
سخنگوی صنعت برق استان خبر داد:
احتمال قطعیهای خارج از برنامه برق در خراسانشمالی
سخنگوی صنعت برق خراسان شمالی با اشاره به افزایش بیسابقه دمای هوا در خراسان شمالی و بالارفتن مصرف برق، گفت: زمانی که میزان مصرف از حالت اضطرار به بحران تبدیل شود، از طریق دیسپاچینگ کشوری برق خارج از برنامه قطع میشود.
مهران قوامی در گفتگو با خبرنگار حوزه اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «عصر اترک» گفت: بر اساس آمار ثبت شده در ۲۱ اردیبهشتماه سال جاری اوج بار مصرف برق خراسان شمالی به ۲۶۱ مگاوات رسید در حالی که اوج بار سال گذشته همین زمان ۱۹۴ مگاوات بوده است.
وی ادامه داد: همچنین اوج بار مصرف روز ۱۹ اردیبهشتماه ۲۲۲ مگاوات و ۱۸ اردیبهشتماه نیز ۲۳۳ مگاوات به ثبت رسیده است.
سخنگوی صنعت برق خراسان شمالی اضافه کرد: بالاترین میزان مصرف برق از ابتدای سال جاری مربوط به ۱۵ اردیبهشتماه با ۲۶۰ مگاوات بوده که این میزان در سال گذشته ۲۰۳ مگاوات به ثبت رسیده است.
این مسئول در رابطه با قطعیهای برق توضیح دهید: جدولی برای موضوع خاموشیها بنا بر سهمیه برقی که به استان خراسان شمالی تخصیص پیدا میکند، اعلام میشود.
قوامی گفت: این در حالی است که طی روزهای اخیر دمای هوا در استان خراسان شمالی بهشدت روند افزایشی داشته و این استان جزو گرمترین استانهای کشور بوده است.
وی با اشاره به اینکه شبکه توزیع برق در کشور بهصورت یکپارچه و سراسری است، ابراز داشت: نکته قابلتوجه این است که وقتی میزان مصرف برق از حد تعیین شده بالاتر رود ممکن است نیروگاه از مدار خارج شود و اگر شاهد این موضوع باشیم حدود یک هفته طول میکشد تا نیروگاه به مدار برگردد و شاهد خاموشی مطلق نیروگاه خواهیم بود.
این مسئول گفت: بنابراین وقتی میزان مصرف برق سراسری خیلی بالا رود اعلام میشود که مصرف از موضوع اضطرار به بحران رسیده و از طریق دیسپاچینگ ملی قطعی اعمال میشود و ممکن است این قطعیها خارج از برنامه اعلام شده باشد و در دست استان نیست.
قوامی در پاسخ به پیام مردمی مبنی بر اینکه قطعی برق در روستاها و حواشی بیشتر است، ابراز داشت: نکته قابلتوجه این است که سعی میشود در قطعیها بهصورت برابر در نقاط مختلف این اتفاق بیفتد؛ اما قطعاً استثنائاتی وجود دارد که کمی شرایط را متفاوت میکند.
وی گفت: به طور مثال در مرکز شهر که محل درمانگاه، بیمارستان، داروخانه، آزمایشگاه، امور اداری مردم است کمتر قطعی انجام میشود که کار مردم معطل نشود و اختلالی رخ ندهد و شاهد اتفاقات ناگواری نباشیم.
قوامی با بیان اینکه در حال حاضر بخش عمدهای از نیروگاهها در وضعیت تعمیر هستند، افزود: امید است تا نیمه خرداد با برگشت نیروگاهها به مدار تولید حدود ۱۰ تا ۱۲ هزار مگاوات به ظرفیت تولید اضافه شود و فشار از کشور کمتر خواهد شد.
وی خاطرنشان کرد: از مردم تقاضا داریم که صرفهجویی را ادامه دهند، زیرا اگر هر شهروند یک لامپ را خاموش کند، حدود ۱۳ مگاوات به برق اضافه میشود که برابر با میزان برق مصرفی شهرستانی مثل جاجرم خواهد بود.
قوامی افزود: امید است با همراهی مردم بتوانیم این روزها را پشت سر بگذاریم و دچار بحران نشویم.
مصاحبه از آرزو رحمانی
انتهای خبر/
درباره نویسنده
لینک کوتاه خبر
برچسبها
نظر / پاسخ از
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!