شنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ - ۴/۲۷/۲۰۲۴

آیا تمایل دارید در کانال عصر عضو شوید؟

سرویس اجتماعی | کد خبر: ۲۸۶۶۸۳۴
تاریخ انتشار: ۱۴۰۲/۰۱/۳۰ - ساعت ۰:۵

برگی از زندگی‌نامه شهید حجت‌الاسلام قاسم صادقی

حجت‌الاسلام قاسم صادقی، در سال ۱۳۱۵ در گرمه به دنیا آمد و در ۷ تیرماه ۱۳۶۰ به همراه ۷۲ تن از یاران امام بر اثر انفجار دفتر حزب جمهوری اسلامی در تهران به شهادت رسید و پیکر او در صحن آزادی حرم مطهر امام رضا (ع) به خاک سپرده شد.
برگی از زندگی‌نامه شهید حجت‌الاسلام قاسم صادقی,

به گزارش عصر اترک، حجت‌الاسلام قاسم صادقی در مهر سال ۱۳۱۵ در شهرستان گرمه از توابع خراسان شمالی متولد شد، قاسم مادرش را در سن هفت‌سالگی از دست داد و در نوجوانی شاهد مرگ خواهر و برادر جوان خود بود.

قاسم از سن ۱۰ سالگی شروع به تحصیل کرد و به‌سرعت در این راه پیش رفت و موفق شد، دوران ابتدایی را در دبستان مولوی گرمه تحصیل کرد و جزء دانش‌آموزان ممتاز بود.

وی در دوران کودکی در لیالی ماه مبارک رمضان، وقتی وارد مسجد می‌شد برعکس دیگر همسالانش که دوست دارند کنار هم باشند، اصلاً به‌طرف بچه‌ها نمی‌رفت و در گوشه‌ای از مسجد تمام شب را به خواندن قرآن و ادعیه می‌گذراند.

قاسم در طول ماه مبارک رمضان در دو نوبت صبح و مغرب با صدای بلند بر بالای بام، اذان می‌گفت، چنان مردم به او اطمینان داشتند که می‌گفتند: تا قاسم اذان نگوید افطار نکنید.

وی در سن ۱۲ سالگی به حوزه علمیه مشهد رفت و نزد اساتید مبارز آن زمان آقایان ادیب نیشابوری، حاج‌آقا مدرس، آیت‌الله شیخ هاشم قزوینی، آیت‌الله شیخ مجتبی قزوینی و آیت‌‌الله میلانی تلمذ کرد و هم‌زمان تحصیلات کلاسیک را تا دکترای فقه و حقوق اسلامی ادامه داد و سپس به‌عنوان استاد در دانشگاه تدریس را شروع کرد.

قاسم، دائم الوضو بود و همیشه در حال بحث و پاسخ به سؤالات دینی بود و در حرکت انقلابی دانشگاه نقش مهمی داشت، او همچنین اهل مطالعه و تحقیق بود و برای اثبات و نشر حقایق اسلام به هر جا و هر مکان از دورافتاده‌ترین روستاها تا قلب شهرها، میادین و مدارس مختلف می‌رفت.

وی در سن ۲۹ سالگی ازدواج کرد که ثمره این ازدواج دو فرزند پسر به نام‌های محمد و علی و یک فرزند دختر به نام فاطمه بود.

قاسم ماهیانه مقداری از حقوق خودش را به طور مستمر در اختیار مؤسسات خیریه می‌گذاشت.

همسرش می‌گوید: قاسم در حد توان به مخارج درمان بیماران چه خویشان و چه دیگران کمک می‌کرد و هر جا فقیر و دردمند و نیازمندی می‌شناخت، بی‌درنگ خودش را یار و مددکار او می‌دانست و بی‌تفاوتی در این راه را گناه می‌دانست.

در سال ۱۳۵۷ در اوج تظاهرات مردم مشهد، هنگامی که به ارتش دستور تیراندازی داده شد، چند گلوله به عبای وی اصابت کرد که به قول او «شهادت مجانی» نصیب او نشد.

قاسم صادقی در انتخابات اولین دوره مجلس شورای اسلامی با اصرار علمای بزرگ مشهد کاندیدا شد و با رأی قاطع مردم مشهد به مجلس شورای اسلامی راه یافت و به‌عنوان عضو فعال کمیسیون فرهنگ و آموزش عالی در سنگر مجلس در خدمت اسلام بود.

وی دوست داشت به جبهه برود، بنابراین چندین بار تصمیم گرفت به جبهه اعزام شود؛ ولی مجلس موافقت نکرد و اظهار داشت که وجود شما در مجلس از جبهه واجب‌تر است.

سرانجام قاسم صادقی در ۷ تیرماه ۱۳۶۰ به همراه ۷۲ تن از یاران امام بر اثر انفجار دفتر حزب جمهوری اسلامی در تهران به شهادت رسید و پیکر او در صحن آزادی حرم مطهر امام رضا (ع) به خاک سپرده شد.

از روحانی شهید قاسم صادقی چندین کتاب به نام‌های «سفر»، «بحثی درباره خداشناسی»، «اصول عقاید»، «مناظره مسلمان و مادی»، «تکامل فلسفی از نظر اسلام» به‌جای‌مانده است.

مقام معظم رهبری در سفر خود به استان خراسان شمالی شهید قاسم صادقی را آیت استعداد معرفی کردند.

 

انتهای پیام/ رحمانی

خوانندگان محترم سایت خبری تحلیلی عصر اترک، شما می‌توانید سوژه های خود را به برای ما ارسال کنید تا پس از تأیید با نام شما در سایت و کانال عصراترک درج شود.

شماره تماس با سایت خبری تحلیلی عصر اترک:

058-32230729 - 058-32288068

ارتباط با سردبیر سایت در پیام رسان تلگرام

ارتباط با سردبیر سایت در پیام رسان سروش

آدرس پست الکترونیکی: info@atraknews.com


با تشکر
نظر شما ثبت و پس از بررسی انتشار میابد.
ارسال نظر
نام :
ایمیل
نظر
پایگاه خبری تحلیلی عصر اترک