حالت تاریک
  • دوشنبه, 1403/10/17 شمسی | 2025/01/06 میلادی
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن سایت خبری عصر اترک هستید؟
سناریوی تکراری سوخت صنایع؛ کمبود یا کم‌کاری
عصر اترک بررسی کرد؛

سناریوی تکراری سوخت صنایع؛ کمبود یا کم‌کاری

تأمین سوخت صنایع پروژه‌ای ناتمام است که هر ساله تکرار می‌شود درصورتی‌که صنایع نسبت به تهیه سوخت جایگزین کم‌کاری نکنند در فصل سرد سال که محدودیت‌های گازی را داریم دچار کمبود و توقف تولید نخواهد شد.

 به گزارش خبرنگار حوزه اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «عصر اترک»، تأمین سوخت صنایع در فصل‌های سرد سال موضوع تازه‌ای نیست و هر ساله با سردشدن هوا بازار سوخت صنایع داغ می‌شود.

 نکته متفاوت‌تر نسبت به سنوات گذشته این است که امسال با تعطیلی برخی از نیروگاه‌ها و اولویت تأمین سوخت نیروگاه سیکل ترکیبی شیروان، محدودیت بر تهیه سوخت برای سایر صنایع بیشتر شده است.

 این در حالی است که طبق قانون باید صنایع پیش از شروع فصل سرما نسبت به تکمیل مخزن ذخیره‌سازی اقدام کنند که با اعمال محدودیت‌های گازی دچار قطعی و توقف در تولید نشوند.

 نکته قابل‌توجه این است که گاهی دیده می‌شود که صنایع نسبت به تهیه سوخت جایگزین اقدام خاصی انجام نمی‌دهند که باعث توقف تولیدشان می‌شود درحالی‌که شاید مشکلی در حوزه تأمین سوخت وجود نداشته باشد.

 

  تعلل برخی صنایع در ذخیره‌سازی سوخت جایگزین تولید را متوقف می‌کند

سید محمود هاشمی در گفتگو با خبرنگار حوزه اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «عصر اترک» در رابطه با محدودیت‌های گازی صنایع در فصل سرما در استان خراسان شمالی گفت: هر ساله با کاهش دما در فصل سرد سال شاهد اعمال محدودیت‌های گازی برای صنایع توسط مدیریت دیسپچینگ شرکت ملی گاز ایران هستیم.

  وی ادامه داد: در سنوات گذشته پیش از شروع فصل سرما، مکاتبات لازم با صنایع برای ذخیره‌سازی سوخت جایگزین در ایام سرد سال انجام می‌شود که در زمان اعمال محدودیت‌های گازی دچار توقف تولید نشوند.

  مدیرعامل شرکت گاز خراسان شمالی با تأکید بر این موضوع که اعمال محدودیت‌های مصرف گاز باعث تعطیلی واحدهای صنعتی نمی‌شود، توضیح داد: نکته قابل‌توجه این است که متأسفانه برخی از واحدهای صنعتی قبل از شروع فصل سرما که شرایط تأمین سوخت جایگزین فراهم است، نسبت به ذخیره‌سازی سوخت اقدام نمی‌کنند.

  هاشمی خاطرنشان کرد: این در حالی است که در متن قرارداد فی‌مابین شرکت گاز با واحدهای صنعتی، همه صنایع ملزم به تأمین ذخیره سوخت مایع و نصب تجهیزات دوگانه‌سوز هستند ضمن اینکه از طریق مکاتبات و برگزاری جلسات مکرر با واحدهای صنعتی، لزوم تأمین سوخت مایع قبل از فصل سرد به این صنایع ابلاغ می‌شود.

 

 همه صنایع ملزم به ذخیره سوخت مایع و نصب تجهیزات دوگانه سوزند

 وی ابراز داشت: علاوه بر این، از دستگاه‌های متولی از جمله اداره کل صنعت، معدن و تجارت، جهاد کشاورزی، شرکت شهرک‌های صنعتی نیز درخواست می‌شود که به واحدهای تحت مجموعه خود لزوم تأمین سوخت مایع قبل از فصل سرما و همچنین استفاده از سوخت مایع در هنگام اعمال محدودیت مصرف گاز را تأکید کنند.

 این مسئول اضافه کرد: ذخیره‌سازی به‌موقع سوخت جایگزین و نصب تجهیزات دوگانه‌سوز باعث می‌شود که در زمان محدودیت‌های گازی علاوه بر اینکه واحدهای صنعتی دچار توقف تولید نشوند؛ بلکه به دنبال تعطیلی کارخانه‌ها، مشکلات کارگری ایجاد نشود.

 مدیرعامل شرکت گاز خراسان شمالی بیان داشت: با توجه به اینکه در حال حاضر اولویت تأمین سوخت مایع با نیروگاه است، اگر صنعتی در موعد مقرر و ترجیحاً قبل از فصل سرد نسبت به ذخیره‌سازی سوخت مایع اقدام نکرده باشند، تأمین سوخت توسط شرکت پخش به دلیل هم‌زمانی با تقاضای نیروگاه با مشکلات فراوان  از جمله تأخیر در تأمین سوخت جایگزین روبرو خواهد شد.

 

 مصرف گاز در سیمان صفر شد

 احسان ابهری در گفتگو با خبرنگار حوزه اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «عصر اترک» در رابطه با آخرین وضعیت اعمال محدودیت‌های گازی صنایع در خراسان شمالی گفت: پیش‌ازاین اعمال محدودیت‌های گازی بر اساس ابلاغ دیسپچینگ کشوری برای فولاد و سیمان صادر شده بود.

