به گزارش خبرنگار حوزه اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «عصر اترک»، علی اسفندیاری پیش از ظهر امروز در اختتامیه سراسری رزمایش بسیج جامعه عشایری در مرکز خراسان شمالی گفت: بسیج یک کلمه اما دریایی از معانی مثبت است که امام خمینی (ره) با دوراندیشی بسیج را بعد از انقلاب تأسیس کردند و هر ساله با گذشتن از عمر پربرکت این نظام به اهمیت این کار بزرگ بیشتر پی میبریم.
وی ادامه داد: داشتن اخلاص، معنویت، پاکی روح و ذهن و اصالت، از ویژگیهای مشترک بین بسیج و عشایر است.
معاون امور اداری، رفاه و پشتیبانی سازمان امور عشایری ایران اضافه کرد: دورانی را پشت سر میگذاریم که باگذشت ۴۵ سال از عمر انقلاب، شاید حساسترین زمان مقابله بین حق و باطل است که ظاهر جریان باطل در سطح دنیا عیان شده و تمام تلاش نظام سلطه بر این است که جریان مقاومت را حذف کند.
اسفندیاری با تأکید بر این موضوع که ایران تنها حکومت و کشوری است که امید تمام مستضعفان عالم شده است، ادامه داد: نکته قابلتوجه این است که به برکت روحیه بسیجی و معنویتی که نیروهای مسلح دارند از نظر قدرت نظامی و امنیتی در بالاترین سطح هستیم و دشمن از لحاظ نظامی قابلیت مقابله با کشور را ندارد بر این اساس جنگ اقتصادی را به راه انداخته است.
این مسئول بیان داشت: شاید یکی از دلایلی که امروز در جنگ اقتصادی به پیروزی کامل نرسیدهایم، این باشد که از روحیه بسیجی به نحو مطلوب در این حوزه استفاده نکردهایم.
معاون امور اداری، رفاه و پشتیبانی سازمان امور عشایری ایران ابراز داشت: در سراسر کشور ایران یک میلیون و ۵۰۰ هزار نفر عشایر داریم که به نسبت جمعیت فعلی کشور ۱/۸ درصد جمعیت کشور هستند و با توجه به رقم پایین تأثیرپذیری بالایی دارند و ۲۵ درصد گوشت قرمز کشور را تولید دارند.
اسفندیاری با اشاره به اینکه در استان خراسان شمالی ۸ هزار خانوار عشایری وجود دارند، بیان داشت: بر این اساس که ۲/۷ درصد کل جمعیت استان خراسان شمالی را شامل میشوند؛ اما یکسوم گوشت استان را تولید میکنند.
وی ادامه داد: بر این اساس این قشر با توجه به درصد پایین که دارند، منفعت زیادی برای کشور دارند، بنابراین سرمایهگذاری در این حوزه ضرورت دارد، از طرفی بیانات حضرت آقا در راستای اقتصادی مقاومتی و نگاه به ظرفیتهای داخلی جدی گرفته نشده است.
معاون امور اداری، رفاه و پشتیبانی سازمان امور عشایری ایران با تأکید بر این موضوع که در حوزه عشایر تلاشهای زیادی میشود، اضافه کرد: در سراسر کشور مبلغ ۴ هزار میلیارد تومان اعتبار برای پرداخت تسهیلات به عشایر در حال انجام است.
وی همچنین خاطرنشان کرد: سیاست جدید سازمان عشایری کشور بر این اساس است که از تک شغلی بودن خارج شوند با توجه به اینکه مراتع خشک و خشکسالیها وجود دارد، ظرفیت گردشگری و گیاهان دارویی نیز در دستور کار قرار بگیرد.
اسفندیاری با اشاره به اینکه سازمان عشایر نسبت به این قشر اطلاعات کامل را در اختیار دارد، افزود: بنابراین برای پرداخت تسهیلات جهت دریافت اطلاعات به این سازمان مراجعه شود.
این مسئول ادامه داد: اکنون شرایط عشایر به شیوه قدیم نیست و بخش زیادی از آنها نیمه کوچ رو هستند و خانواده در روستا منزل دارند، اما یکسری مشکلات از جمله مدرسه، راهها، خرید تضمینی گوشت و افزایش سهمیه پنل خورشیدی موجود و در دست پیگیری است.
وی خاطرنشان کرد: طبق قانون ساماندهی آییننامه عشایر ۵۰ دستگاه در هر استان موظف هستند که هر خدمتی که موردنیاز است را به عشایر ارائه دهند که باید دستگاهها در این راستا مساعدت بیشتری داشته باشند.
انتهای خبر/ رحمانی
0 نظر