
متخصص طب سنتی اعلام کرد:
بایدها و نبایدها طب سنتی برای گرمای تابستان
یک متخصص طب سنتی با تأکید بر رعایت بایدها و نبایدهای تابستان، مصرف غذاهای سبک، نوشیدنیهای طبیعی خنککننده و پرهیز از خوراکیهای گرم و سنگین را توصیه کرد و گفت: رعایت این اصول از گرمازدگی و کمآبی بدن پیشگیری میکند.
صدیقه مقدادی در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «عصر اترک» دررابطهبا تدابیر مناسب برای فصل تابستان برای مقابله با کمآبی بدن و جلوگیری از گرمازدگی گفت: طبیعت فصل تابستان گرم و خشک است و در این فصل قدرت هضم دستگاه گوارش نسبت به فصول سرد کاهش پیدا میکند، بنابراین مصرف غذاهای سنگین و دیرهضم مانند حلیم، کلهپاچه و جگر توصیه نمیشود.
وی با اشاره به غذاهایی که میتوانند سبب تشدید گرمی مزاج در تابستان شوند، گفت: مصرف مواد غذایی با طبع گرم و خشک مانند غذاهای سرخشده، ادویهجات تند، فلفل و خوراکیهای شور باید محدود شود تا بدن در تعادل حرارتی باقی بماند.
این متخصص طب سنتی افزود: برای جلوگیری از گرمازدگی در این فصل، مصرف مواد غذایی با طبع سرد و تر بسیار مفید است که کاهو، خیار، کدو و سایر سبزیها خنک در رژیم غذایی روزانه باید گنجانده شود.
وی یادآور شد: همچنین انواع سوپها و آشهای سبزیها محور با چاشنیهای خنک مانند آش آلو، آش آبغوره، آش انار، آش تمرهندی، آش زرشک و سوپ جو از غذاهای توصیهشده در طب سنتی هستند.
مقدادی ادامه داد: نوشیدنیهای سنتی و طبیعی مانند شربت آبلیمو، شربت سکنجبین و شربت خاکشیر به دلیل خاصیت خنککنندگی، از بهترین گزینهها برای تأمین آب بدن و پیشگیری از گرمازدگی محسوب میشوند.
این متخصص طب سنتی همچنین با اشاره به انتخاب مناسب منابع پروتئینی در تابستان گفت: از میان گوشتها، گوشت پرندگان کوچک نظیر مرغ، جوجه، کبک و بلدرچین و نیز ماهی که هضم راحتتری دارند، برای مصرف در این فصل مناسبتر هستند.
وی در پایان به موضوع فعالیت بدنی در تابستان نیز اشاره کرد و گفت: ورزشهای سنگین که باعث تعریق زیاد میشوند در این فصل میتوانند بدن را بیش از حد گرم و خشک کنند؛ بنابراین توصیه میشود قبل از ورزش، حتماً آب و مایعات کافی مصرف شود تا از آسیب ناشی از گرما پیشگیری شود.
انتهای خبر/
درباره نویسنده
لینک کوتاه خبر
برچسبها
نظر / پاسخ از
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!