حالت تاریک
  • دوشنبه, 1404/08/26 شمسی | 2025/11/17 میلادی
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن پایگاه خبری عصر اترک هستید؟
۴۰۰ میلیون دلار طلای سرخ ایران صادر شد
معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی:

۴۰۰ میلیون دلار طلای سرخ ایران صادر شد

معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی گفت: سالانه از ایران ۲۵۰ تن محصول زعفران تولیدی ایران صادر می‌شود که آخرین ارزش صادراتی آن برای کشور ۴۰۰ میلیون دلار بوده است.

به گزارش گروه اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «عصر اترک»، معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی پیش از ظهر امروز در جشنواره زنجیره ارزش تولید زعفران در شهر فاروج استان خراسان شمالی اظهار کرد: ایران، خاستگاه تولید زعفران تولیدی دنیا است.

مجید آنجفی در ادامه گفت: در سطح کشور سالانه ۳۵۰ تن محصول زعفران، برداشت و ۲۵۰ تن آن صادر می‌شود.

وی افزود: ارزش صادراتی این مقدار زعفران از کشور ۴۰۰ میلیون دلار بوده است.

وی با ابراز تأسف از اینکه بخش عمده‌ای از محصول تولیدی زعفران کشور به‌صورت خام و با برند سایر کشورها به بازارهای دنیا صادر می‌شود، اعلام کرد: باید از وجود این محصول راهبردی به ارزش صادراتی ۸ میلیارد دلار در سال دست یابیم.

معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی یادآور شد: در سال جاری سطح زیر کشت زعفران در کشور به ۱۲۷ هزار هکتار رسیده است که هنوز محصول تولیدی این مزارع در حال برداشت است.

وی در ادامه بر لزوم اجرای اصلاح الگوی کشت در بخش کشاورزی کشور تأکید کرد و گفت: در این باره وزارت جهاد کشاورزی کارگروه الگوی کشت را تشکیل داده است.

آنجفی عنوان کرد: تشکیل این کارگروه در سطح استان‌ها با ریاست استانداران ابلاغ شده است که هدف از تشکیل این کارگروه اتخاذ تصمیمات راهبردی برای اجرای کشاورزی علمی است.


قابلیت تبدیل فاروج به هاب زعفران خراسان شمالی

در این جشنواره همچنین رئیس شورای زعفران ایران نیز اظهار کرد: محصول زعفران کشور در آینده یک محصول تولیدی راهبردی خواهد شد.

محسن احتشام تصریح کرد: ایران باید از تولید و فروش سنتی در این محصول به تولید و فروش علمی و راهبردی تغییر جهت دهد که این امر با اتخاذ یک برنامه راهبردی مدیریتی امکان‌پذیر شود.

وی همچنین تصریح کرد: توسعه کشت این محصول در ایران باید ارگانیک شود تا بتوان برندسازی آن را انجام داد.

رئیس شورای زعفران ایران به شهرستان فاروج اشاره و عنوان کرد: این شهرستان قابلیت تبدیل به هاب زعفران خراسان شمالی را به دلیل سطح زیر کشتی که دارد را دارا است.

وی بیان کرد: البته این مهم زمانی میسر می‌شود که زنجیره تولید این محصول، تکمیل و فراوری این محصول برای تنوع‌سازی، ایجاد همچنین برندسازی جمعی آن در استان خراسان شمالی انجام شوند.

وی همچنین تصریح کرد: امروز فاروج باید از تولید محوری به‌سوی نوآوری محوری مهاجرت کند.

احتشام در خاتمه اعلام کرد: امروز شورای ملی زعفران به دنبال ثبت برند جهانی این محصول برای ایران است که استان خراسان شمالی با تشکیل یک برند جمعی می‌تواند عضو این شورا بشود.

انتهای خبر/ قهرمانی

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!