حالت تاریک
  • یکشنبه, 1404/04/08 شمسی | 2025/06/29 میلادی
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن سایت خبری عصر اترک هستید؟
بایدها و نبایدهای پخت و توزیع نذری محرم
مدیرگروه سلامت علوم پزشکی خراسان‌شمالی عنوان کرد:

بایدها و نبایدهای پخت و توزیع نذری محرم

مدیرگروه سلامت محیط و کار علوم پزشکی خراسان‌شمالی گفت: هم‌زمان با فرارسیدن ماه‌های محرم، صفر و برگزاری آئین‌های عزاداری سالار شهیدان در نقاط مختلف استان، رعایت اصول بهداشتی در تهیه و توزیع نذورات بیش از پیش اهمیت پیدا می‌کند.

یوسف امیری در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «عصر اترک» با تأکید بر لزوم اجرای مدیریت کنترلی و پیشگیرانه در هیأت‌ها، تکایا و موکب‌ها گفت: بی‌توجهی به بهداشت فردی و محیطی در جریان تهیه و توزیع غذا می‌تواند زمینه‌ساز بروز بیماری‌های مرتبط با آب و غذا به‌ویژه بیماری‌های عفونی روده‌ای شود.

 مدیرگروه سلامت محیط و کار معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی ادامه داد: ازاین‌رو لازم است تمامی فرایندهای اطعام‌دهی با رعایت کامل دستورالعمل‌های بهداشتی و در هماهنگی با شبکه‌های بهداشت شهرستان‌ها انجام گیرد.

 این مسئول با اشاره به برخی نکات مهم بهداشتی اظهار کرد: تمامی افراد درگیر در پخت و پز یا توزیع غذا باید کارت بهداشت معتبر داشته باشند و رعایت بهداشت فردی از جمله استفاده از دستکش، ماسک و لباس مناسب الزامی است، همچنین محل‌های پخت غذا باید دارای شرایط بهداشتی و مجوزهای لازم باشند و استفاده از مواد اولیه سالم، بسته‌بندی‌شده و دارای مجوز ساخت از سازمان غذا و دارو ضروری است.

 مدیرگروه سلامت محیط و کار معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی افزود: پخت غذا با استفاده از فرآورده‌های خام دامی صرفاً باید با گوشت‌های بسته‌بندی‌شده دارای مهر دامپزشکی انجام شود و از انجام ذبح حیوانات در کنار هیأت‌ها جداً خودداری شود، همچنین استفاده از نمک یددار تصفیه‌شده، روغن‌های دارای مجوز و ظروف مناسب در پخت‌وپز از دیگر الزامات مهم بهداشتی است.

 وی با اشاره به شرایط نگهداری مواد غذایی خاطرنشان کرد: مواد غذایی پخته‌شده نباید بیش از دو ساعت در دمای محیط نگهداری شوند. در صورت نیاز به نگهداری بیشتر، لازم است دمای مواد غذایی یا زیر ۴ درجه سانتی‌گراد یا بالای ۶۳ درجه حفظ شود و از بسته‌بندی غذا بیش از دو ساعت قبل از توزیع باید پرهیز شود.

 امیری با بیان اینکه در صورت استفاده از ظروف یکبار مصرف برای توزیع مواد غذایی گرم از ظروف یک‌بارمصرف مناسب دارای مجوز از غذا و دارو استفاده شود، ادامه داد: استفاده از ظروف یکبار مصرف فاقد مجوز و مشخصات و همچنین ظروف پلی‌استایرنی (ظروف پلاستیکی شفاف و نازک) در توزیع نوشیدنی گرم و غذای پخته شده خودداری شود.

 وی به رعایت بهداشت آب آشامیدنی، جلوگیری از توزیع شیر و شربت فاقد بسته‌بندی در بین دسته‌های عزاداری، جمع‌آوری اصولی پسماندها و ممنوعیت استعمال دخانیات در اماکن عزاداری تأکید کرد و از مسئولان هیئت‌ها، موکب‌ها و عزاداران خواست تا با همکاری بازرسان بهداشت محیط، در ارتقای سلامت عمومی تلاش کنند.

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!