
رئیس گروه توسعه کاربردهای هواشناسی خراسان شمالی:
۸۸ درصد از پهنه خراسانشمالی درگیر خشکسالی است
رئیس گروه تحقیقات و توسعه کاربردهای هواشناسی خراسان شمالی گفت: در حال حاضر بیش از ۸۸ درصد از پهنه خراسان شمالی به علت کاهش بارندگیها دچار خشکسالی شدهاند.
علیرضا گلرخ در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «عصراترک»، اظهار کرد: در سطح استان ۱۴۰ ایستگاه هواشناسی خودکار و برخط نصب و مستقر هستند.
وی گفت: از ابتدای سال آبی جاری (یکم مهر ۱۴۰۳ تا ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) میزان بارشها در تمامی نقاط استان کمتر از نرمال بوده که حتی در مقایسه با دوره بلندمدت (۳۰ساله) نیز کمتر از نرمال بوده است.
رئیس گروه تحقیقات و توسعه کاربردهای هواشناسی خراسان شمالی در ادامه اعلام کرد: از ابتدای سال جاری (یکم مهر ۱۴۰۳ تا ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) میانگین بارشها در استان ۱۱۹/۹ میلیمتر بوده است.
وی افزود: در فصل آبی سال گذشته میانگین بارشها در استان ۲۲۶/۸ میلیمتر بود.
گلرخ عنوان کرد: میزان کاهش بارشها در استان در فصل آبی سال جاری اشاره شده در مقایسه با فصل آبی سال گذشته ۴۷/۱ درصد شده است.
وی همچنین با یادآوری این مطلب که میزان بارشها در دوره بلندمدت (۳۰ سال گذشته) ۲۲۱/۲ میلیمتر بوده، گفت: در فصل آبی جاری در مقایسه با دوره بلندمدت سال آبی (۳۰ساله گذشته) میزان بارشها تا ۴۵/۸ درصد کاهشیافته است.
رئیس گروه تحقیقات و توسعه کاربردهای هواشناسی خراسان شمالی در ادامه اظهار کرد: تداوم کمبارشیها در استان موجب شده است که در حال حاضر بیش از ۸۸ درصد از پهنه خراسان شمالی درگیر خشکسالی شود.
وی گفت: در این شرایط، ۱۰۰ درصد از پهنه شهرستانهای اسفراین، گرمه، مانه و بام و صفیآباد درگیر خشکسالی هستند.
گلرخ بر لزوم مدیریت مصرف آب در استان تأکید کرد.
وی در بخش دیگری از سخن خود درباره درجه هوای استان نیز اظهار کرد: در استان میانگین دمای هوای امسال۸/۷ درجه بوده است.
رئیس گروه تحقیقات و توسعه کاربردهای هواشناسی خراسان شمالی افزود: میانگین دمای هوای استان در سال گذشته ۹/۴ درجه بوده است.
وی افزود: میانگین دمای هوای استان در دوره بلندمدت (۳۰ سال گذشته) ۷/۶ درجه بوده است.
گلرخ خاطرنشان کرد: در استان، دمای هوای امسال در مقایسه با دوره بلندمدت ۱/۱ درجه سلسیوس افزایشیافته است.
وی بیان کرد: کاهش بارشها همچنین افزایش دمای هوا در استان موجب تبخیر و ناپایداریهای محلی بهصورت وزش بادهای گرم شده است.
رئیس گروه تحقیقات و توسعه کاربردهای هواشناسی خراسان شمالی یادآور شد: این اتفاقات منابع آبی استان را دستخوش تنش خواهد کرد که البته کشتهای دیم نیز دچار مشکل شدهاند.
انتهای خبر/قهرمانی
درباره نویسنده
لینک کوتاه خبر
برچسبها
نظر / پاسخ از
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!