عصراترک حمایت بسیجسازندگی از کارآفرینان را بررسی کرد؛
بسیج سازندگی همگام با کارآفرینان
شماره خبر : 2951 - https://asreatrak.ir/short/4yQzYبسیج سازندگی خراسانشمالی تشکلی که دنبال گرهگشایی از مشکلات مردم است و طی سالهای گذشته توانسته از بسیاری از مشاغل حمایت کند و حتی افرادی را که در کار خود دچار شکست شده بودند را دوباره به اشتغال برگرداند.
به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «عصراترک»، بسیج سازندگی در خراسان شمالی سه هدف خدمترسانی در نقاط محروم در جهت رفع محرومیت، راهبری اقتصاد مقاومتی با حمایت از کسب و کارهای خرد و خانگی و همچنین استفاده از ظرفیت جوانان برای اعزام به گروههای جهادی در روستاها را دنبال میکند.
بسیج سازندگی در استان خراسان شمالی طی هشتماهه نخست سال، ۷ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان در حمایت از مشاغل خانگی خرد تسهیلات ارائه کرده همچنین ۱۲ صندوق قرضالحسنه نیز ایجاد شده که کارگاههای تولید قارچ، خیاطی و گلخانه در سطح استان افتتاح شده است.
آبرسانی به ۲۰ روستای شهرستان بجنورد و ۲۱ روستا از توابع شهرستان شیروان، اهدا یک هزار و ۲۰۰ پروژه مسکن با مشارکت کمیته امداد امام خمینی به افراد محروم، آُسفالت ۲۰ پروژه جادهای روستاهای استان از نمونه کارهای بسیج سازندگی در خراسان شمالی است.
جان دوباره مزرعه شترمرغ با حمایت بسیج سازندگی
سید قاسم عربشاهی در گفتگو با خبرنگار گروه اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «عصراترک» گفت: مزرعه پرورش شترمرغ نزدیک به ۱۰ سال است که راهاندازی شده است، در ابتدای کار، با چهار شترمرغ شروع کردم و سالبهسال روبهافزایش بود؛ اما در سالهای ۱۳۹۷ تا ۱۴۰۰ ورشکست شدم.
وی افزود: از سال گذشته تولیدمان مجدد رونق گرفت بهطوریکه ۱۰ مولد و ۸۰ شترمرغ پروار در مزرعه وجود دارد همچنین بازار هدف فروش ما استانهای همدان، تهران، شاهرود، مشهد است.
کارآفرین نمونه اسفراینی در حوزه پرورش شترمرغ گفت: در این مجموعه گوشت بدون استخوان، گردن، سنگدان، بال شترمرغ به فروش میرسد، روغن شترمرغ که برای رفع گرفتگی عضلانی و کرم ضدآفتاب استفاده میشود را خودمان فرآوری میکنیم و به فروش میرسانیم.
عربشاهی ادامه داد: از پر شترمرغ بهصورت چوبپر داخل گردگیر را جداگانه تهیه کرده و به فروش میرسانیم، همچنین پوست شترمرغ را نیز برای تهران ارسال میکنیم، طرحهای شاه پر نیز برای پرهای علم هیئت و لباسهای مجلسی زنانه استفاده میشود.
این کارآفرین نمونه در مورد آدرس نگهداری پرورش شترمرغ خود گفت: محل کارگاه در شهرستان بام و صفیآباد روستای باغشله در مزرعه ملکی خودم قرار دارد.
عربشاهی گفت: بسیج سازندگی زمانی که عرصه برما تنگ شد و چهار مزرعه تولید شترمرغ در صفیآباد همه ورشکسته شدیم به ما تسهیلات ارائه داد و مزرعهمان پا گرفت و فعال شد.
