در حال بارگذاری
سرپرست اداره کل بهزیستی خراسان‌شمالی:

۱۲ هزار سالمند تحت پوشش بهزیستی خراسان‌شمالی هستند

شماره خبر : 2075 - https://asreatrak.ir/short/V5gd0

سرپرست اداره کل بهزیستی خراسان‌شمالی گفت: ۱۲ هزار و ۶۷۳ سالمند تحت پوشش بهزیستی خراسان‌شمالی هستند.

سرپرست سازمان بهزیستی خراسان شمالی در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «عصراترک» اظهار کرد: یک هزار و ۳۴۰ سالمند این استان در ۱۲ مرکز روزانه، شبانه‌روزی خانه‌های حمایتی نگهداری و از خدمات ویژه بهزیستی بهره‌مند می‌شوند.

صادق جعفری بیان کرد: ۱۲ مرکز شبانه‌روزی، مرکز روزانه و خانه حمایتی سالمندان در این استان دایر است که گروه هدف را پوشش می‌دهد همچنین دو مرکز دیگر با ظرفیت ۹۰۰ نفر نیز برای سالمندان وجود دارد که برای آموزش و توانمندسازی و اوقات فراغت درحال‌خدمت رسانی هستند.

وی افزود: مراکز شبانه‌روزی سالمندان این استان در شهرستان‌های بجنورد، شیروان، اسفراین و مانه و سملقان با ظرفیت حدود ۱۸۰ نفر به جامعه هدف خدمات ارائه می‌دهند. 

سرپرست اداره بهزیستی خراسان شمالی خاطرنشان کرد: به‌ازای نگهداری هر نفر در مراکز شبانه‌روزی این سازمان حمایتی در سال ۱۴۰۲ در مراکز درجه‌دو، ۳ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان به‌ازای هر سالمند، برای سالمندان خانه‌های حمایتی ۶ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان همچنین در مراکز روزانه نیز ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان واریز می‌شود.

وی گفت: مراکز روزانه نگهداری سالمندان نیز در بجنورد و اسفراین با ظرفیت حدود ۱۷۰ نفر ایجاد شده است که به‌ازای هر نفر ۲۲ میلیون و ۵۰۰ هزار ریال یارانه به مراکز پرداخت می‌شود. 

جعفری خاطرنشان کرد: در مراکز توانمندسازی، روزانه و شبانه انواع برنامه تفریحی، آموزشی و توانمندسازی در حوزه‌های موسیقی، مشاعره، نمایش، کارهای فرهنگی، آموزشی و علمی برای سالمندان در حال اجرا است.

وی ادامه داد: در مراکز شبانه‌روزی سالمندانی هستند که سن‌های بالایی دارند و از خانه دور هستند شورای سیاست‌گذاری سالمندان به ریاست استاندار نیز وجود دارد که به‌صورت موردی سالمندان بررسی می‌شوند.

سرپرست سازمان بهزیستی خراسان شمالی افزود: اینک جامعه به سمت سالمندی می‌رود باید مناسب‌سازی را در همه اماکن حتی بخش خصوصی رعایت کنیم چرا که سالمندان با کوچک‌ترین مشکل در مناسب‌سازی با چالش جدی مواجه خواهند شد .

جعفری تصریح کرد: علاوه بر مراکز دولتی و سازمان‌ها باید مطب‌های پزشکان، آزمایشگاه‌ها، داروخانه‌ها، فروشگاه‌های بزرگ، سایر مراکز بهداشتی و درمانی، هر گونه مراکز دریافت خدمت حتی رفاهی باید از مناسب‌سازی برخوردار باشد؛ اما متأسفانه بعضی از مراکز خصوصی درمانی که با گروه سالمند در ارتباط هستند هیچ‌گونه استانداردها را رعایت نکرده‌اند درصورتی‌که با ایجاد یک رمپ، آسانسور و سایر امکانات حضور سالمند را به‌راحتی امکان‌پذیر خواهد کرد.

وی گفت: از شهرداری‌ها، دستگاه‌های مسئول و مربوط و حتی بخش خصوصی می‌خواهیم که باتوجه‌به اینکه گروه زیادی از جمعیت از جمله سالمندان، معلولان، جانبازان، مادران باردار و مادران داری کودک و یا هر کسی که در مدتی از دوران زندگی دچار شکستی و یا مشکلاتی خواهد شد نیاز به مناسب‌سازی دارند به این مهم جدی توجه کنند. 

وی اظهار کرد: مراکز حمایتی خانه‌های کوچک فرصت مؤثری در این زمینه است و در واقع معلولان و سالمندانی که از نظر جسمانی و روانی نسبت به دیگران شرایط بهتری دارند؛ اما فاقد خانواده یا سرپرست هستند با حضور در این مراکز فرصت حضور در جامعه و زندگی نیمه‌مستقل را خواهند داشت.

این مسئول بیان کرد: علت‌های زیادی در مورد وجود سالمند در خانه‌های سالمندی و جود دارد از جمله اینکه بعضی از آنان مجهول‌الهویه‌اند و کسی را برای نگهداری ندارند و یا خانواده مؤثری برای نگهداری ندارند و بعضی‌ها هم هستند که خانواده مؤثری دارند؛ اما به این تفاهم رسیدند که در خانه سالمندان باشند.

سرپرست اداره کل بهزیستی خراسان شمالی گفت: دو مرکز شبانه‌روزی آقایان و دو مرکز بانوان، دو مرکز روزانه خانم و دو مرکز آقایان، دو مرکز خانم‌ها و آقایان در دو نوبت، دو مرکز توانمندسازی سالمندان و یک‌خانه سالمندی برای آقایان و دوخانه سالمند برای خانم‌ها در بجنورد وجود دارد.

مصاحبه از: هدیه دهقانی

انتهای خبر/

0 نظر

ارسال نظرات