مدیر میراث فرهنگی و گردشگری جاجرم:
غذاهای محلی مظاهر فرهنگی هر کشوری هستند
مدیر میراث فرهنگی و گردشگری جاجرم با بیان اینکه غذاهای سنتی و محلی یکی از مظاهر فرهنگی و با ارزش هر کشوری است، گفت: حفظ و شناساندن این مهارتها مانند هر کار فرهنگی و تاریخی از اهمیت فوقالعادهای برخوردار است.
محمدرضا طالبی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «عصراترک»، گفت: قلیفچال (غذای محلی جاجرمیها) یا همان برنج دمی غذایی است که به لحاظ طرز تهیه آن معروف شده است.
وی افزود: قلیفچال، غذایی است چوپانی که به لحاظ طرز تهیه آن متناسب با شغل دامداری و کشاورزی در گذشته در تات نشین خراسان شمالی تهیه و همچنان یکی از وعدههای اصلی و پرطرفدار به خصوص در بین جوانان است به طوری که هر یک از آنها استاد تهیه آن شده و در تفریح و تفرجها در دل طبیعت از آن به عنوان یکی از وعدههای اصلی استفاده میکنند.
مدیر میراث فرهنگی و گردشگری جاجرم گفت: این غذا، ترکیبی از برنج گوشت بره نرینه یا همان شیشک، کره محلی، گوجه فرنگی، سیبزمینی به همراه مخلفات و ادویهجات، داخل ظروف مسی معروف به نام قلیف ریخته و آنرا در چالهای به ابعاد دو برابر قلیف حفر کرده و اطراف آن را با فضولات حیوانی که قبلا آنرا مشتعل کردهاند، پر میکنند.
وی مطرح کرد: سپس کل قلیف را در زیر آتش و خاکسترها قرار داده و بعد از سه ساعت این غذای خوشمزه آماده میل کردن است،به این غذا در اصطلاح محلی آن «قلیفچال»، گفته میشود.
طالبی بیان داشت: گردشگری غذا همیشه یکی از موارد مورد توجه گردشگری در دنیا و به خصوص در ایران با وجود تنوع قومیتها و فرهنگها و به تبع غذاهای محلی بوده است.
این مقام مسئول در ادامه گفت: اقبال خوب از جشنوارههای غذایی در چند سال اخیر حسب توجه وزارت میراث فرهنگی به این مقوله و جذب گردشگر به اقصی نقاط کشور شاهدی بر این موضوع است بر همین اساس و بنا به استقبال باشکوه مردم در جهت معرفی هر چه بهتر فرهنگ و تمدن ۴ هزار ساله شهرستان جاجرم با مشارکت فعال مردمی، شورا و شهرداری جاجرم نسبت به برگزاری جشنوارهای با عنوان قلیفچال اقدام شده است.
وی در پایان گفت: خوشبختانه با درخواست شورای شهر و همچنین پیگیری میراثفرهنگی شهرستان نسبت به ثبت این جشنواره در تقویم رویدادهای گردشگری کشور به شماره ۲۰۳۱۱۹۷۰ مورخ ۱۴۰۳/۰۸/۲۷ ثبت شد.
انتهای خبر/میرزائی