وی افزود: به نظر بنده ما تولیدکنندگان به مبالغ این چنینی بیشتر نیاز داریم تا کسب و کارمان رونق بیشتری بگیرد و پیشنهادی که دارم این است وامی که تولیدکننده میگیرد را مسئولان پیگیری کنند آیا فرد آن وام را به کسبوکار تخصیص داده است یا خیر و اینکه برنامه آیندهاش برای کسبوکار چگونه است و مجدداً آیا این تکرار میشود و اگر وام بیشتری بدهند تولید دوبرابر میشود.
عربشاهی در مورد یکی از مشکلاتی که تا کنون نتوانسته است برطرف کند، توضیح داد: مزرعه من در حال حاضر ناقص است و بعد از ۱۰ سال هنوز نتوانستم سایهبان تهیه کنم.
این کارآفرین نمونه اسفراینی در مورد تحقق شعار سال گفت: رونق تولید اگر هدفمندتر شود و همچنین حمایتها ادامهدار باشد تولیدکنندگان در تحقق شعار سال میتوانند مشارکت داشته باشند.
وی در مورد تعداد تولیدات خود تشریح کرد: هفتهای ۱۰ جوجه در این کارگاه تولید میشود که در مجموع ۹ نیروی کار بهصورت مستقیم و غیرمستقیم در این مزرعه فعالیت میکنند.
عربشاهی با بیان اینکه مدتی دنبال نهادهای دولتی برای حمایت از کسبوکار خود، بودم، گفت: متأسفانه پاسخی دریافت نکردیم و زمانی که مصوبههایی از سوی دولت و مجلس صورت گرفت، بخشدار آن وقت با بازدیدهایی که به عمل آورد ما را به بسیج سازندگی معرفی کردند و ما از بسیج تسهیلات دریافت کردیم و توانستم کارم را رونق دهم.
شروع هنر گلیمبافی با ۲۰ هزار تومان
معصومه جهانی در گفتگو با خبرنگار گروه اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «عصراترک» اظهار کرد: هنر گلیمبافی را در سال ۱۳۸۵ با سرمایه ۲۰ هزارتومانی و یک نفر نیرو در یک اتاق دو در سه شروع کردم.
وی افزود: قبل از کرونا گلیمها را به استانهای تهران، اصفهان، ارومیه، تبریز ارسال میکردم و از طریق واسطه به فروش میرساندم؛ اما در حال حاضر خودم مسئولیت بازاریابی را برعهده دارم.
این کارآفرین نمونه بجنوردی با بیان اینکه در حال حاضر نیروهای زیادی در کارگاه کار میکنند، گفت: در حال حاضر با کمک بسیج سازندگی کارگاه بزرگ و کارگاه گلیمبافی ایجاد کردم.
جهانی با بیان اینکه در سال ۱۳۹۰ عضو بسیج اصناف شده است، تشریح کرد: سال گذشته برای توسعه کارگاه گلیمبافی خود وامی از بسیج اصناف و سازندگی دریافت کردم.
این کارآفرین نمونه بجنوردی در مورد یکی از مشکلاتی که در کارگاه گلیمبافی با آن مواجهه است، توضیح داد: درآمدی که این کارگاه دارد برای نیروها مناسب نیست و از مسئولان مربوطه تقاضا دارم برای تحقق شعار سال، توسعه کسبوکار جدید و اقتصاد مقاومتی در استان به افراد وام اهدا شد.
وی در پایان تأکید کرد: هرساله آموزش رایگان به بانوان بسیجی علاقهمند به هنر گلیمبافی را سعی میکنم ارائه دهم، بانوان میتوانند با ارائه کارت بسیجی خود در این کلاسها شرکت کنند.
بسیج سازندگی همقدممان برای اشتغالزایی بود
ابوالفضل شکیبا در گفتگو با خبرنگار گروه اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «عصراترک» اظهار کرد: تولیدی کشک، قرهقوروت، نبات و آبنبات بجنوردی را از سال ۱۳۹۴ شروع کردم.
