال در شهرستان وجود دارد.
وی مطرح کرد: تعداد بهرهبردار فعال در زمینه باغات پسته حدود ۵۰۰ نفر هستند.
برنامهریزیهای جهت افزایش تولید
صادقی بیان داشت: باغداران پسته شهرستان حدود ۱۵سال است که پسته برداشت میکنند و به لحاظ مالی حدود ۳۶میلیارد تومان آورده برای جاجرم دارد.
وی گفت: برنامهریزیهایی در جهت افزایش برداشت پسته در نظر داریم که شامل برگزاری دورههای ترویجی با حضور اساتید و کارشناسان برتر این حوزه و همچنین اجرای سرشاخهکاری باغهای پسته جهت احیا، اصلاح و بازسازی باغهای و معرفی ارقام جدید پربازده و مرغوب و باکیفیت و همچنین مکانیزه کردن باغها و اجرای آبیاری نوین زیرسطحی در باغات و تجهیز اکثر باغها به سامانه ضد تگرگ است.
مشکلات پستهکاران
مدیر جهاد کشاورزی جاجرم در ادامه به مشکلات پستهکاران پرداخت و گفت: هزینه بالای نگهداری باغها اعم از قیمت سموم، کودهای شیمیایی و دستمزد کارگران، خسارات مختلفی که به باغهای پسته بر اثر تغییر اقلیم وارد شده است و واقعی نبودن بیمه پسته، پایین نگهداشتن قیمت پسته در زمان برداشت توسط دلالان و کافی نبودن کارخانههای فرآوری پسته از مشکلات پستهکاران است.
نتیجهگیری: افزایش تولید و بهبود کیفیت پسته با برنامهریزیهای صحیح و اجرای اقداماتی مانند آبیاری نوین و اصلاح مکانیزه میتواند رشد و توسعه این صنعت مهم را در شهرستان تسهیل کند.
همچنین، نیاز به حمایت از کشاورزان در مواجهه با مشکلاتی مانند هزینه بالای نگهداری باغها و کمبود واحدهای فرآوری نیز احساس میشود.
گزارش از سمانه میرزائی
انتهای خبر/
0 نظر