در حال بارگذاری
مدیر سلامت محیط و کار استان عنوان کرد:

توصیه‌های بهداشتی برای حفاظت از پرتوهای فرابنفش

شماره خبر : 1178 - https://asreatrak.ir/short/VMmxx

مدیر سلامت محیط و کار در معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی گفت: مواجهه طولانی‌مدت با پرتوهای فرابنفش سبب تغییرات غیرقابل‌برگشت در سلول‌ها، بافت‌های فیبری و رگ‌های خونی سبب پیری زودرس پوست می‌شود.

به گزارش «عصر اترک» به نقل از روابط‌عمومی علوم پزشکی خراسان شمالی، بهروز علیزاده با بیان اینکه پرتوهای فرابنفش خورشیدی یک عامل خطر محیطی مهم برای انسان است، افزود: مواجهه طولانی‌مدت انسان با پرتوهای فرابنفش خورشیدی ممکن است منجر به ایجاد طیف وسیعی از عوارض بهداشتی حاد و مزمن بر پوست مانند پیری زودرس پوست، سرطان پوست، واکنش‌های التهابی و آب‌مروارید در چشم‌ها و ضعف سیستم ایمنی بدن شود.


 وی به چند اقدام عملی ساده برای محافظت در برابر پرتوهای فرابنفش اشاره و عنوان کرد: افرادی که دچار آفتاب‌سوختگی هستند خطر سرطان پوست در آنها بالاست، همچنین احتمال ایجاد سرطان پوست در کودکان دچار آفتاب‌سوختگی بالاست. برای پرهیز از آفتاب‌سوختگی، از مواجهه مستقیم با نور خورشید به‌خصوص در اواسط روز، یعنی از ساعت ۱۱ صبح تا ۱۶ و برای مدت طولانی خودداری شود.


 وی به استفاده از کرم ضدآفتاب نیز اشاره و بیان کرد: کرم ضدآفتاب مورداستفاده باید دارای شـاخص محافظـت در برابـر خورشـید (SPF) دست‌کم ۱۵ برای پرتو فرابنفش UV نوع A و B باشد و لازم است حدود ۲۰ دقیقه قبل از بیرون آمدن از خانه از کرم ضدآفتاب استفاده شود.


 وی ادامه داد: کرم‌های ضدآفتاب را باید به مقدار لازم بر روی تمامی قسمت‌های پوسـت شامل دست و صورت، لب، پیشانی، گوش و گردن کـه در معرض نور خورشید هستند اسـتفاده کرد، به‌طوری‌که یک‌لایه از آن بر روی پوست باقی بماند.


 وی خاطرنشان کرد: طرح لباس، نوع و ساختار الیاف لباس، رنگ لباس، خشک و یا خیس بودن آن میزان اثر حفاظـت در برابر پرتوهای فرابنفش را تعیین می‌کند. لباس‌های مورداستفاده برای محافظـت از پرتوهـای فرابنفش، باید دارای ویژگی‌های گشاد، یقه دار و آستین‌بلند باشند.


 علیزاده اضافه کرد: هر چه پارچه لباس بافت متراکم‌تری داشـته باشـد، محافظـت بیشـتری در برابـر پرتوهـای فرابنفش ایجاد می‌کند، زیرا پرتوهای فرابنفش خورشیدی از لباس‌های نـازک به‌راحتی عبور می‌کنند و سبب آسیب به پوست می‌شوند.


 وی افزود: لباس‌های با رنگ تیره برای محافظت در برابر پرتوهای فرابنفش مناسب‌ترند، خیس کردن لباس‌ها سبب کاهش اثر محافظتی آنها در برابر پرتوهای فرابنفش می‌شود.


 این مسئول با بیان اینکه از کلاه مناسب استفاده کنید، یادآوری کرد: کلاه لبه‌دار باشد و لبه آن دست‌کم به‌اندازه ۵/۷ سانتی‌متر پهنا داشته باشد.


 وی استفاده از عینک‌های آفتابی مناسب را نیز توصیه کرد و گفت: عینک‌آفتابی مورداستفاده باید دارای برچسب “UV absorption up to 400 nm“ یا نشان تأیید شده توسط سازمان‌های معتبر داخلی یا بین‌المللی باشد. این نوع عینک‌ها سبب کاهش پرتوهای فرابنفش به میزان ۹۹ تا ۱۰۰ درصد می‌شوند، عینک‌های آفتابی که دارای برچسب Cosmetic هستند، تنها مانع از حدود ۷۰ درصد پرتوهای فرابنفش به چشم می‌شوند.


 علیزاده بیان کرد: در صورت امکان در ساعات ۱۱ صبح تا ۱۶ عصر در سایه قرار بگیرید. توجـه کنید کـه قرارگرفتن در سایه تنها میزان پرتوهای فرابنفش را کاهش می‌دهد و آن را به صفر نمی‌رساند.


 وی هشدار داد: آب، برف و سطوح ماسه‌ای نظیر سواحل سبب بازتابش پرتوهای زیان‌آور خورشیدی می‌شوند که می‌توانند احتمال آفتاب‌سوختگی را افزایش دهند و استفاده از روش‌های محافظتی شدید را می‌طلبد؛ لذا کویرگردی ماندن طولانی در حاشیه ساحل دریا در این روزها توصیه نمی‌شود.


 مدیر سلامت محیط و کار در معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی تصریح کرد: استفاده از چتر برای جلوگیری از دریافت uv بیشتر، نصب و استفاده از توری‌های سایه‌بان و کاهنده نور، کاهش زمان در معرض قرارگرفتن نور آفتاب از دیگر توصیه‌های این مسئول در دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی است.

انتهای خبر/ رحمانی

0 نظر

ارسال نظرات