سامان محمدی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی پایگاه خبری «عصر اترک» در این باره نیز اظهار کرد: ۴۵۲ هزار هکتار از اراضی استان، کشاورزی هستند که ۱۵۲ هزار هکتار آن زمینهای کشاورزی آبی است.
وی گفت: ۵۲٫۹ درصد از منابع آبی استان (منابع آبی زیرزمینی) و ۴۷٫۱ درصد از منابع آبی استان (آبهای سطحی) برای بخش کشاورزی بهرهبرداری میشوند.
مدیر آبوخاک سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی بیان کرد: بخش کشاورزی که مصرفکننده منابع آبی زیرزمینی و سطحی است باید در مصرف این منابع آبی، مدیریت مصرف را در اولویت قرار دهد.
وی بهرهگیری از سیستمهای نوین آبیاری، ایجاد استخرهای ذخیره آب کشاورزی، ایجاد ایستگاههای پمپاژ و ایجاد سر دهانههای آبگیر را از جمله این راهکارهای مدیریت مصرف منابع آبی زیرزمینی و سطحی برشمرد.
محمدی خاطرنشان کرد: علاوهبرآن باید بهسوی هوشمندسازی سیستمهای آبیاری نوین و استفاده از آبهای زیرسطحی گام برداریم که در دستور کار این سازمان قرار گرفتهاند و میبایست در این راستا، اقدامات اجرایی آغاز شوند.
وی در این باره اعلام کرد: در استان با همکاری یک شرکت دانشبنیان طرح آبیاری هوشمند در سطح ۱۰۰ هکتار از سطوح زراعی کشاورزان پیشرو استان بهصورت پایلوت آغاز شده است.
مدیر آبوخاک سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت: در آینده نزدیک اجرای طرح آبیاری هوشمند به استانها تکلیف خواهد شد.
وی افزود: برای استانها سهمیه اعتباری برای اجرای این طرح اعلام خواهد شد که پیشبینی میشود در نیمه دوم سال جاری سهم اعتباری آن به استانها اعلام شود.
مدیر آبوخاک سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی به اجرای طرح سیستمهای آبیاری زیرسطحی نیز اشاره و عنوان کرد: در برنامه هفتم توسعه کشور اجرای این طرح در سطح استانها تعیین تکلیف شده است.
محمدی گفت: منتظر ابلاغ اعتبارات اجرای این طرح در سال مالی ۱۴۰۳ هستیم.
انتهای خبر/قهرمانی
0 نظر