زعفران مشمول رعایت استاندارد اجباری
صغری زهدی در گفتگو با خبرنگار ما گفت: ازآنجاییکه زعفران مشمول رعایت استاندارد اجباری است باید از لحاظ ویژگیهای رنگ، عطر و طعم، مواد خارجی، آلایندههای فلزی و میکروبی مورد ارزیابی کیفی قرار گیرند.
معاون ارزیابی انطباق اداره کل سازمان استاندارد خراسان شمالی افزود: تعداد ۱۰ واحد فراوری و بستهبندی زعفران که دارای پروانه کاربرد علامت استاندارد هستند بهصورت مستمر توسط اداره کل سازمان استاندارد استان جهت کنترل کیفیت محصول نظارت و ارزیابی میشوند.
وی خاطرنشان کرد: بهمنظور همافزایی و نظارت مؤثر و یکپارچه جهت کنترل کیفیت زعفران در سطح بازار، کارگروهی با حضور نمایندگانی از سازمان جهاد کشاورزی، صمت، تعزیرات حکومتی، معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی و اتاق اصناف خراسان شمالی در اداره کل استاندارد تشکیل شد و برنامهریزی در خصوص اجرای بهینه طرح کنترل و نظارت در راستای ارتقای کیفیت محصولات زعفران با هماهنگیهای فیمابین صورت گرفت.
زهدی تصریح کرد: سازمان ملی استاندارد بهمنظور اثربخشی بیشتر اقدامات خود با مشارکت سایر ادارات اقدام به برگزاری گشتهای مشترک بازرسی و نظارت از واحدهای تولیدی و خدماتی و بازار در اکثر زمینهها میکند و همچنین گزارشهای مردمی نیز مورد بررسی قرار میگیرد.
وی تأکید کرد: جلوگیری از تضییع حقوق مصرفکنندگان و ممانعت از عرضه محصولات غیراستاندارد در استان از جمله هدف این بازدیدها است که بهصورت مستمر و دورهای انجام میشود.
معاون ارزیابی انطباق اداره کل سازمان استاندارد خراسان شمالی در پایان گفت: اداره کل استاندارد به فروشندگانی که محصول خود را بدون علامت استاندارد به فروش برسانند برخورد میکند.
نتیجهگیری: گیاهان دارویی بهعنوان محصولات بومی مناطق مختلف ایران بهخاطر محبوبیت روزافزون ناشی از خواص درمانی و غذایی، ارزش اقتصادی فوقالعاده و توانمندسازی اقتصادی، جایگزین شایسته برای بخشی از درآمدهای نفتی به شمار میروند و با توجه بر کم آب بر بودن زعفران و وجود اقلیم مناسبت کشت این محصول باارزش در خراسان شمالی و حال اینکه استان جایگاه سوم تولید زعفران را به خود اختصاص داده؛ اما همچنان زعفرانکاران با مشکلات فراوانی روبرو هستند که آن نیازمند توجه جدی مسئولین به این بخش است.
گزارش از: عبدالله یزدانی
انتهای خبر/
0 نظر