 وی با اشاره به اینکه محدودیت‌ها به‌صورت روزانه در حال تغییر است، گفت: بر این اساس اکنون محدودیت گاز در سیمان به صفر رسیده و به‌صورت کامل از سوخت جایگزین برای تولید استفاده می‌کند درحالی‌که مصرف روزانه سیمان در شرایط عادی ۶۰۰ هزار مترمکعب گاز بوده است.

 رئیس بهره‌برداری شرکت گاز خراسان شمالی در رابطه با محدودیت‌های گازی سایر صنایع نیز توضیح داد: علاوه بر سیمان در مابقی صنایع محدودیت ۵۰ درصدی صنایع با ظرفیت ۴۰۰ مترمکعب در ساعت به بالا ابلاغ شده است.

 ابهری خاطرنشان کرد: با سردشدن هوا مصارف بخش خانگی نیز بیشتر می‌شود.

 

 اعمال کامل محدودیت گازی برای نیروگاه شیروان

 وی همچنین در رابطه با میزان برداشت گاز روزانه جهت تأمین سوخت نیروگاه سیکل ترکیبی شیروان عنوان کرد: در حال حاضر این میزان به صفر رسیده و محدودیت گازی به‌صورت کامل برای این واحد صنعتی لحاظ شده و تماماً با سوخت جایگزین فعالیت دارد.

 این مسئول گفت: میزان مصرف و اعمال محدودیت‌ها بر اساس دستورات شرکت دیسپاچینگ کشوری ارائه می‌شود و به‌صورت روزانه اعمال و در حال تغییر است.

 رئیس بهره‌برداری شرکت گاز خراسان شمالی بیان داشت: تصمیمات دیسپاچینگ، توسط شورای‌عالی امنیت ملی گرفته می‌شود، بنابراین همه نسبت به رعایت این محدودیت‌ها مکلف هستند و نکته قابل‌توجه این است که در واقع میزان تولید و مصرف توسط آنها مدیریت می‌شود.

 

 ۶۲ درصد منبع ذخیره‌سازی سوخت جایگزین نیروگاه تکمیل شد

 سید رضا احمد نیا در گفتگو با خبرنگار حوزه اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «عصر اترک» در رابطه با وضعیت تأمین سوخت دوم نیروگاه سیکل ترکیبی شیروان گفت: در حال حاضر به‌صورت میانگین روزانه دو میلیون و ۵۰۰ هزار لیتر سوخت نفت گاز برای نیروگاه سوخت ارسال می‌شود.

 وی با اشاره به اینکه ظرفیت ذخیره‌سازی سوخت نیروگاه شیروان ۷۰ میلیون لیتر است، گفت: در حال حاضر ۶۲ درصد یعنی در حدود ۴۳ میلیون لیتر سوخت در مخزن این نیروگاه وجود دارد.

 مدیر شرکت پخش فراورده‌های نفتی منطقه خراسان شمالی خاطرنشان کرد: در راستای تأمین سوخت نیروگاه سیکل ترکیبی شیروان مشکلی وجود ندارد .

 

 ظرفیت سوخت آلومینا تکمیل است

 احمدنیا با اشاره به اینکه هر کدام از صنایع در صورت درخواست، سوخت جایگزین برای آنها ارسال می‌شود، توضیح داد: در شرکت آلومینا، ظرفیت سوخت تکمیل شده است.

 وی با اشاره به اینکه کارخانه سیمان به‌صورت روزانه ۶۰۰ هزار لیتر سوخت مصرف دارد، ادامه داد: اکنون ۱۲ میلیون لیتر موجودی مخزن دارد و این میزان برای ۲۰ روز آینده پاسخگو است و در صورت که خرید و درخواست مجدد سوخت انجام شود روند ادامه پیدا می‌کند.

 مدیر شرکت پخش فراورده‌های نفتی منطقه خراسان شمالی اضافه کرد: همچنین ۲۰۰ هزار لیتر سوخت برای کارخانه قند درخواست داده شده که در مرحله حمل و ارسال قرار دارد، همچنین در پتروشیمی نیز مشکلی وجود ندارد.

 این مسئول با تأکید بر این موضوع که در حال حاضر بیشترین دغدغه تأمین سوخت برای نیروگاه است، ادامه داد: ظرفیت نیروگاه در حال تکمیل‌شدن است و نگرانی در این موضوع وجود ندارد.

 احمدنیا خاطرنشان کرد: علاوه بر این به‌اندازه کافی ذخیره در انبار نفت بجنورد وجود دارد که در شرایط نیاز به آنها سوخت‌رسانی انجام شود و هیچ مشکلی در این زمینه وجود ندارد.

 وی گفت: در حال حاضر ۲۵۰ نفت‌کش در سطح جاده‌های خرسان شمالی جابه‌جایی سوخت را برعهده دارند که از این تعداد ۱۰۰ نفت‌کش به برای تأمین سوخت نیروگاه اختصاص پیدا کرده است.

 

 نتیجه‌گیری: سوخت صنایع موضوعی است که هر ساله موردبحث قرار می‌گیرد درحالی‌که اگر صنایع نسبت به تکمیل مخزن ذخیره‌سازی سوختشان اقدام کنند در شرایط محدودیت‌های گازی دچار مشکل نخواهند شد.

 

 تهیه و تنظیم گزارش: آرزو رحمانی

 انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از