در حال بارگذاری
زعفران‌کار فاروجی:

زعفران‌کاران نیازمند حمایت دولت هستند

شماره خبر : 2749 - https://asreatrak.ir/short/Nj5Wj

یک زعفران‌کار فاروجی حمایت دولت از کشاورزان را لازم دانست و گفت: مردم باتوجه‌به مشکلات اقتصادی به خرید زعفران ارزان و بی‌کیفیت روی آوردند که این نیاز به کنترل بازار از سوی دستگاه مربوطه دارد.

بابک یساولیان در گفتگو با خبرنگار گروه اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «عصراترک»، گفت: ۱۰ سال است که کشت زعفران به‌صورت ارگانیک و بسته‌بندی آن را انجام می‌دهیم و همچنین به‌صورت متغیر بیش از ۴۵ نفر اشتغال از این طریق ایجاد شده است.

 این زعفران‌کار فاروجی افزود: از هفته آخر مهرماه برداشت گل زعفران آغاز می‌شود و تا آخر آبان ادامه دارد؛ کشاورزان به‌سختی گلچین پیدا می‌کنند این در حالی است که قیمت نیروی انسانی برای چیدن گل نسبت به سال گذشته افزایش داشته است.

 وی با اشاره به عدم پرداخت تسهیلات در سال ۱۴۰۳ از سوی جهاد کشاورزی برای زعفران‌کاران تاکنون، گفت: جهت ایجاد ارزش‌افزوده در خود استان نیاز است فراوری این محصول در اینجا و با نشان خراسان شمالی به بازار عرضه شود که این مهم نیازمند تسهیلات وِیژه است.

 یساولیان علاوه بر کمبود آب جهت آبیاری زمین‌های زراعی، قطعی‌های مکرر برق چاه‌های کشاورزی را از دیگر مشکلات زعفران‌کاران عنوان کرد و افزود: باتوجه‌به اینکه بیشتر زمین‌های زراعی زعفران، خُرده‌مالکی هستند و بسیاری از کشاورزان در چاه‌های اشتراکی سهم دارند، قطع برق این چاه‌ها باعث آبیاری دیرهنگام زمین‌های زعفران شد.

 وی به مشکلات حوزه بسته‌بندی این محصول نیاز اشاره کرد و گفت: نبود نظارت بر بازار فروش زعفران و عرضه محصولات بی‌کیفیت و فاقد نشان استاندارد توسط بعضی از فروشندگان باعث ازدست‌دادن بازار رقابت شده است.

این زعفران‌کار فاروجی خاطرنشان کرد: ما توانایی عرضه زعفران باکیفیت در بازارهای خارجی را داریم؛ اما عدم تمایل خرید با بِرَند ایرانی باعث شده تا محصول خود را با نشان کشور دیگری به فروش برسانیم.

  وی حمایت دولت از کشاورزان را لازم دانست و افزود: مردم باتوجه‌به مشکلات اقتصادی به خرید زعفران ارزان و بی‌کیفیت روی آوردند که این نیاز به کنترل بازار از سوی دستگاه مربوطه دارد.

 یساولیان ادامه داد: ایجاد بازارچه زعفران در استان به عنوان فضایی مناسب برای دادوستد این محصول مهم است؛ اما بیشتر غرفه‌داران واسطه‌ها و دلالانی هستند که سعی در خرید پایین زعفران دارند و برخی از کشاورزان به دلیل افزایش دستمزد کارگر محصول خود را توافقی پیش‌فروش می‌کنند و این امر باعث می‌شود که سود محصول به جیب واسطه برود.

 وی تأکید کرد: کشاورزان بیشتر خُرده‌مالک هستند و توانمندی فروش محصول خود در سایر استان‌ها ندارند و بیشتر دلالان در این فصل از سال در کمین زعفران‌کاران و هم‌زمان با بارش باران در مزارع پیدا می‌شوند و مایه دسترنج آنها را باقیمت پایین‌تر می‌خرند.

انتهای خبر/ یزدانی

0 نظر

ارسال نظرات