صفدر صفدری در گفتگو با خبرنگار اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «عصراترک»، اظهار کرد: هرچند گونههای گیاهان دارویی در استان شناسایی شدهاند، اما ثبت نشدهاند و مسئولیت این امر بر عهده مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان است.
وی افزود: مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی مسئولیت انجام مطالعات کاربردی درباره گیاهان دارویی را انجام دهد و اعلام کند که کدامیک از گیاهان دارویی شناسایی و مطالعه شده در استان مستعد تجاری سازی شدن، هستند.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی افزود: با این وجود، هنوز این اقدام انجام نشده است.
وی در ادامه با بیان اینکه تجاری سازی کردن گیاهان دارویی نیازمند کشت در سطح مزارع است، عنوان کرد: با وجود گذشت بیش از یک دهه از صحبت درباره تجاری سازی کردن این گیاهان در استان، تاکنون فقط در مورد گیاهانی شامل باریجه، زعفران و زیره و گل محمدی اقدامات موثری انجام شده است.
صفدری گفت: تا به حال حاضر، در استان ۶۶ هزار هکتار از عرصه ملی تحت مدیریت اداره کل منابع طبیعی استان که تحت پوشش گیاه دارویی باریجه است، مورد بهره برداری بهره برداران متقاضی قرار گرفته است.
وی افزود: این بهره برداری، تجاری سازی شده است.
این مسئول همچنین اظهار کرد: طبق توافقنامهای که میان وزارت جهاد کشاورزی، استانداری و سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی امضا شد، مبتنی بر آن تاکنون تسهیلاتی در اختیار استان قرار گرفته است که طی یک دهه اخیر سطح زیرکشت گیاهان دارویی زعفران، زیر و گل محمدی از یک هزار هکتار به بیش از ۱۰ هزار هکتار رسیده است.
وی گفت: در سال جاری سطح زیرکشت مزرعهای گیاه زعفران به چهار هزار و ۸۵۸ هکتار، سطح زیرکشت مزرعه گیاه زیره به چهار هزار و ۷۴۷ هکتار و سطح زیرکشت مزرعهای گل محمدی به ۵۰۰ هکتار رسید.
رتبه سوم خراسان شمالی در تولید زعفران
صفدری بیان کرد: ۱۴ درصد از زعفران تولیدی کشور در استان خراسان شمالی تولید میشود که این امر طی یک دهه اخیر محقق شده است.
وی خاطرنشان کرد: ۵۰ درصد از زعفران تولیدی استان به استان خراسان رضوی (شهر مشهد) ارسال و در آنجا بسته بندی و از آنجا به بازار داخلی و صادراتی عرضه میشود و مابقی نیز در استان بسته بندی میشود.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی بیان کرد: در حال حاضر، استان خراسان شمالی رتبه سوم کشور در زمینه سطح زیرکشت میزان تولید گیاه زعفران همچنین رتبه چهارم کشور در زمینه سطح زیر کشت و میزان تولید گیاه زیره را دارا است.
وی تصریح ئکرد: درصدد هستیم که برای تجاری سازی گیاه باریجه نیز تحقق کشت آن در سطح مزارع را پیگیری کنیم.
صفدری در ادامه با تاکید بر این نکته که گیاهان دارویی، صنعتی بسیارارزآور است و فرآوری آن ارزش افزوده بسیار زیادی را به همراه دارد، عنوان کرد: درصدد هستیم که در استان زنجیره ارزش افزوده گیاهان زعفران، زیره و گل محمدی را تکمیل کنیم.
وی اعلام کرد: در زمینه گیاه زعفران، درصدد هستیم تا سطوحی از مزارع استان به عنوان باغ مادری، تحت کشت و تولید پیاز زعفران قرار گیرند که در این باره دورههای ترویجی برگزار شدهاند تا بهره برداران سرمایه گذاری کنند.
این مسئول خاطرنشان کرد: در استان واحدهای تولید عرقیات همچنین بسته بندی گیاهان زعفران و زیره نیز ایجاد و فعال شدهاند.
وی همچنین گفت: یک سرمایه گذار، طرح تولید اسانس از گیاه زعفران را به این سازمان ارائه داد و متقاضی سرمایه گذاری در این زمینه شده است که در حال پیگیری اخذ تسهیلات برای اجرای این طرح هستیم.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی در ادامه با اعلام اینکه اخیرا زمینه فروش زعفران استان در بورس را نیز آماده سازی کردیم، تصریح کرد: در عین حال، باید زیرساختهای برندسازی گیاهان زعفران و زیره تولیدی استان همچنین عرضه این محصولات از طریق بارانداز را نیز آماده سازی کنیم.
صفدری در بخش دیگری از سخن خود با تصریح بر این مطلب که برداشتن گامهای پایدار در زمینه گیاهان دارویی به انجام مطالعات عرصهای و تکمیل حدنگاری زمینهای کشاورزی بستگی دارد، افزود: با انجام این اقدامات مشخص خواهد شد که چه سطحی از زمینهای زراعی و باغی استان را میتوان زیربار کشت گیاهان دارویی برد.
انتهای پیام/قهرمانی
0 نظر