وی افزود: در ابتدا کارگاه کوچک ۵۰ متری بهصورت سنتی در روستای ارکان داشتم؛ اما به لطف خدا و بسیج سازندگی که خیلی پشتوانه و حمایت گر من بودند، توانستم کارگاه نیمهصنعتیام در شهرک صنعتی بیدک ایجاد کنم.
کارآفرین نمونه بجنوردی در حوزه سوغات گفت: پنج نفر مستقیم در این کارگاه نیروی کار هستند و ۲۰ نفر هم غیرمستقیم در مجموعه فعالیت میکنند.
شکیبا در مورد برنامه آیندهاش برای توسعه کسبوکار خود توضیح داد: برنامهام برای آینده، این هستش که بتوانم این کار را صنعتی کنم و جزو اولین نفرات در کشور باشیم که بتوانیم در قالب و تنوعهای مختلف، محصولات و سوغاتیهای بجنورد را تولید کنیم.
وی با بیان اینکه هر استانی طبق ذائقهشان بستهبندی ارسال میشود، ادامه داد: بازار هدف به استانهای همجوار، تهران، مشهد، شمال است که روزانه ۷۰ الی ۸۰۰ کیلوگرم ارسال بار داریم.
این کارآفرین نمونه استانی گفت: امیدواریم حمایتها از بسیج سازندگی بیشتر شود و نیاز به نقدینگی داریم به عبارتی سرمایه در گردش بیشتری در استان داشته باشیم.
شکیبا با بیان اینکه سابقه طولانی در بسیج دارد، تشریح کرد: خدمت مقدس سربازیام را در سپاه حضرت جوادالائمه (ع) بودم و از این طریق با بسیج سازندگی آشنا شدم و توانستم با کمک و حمایت آنان کارگاهم را توسعه دهم و از تسهیلات استفاده کردم همچنین بازدید و بررسی نیز مستمر صورت میگیرد.
وی در مورد مشکلاتی که کارآفرینان استان با آن دستوپنجه نرم میکنند، گفت: استان در صدور مجوز کمی سختگیری میکند که در آینده نزدیک از مسئولان میخواهم این مانع را حل کنند و امیدوارم حمایت از کار تولیدکننده آسانتر شود.
این کارآفرین نمونه استانی در مورد بسیج سازندگی شهرستان بجنورد خاطرنشان کرد: از ابتدای کار، نهاد بسیج سازندگی با ما همراه بود و باعث دلگرمی برای من و همکارانم بود و هر موقع به تسهیلات یا بازرسیهای میدانی نیاز داشتیم بسیج همراه و هم قدم ما بوده است.
شکیبا اضافه کرد: قرهقوروت را طبق سلیقه مشتری بستهبندی میکنیم. طعمهای انواع میوه، کشک قرهقوروتی، ساده و شیرینبیان، کشک کرهای، زرشکی را تولید میکنیم وقتی ما وارد شدیم قبلاً در بازار کشک در دو طعم فقط بود؛ اما در حال حاضر در بازار توانستیم طعمهای مختلف را تولید کنیم.
نتیجهگیری: بسیج سازندگی در جهت دفاع از دستاوردهای انقلاب اسلامی در سه حوزه افزایش سرمایه اجتماعی، کمک به دولت و استفاده از جهادگران در عرصههای مختلف خدمت میکند در خراسان شمالی یک هزار و ۱۰۰ نفر جهادگر وجود دارد که تا کنون یک هزار و ۸۰۰ اردو جهادی با ۴ هزار و ۵۰۰ خدمت ارائه و برگزار شده است. در راستای حمایت از کسبوکارهای خرد خانگی ۷ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان تسهیلات ارائه شده همچنین کارگاه اشتغال خانگی قارچ، خیاطی و گلخانه در سطح استان طی هشتماهه نخست سال به بهره داری رسیده است.
گزارش از: هدیه دهقانی
انتهای خبر/
0 نظر