معاون بهداشتی علوم پزشکی خراسانشمالی:
۶۶ درصد مردم خراسانشمالی درگیر چاقیاند
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی گفت: ۱۵ درصد از افراد پنج تا ۱۸ سال خراسانشمالی درگیر چاقی و اضافه وزن هستند و در رده سنی بیشتر از ۱۸ سال ۶۶ درصد افراد درگیر اضافه وزن و چاقی هستند.
به گزارش خبرنگار حوزه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «عصراترک»، افشین دلشاد صبح امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه به مناسبت آغاز پویش ملی تغذیه سالم گفت: بیماریهای غیرواگیر شایعترین علت فوت در مرگ و میر است اما باتوجه به اینکه به صورت تدریجی است، مورد غفلت واقع شده است.
وی ادامه داد: برخلاف بیماریهای واگیر که با اقداماتی مثل واکسن میتوان آنها را کنترل کرد، در بیماریهای غیرواگیر اقدامات فوری را نمیتوان انجام داد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی گفت: بیماریهای غیرواگیر همچون دیابت، فشار، بیمارهای قلبی اگر مستقر شوند، غیرقابل درمان هستند و تا انتهای عمر فرد باید بیماری را به همراه داشته باشد.
وی اضافه کرد: در این راستا نقش پیشگیری در بیماریها بسیار پررنگ است و اگر بتوان سبک زندگی را تغییر داد که افراد مبتلا به بیماری نشوند بهتر است که یکی از نکات در راستای سبک زندگی سالم، موضوع تغذیه است.
دلشاد با تأکید بر این موضوع که امسال پویش ملی تغذیه سالم نسبت به روغنها برنامه ریزی شده است، گفت: در استان خراسان شمالی همچون سراسر کشور پیش از آغاز پویش مطالعاتی نسبت به تغذیه افراد انجام شده است.
این مسئول یادآور شد: طبق مطالعات انجام شده استپس طی سال ۱۳۹۵ الی ۱۴۰۰ درصد ابتلا به فشار خون بالا در کشور ۳۲ درصد و در خراسان شمالی این رقم ۳۹ درصد است که نشان دهنده میانگین بالای فشار خون در مقایسه با متوسط کشوری است.
معاون بهداشتی علوم پزشکی خراسان شمالی افزود: همچنین براساس مطالعات استپس، شیوع دیابت در این بازه زمانی در کشور ۱۴ درصد و در خراسان شمالی ۹ درصد است.
این مسئول با تأکید بر این موضوع که افراد بالای سی سال باید آزمایش چربی خون، قند خون و فشار خون را داشته باشند، افزود: در صورت سلامت آزمایشها در بازه زمانی سه ساله، اگر مبتلا به یکی از بیماریها باشد باید توسط مراقبان بهداشت به صورت ماهانه و پزشک سه ماهه و در صورتی که در شرایط پیش ابتلا باشد باید سالی یک بار آزمایشها را داشته باشد.
دلشاد به شیوع کلسترول خون بالا در کشور و استان اشاره کرد و گفت: تحرک بدنی در جامعه به شدت پایین است و در خراسان شمالی براساس مطالعات انجام شده نزدیک به ۵۰ درصد مردم فعالیت بدنی کافی ندارند.
این مسئول یادآور شد: پایینتر بودن وضعیت فعالیت بدنی در استان نسبت به کشور شاید به دلیل این است که بخش زیادی از جمعیت استان روستانشین هستند و سبک زندگی روستایی کمک کرده که سبک زندگی سالمتری داشته باشند.
وی به جایگاه پایین استفاده از سبزیجات و میوه در بین اقشار مختلف جامعه اشاره کرد و گفت: براین اساس میزان میانگین مصرف سبزی در استان خراسان شمالی ۴۰ درصد و میانگین مصرف میوه ۳۰ درصد است.
وی با تاکید بر این موضوع که لبنیات، خیلی مهم و منبع غنی کلسیم است، افزود: با توجه به مصرف کم لبنیات در جامعه در آینده شاهد معضل بزرگ پوکی استخوان خواهیم شد و داروها تنها روند را کندتر میکند و کمک کننده نخواهد بود.
معاون بهداشتی علوم پزشکی خراسان شمالی با اشاره به اینکه مصرف لبنیات در سطح کشور نامطلوب است، گفت: در حال حاضر براساس آخرین مطالعات انجام شده در استان خراسان شمالی تنها ۳۵ درصد از نوجوانان از لبنیات استفاده میکنند.
دلشاد خاطرنشان کرد: طبق شاخصهای تن سنجی در سالهای ۱۴۰۱ الی ۱۴۰۲ در استان خراسان شمالی در رده سنی بین پنج تا ۱۸ سال ۱۵ درصد درگیر چاقی و اضافه وزن و در رده سنی بیشتر از ۱۸ سال ۶۶ درصد افراد درگیر اضافه وزن و چاقی هستند.
انتهای خبر/ رحمانی