
دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان:
سرمایهگذاری در سیمان به ارتقای تولید کمک میکند
دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان با اشاره به اینکه سرمایه گذاری در صنعت سیمان به حل ناترازی انرژی کمک می کند گفت: این صنعت با ناترازی انرژی دست و پنجه نرم می کند که توجه به موضوع سرمایهگذاری میتواند مشکلات را رفع کند.
به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «عصراترک»، علی اکبر الوندیان در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار اقتصادی ایرنا، با اشاره به نامگذاری سال از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی با عنوان «سرمایه گذاری برای تولید» اظهار داشت: چند سالی است که سرمایه گذاری در صنعت سیمان صورت نگرفته در حالی که این صنعت نیازمند اهتمام سرمایه گذاران و مدیران است.
وی افزود: ظرفیت اسمی صنعت سیمان در کشور نزدیک به ۸۹ میلیون تن است اما پارسال به دلیل ناترازی انرژی، ظرفیت تولید به ۷۱ میلیون تن رسید که حدود ۶۶ میلیون تن آن مصرف داخل کشور و تنها ۱۴ میلیون تن بازار صادراتی است.
دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان ادامه داد: اکنون وجود ناترازی انرژی و نبود سرمایه گذاری در این عرصه، هر دو بازار داخل و صادراتی را تهدید میکند.
وی با اشاره به سرمایه گذاری در سیمانهای آمیخته، گفت: کارخانههای بزرگ سیمان در مناطق پر مصرف کشور مانند تهران مستقر است و برای تامین سیمان و حفظ تعادل در قیمت بازار در سایر استانها به خاطر هزینههای بالای حمل و نقل، نیاز به سرمایه گذاری و احداث کارخانه هاست.
الوندیان تاکید کرد: باید در حوزه تولید سیمان آمیخته و کلینکر سرمایه گذاری صورت بگیرد و تولید افزایش پیدا کند.
وی بر تکمیل پروژههای نیمه تمام در صنعت سیمان تاکید کرد و گفت: اکنون ۱۳ طرح نیمه تمام به خاطر مشکلات مالی به اتمام نرسیده است که هر کدام از این طرحها دارای پیشرفتهای فیزیکی بین ۵۰ تا ۸۰ درصد هستند.
دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان عنوان کرد: اکنون برای راه اندازی خط تولید یک کارخانه یک میلیون تنی نیاز به ۱۵۰ میلیون دلار سرمایه گذاری است.
سرمایه گذاری در انرژیهای تجدیدپذیر و نیروگاههای حرارتی
الوندیان با بیان اینکه نیاز به سرمایه گذاری انرژی تجدید پذیر در صنعت سیمان است، گفت: طبق تکلیف قانونی در صنعت سیمان باید ۹۰ مگاوات انرژی خورشیدی تولید شود که ۳۰ مگاوات سال گذشته به بهره برداری رسید و امسال نیز باید ۶۰ مگاوات ایجاد شود.
وی اضافه کرد: تولید برق از گازهای گرم خروجی دودکش کارخانههای سیمان نیز یکی دیگر از راهکارهای تامین انرژی است که از آن به عنوان نیروگاههای حرارتی یاد میکنند که بحث آن را با وزارت صنعت، معدن و تجارت شروع کردهایم تا در کارخانههای سیمان روی این موضوع سرمایه گذاری شود.
دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان تاکید کرد: تا کنون روی نیروگاههای حرارتی هیچ سرمایه گذاری صورت نگرفته است در حالی که ۵۰ کارخانه سیمان امکان نصب را دارند که نیاز به نقدینگی و سرمایه گذاری بالاست.
الوندیان با اهتمام بر اینکه صنعت سیمان یک میراث گرانبهاست گفت: امسال صنعت سیمان وارد ۹۲ ساگی میشود در حالی که تجهیزات عمر بالای ۵۰ سال دارند از این رو نیاز است تا در نوسازی و ارتقای تجهیزات نیز سرمایه گذاری شود.
وی ابراز امیدواری کرد: امسال با سیاستهای حمایتی دولت و همکاری بخش خصوصی شاهد رشد چشم گیر در سرمایهگذاری صنعت سیمان و برون رفت از بحرانها باشیم.
انتهای خبر/دهقانی
درباره نویسنده
لینک کوتاه خبر
برچسبها
نظر / پاسخ از
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!