در حال بارگذاری
وضعیت ورزش ژیمناستیک در خراسان‌شمالی بررسی شد؛

رنج ژیمناستیک‌ خراسان‌شمالی از تجهیزات فرسوده

شماره خبر : 3372 - https://asreatrak.ir/short/4Oa9E

استان خراسان شمالی با ۴هزار ژیمناستیک‌کار جزو مدال‌آورین‌های کشور است و این رشته در خراسان شمالی با استقبال بی‌نظیری همراه است اما وسایل و تجهیزات تک سالن آن درحال استهلاک و فرسودگی است.

به گزارش خبرنگار گروه ورزشی پایگاه خبری تحلیلی «عصراترک»، ۴ هزار ژیمناستیک‌کار در خراسان شمالی فعالیت دارند و استان خراسان شمالی ۶ قهرمان در این زمینه پرورش داده است.

این رشته ورزشی فقط یک سالن تخصصی در سطح استان وجود دارد با این حال در تمام شهرستان‌های استان هیأت ژیمناستیک فعال است و مستعدین بسیاری در سطح استان قرار دارد.

۴هزار ژیمناست در خراسان شمالی فعالیت دارند

سید علی میرکریمی در گفتگو با خبرنگار گروه ورزشی پایگاه خبری تحلیلی «عصراترک» در مورد رشته ژیمناستیک اظهار کرد: رشته ژیمناستیک یکی از محبوب‌ترین رشته‌های جهان و المپیکی است که چند زیر شاخه دارد همچنین به رشته مادر معروف است؛ چون تمامی فاکتورهای آمادگی جسمانی در طول دوران ورزشی ورزشکار را به‌صورت هم‌زمان و همه‌جانبه مورد تقویت قرار می‌دهد.

وی افزود: زیرشاخه‌های رشته ژیمناستیک، ژیمناستیک هنری، ریتمیک، ترامپولین، آیروبیک، آکروباتیک هستند که در خراسان شمالی فقط به یک زیر شاخه پرداخته می‌شود.

رئیس هیآت ژیمناستیک خراسان شمالی گفت: رشته ژیمناستیک در خراسان شمالی با استقبال خوبی همراه است به‌خصوص کودکان ۵ تا ۹ سال که بیشتر ثبت‌نامی‌ها در این رنج سنی هستند. همچنین خراسان شمالی دارای رتبه‌های خوبی در زمینه پرورش قهرمان و رسیدگی به رشته ژیمناستیک عمومی در کشور است.

میرکریمی اضافه کرد: چهارهزار ژیمناست نونهال و نوجوان در سطح خراسان شمالی فعال هستند.

این مسئول با بیان اینکه رشته ژیمناستیک در شهرستان‌های استان فعال است، توضیح داد: این رشته ورزشی در شهرستان‌های بجنورد، گرمه، اسفراین، مانه و سملقان، شیروان و جاجرم مشغول به فعالیت است و علاقمندان زیادی به این ورزش ثبت‌نام کردند.

رئیس هیأت ژیمناستیک خراسان شمالی در مورد مشکلات و چالش‌های این رشته ورزشی گفت: یکی از مشکلات اساسی که هیآت ژیمناستیک با آن دست‌وپنجه نرم می‌کند، نبود بنای مختص ژیمناستیک در شهرستان‌های استان است و تنها سالن تخصصی که وجود دارد فقط در شهرستان بجنورد است که آن هم مختص زیرشاخه ژیمناستیک هنری است و به دیگر زیرشاخه‌ها نمی‌توان پرداخت؛ چون وسایل و تجهیزات زیرشاخه‌های دیگر وجود ندارد.

میرکریمی با اشاره به امکان ساخت سالن مخصوص رشته ژیمناستیک در سطح استان تأکید کرد: باتوجه‌به اینکه در اکثر شهرستان‌ها امکان ساخت و تجهیز سالن‌ها برای این رشته ورزشی وجود دارد از مسئولان درخواست داریم به رشته ژیمناستیک اهتمام بیشتری بورزند؛ چون این رشته مادر همه رشته‌ها و ورودی ورزشکاران به زیرشاخه‌های ژیمناستیک است.

وی با یادآوری نکاتی به والدین ورزشکاران رشته ژیمناستیک تأکید کرد: والدینی که قصد ثبت‌نام فرزندشان در این رشته را دارند باید به داشتن تأییدیه مربی از طرف هیات ژیمناستیک اطمینان حاصل کنند همچنین رشته ژیمناستیک رشته دیر بازدهی است که نیاز به صبر و شکیبایی دارد و رشته‌ای مدال‌آور برای ایران در المپیک است که به بچه‌ها این نوید را می‌دهد در میادین جهانی خودشان را نشان بدهند و باعث افزایش اعتمادبه‌نفس آنان می‌شود.

خراسان شمالی ۶ قهرمان کشوری در رشته ژیمناستیک دارد

مهرداد قدیمی در گفتگو با خبرنگار گروه ورزش پایگاه خبری تحلیلی «عصراترک» اظهار کرد: پدرم من را از سه‌سالگی به آموزش ژیمناستیک فرستاد و چهار سال است که عضو تیم ملی هستم همچنین چندین سال است که مقام‌های کشوری رتبه اول تا سوم، در رده نوجوانان و جوانان در شش وسیله کسب کردم.

وی افزود: هشت سال متوالی نفر اول در زمینه، دارحلقه نوجوانان تا بزرگسالان را کسب کردم.

عضو تیم ملی ژیمناستیک گفت: میزان علاقه‌مندی به رشته ژیمناستیک در خراسان شمالی بسیار بالا است نکته‌ای که وجود دارد این است که ورودی بسیار بالا است؛ اما خروجی کم است به علت‌های متعددی از جمله مربی که باید از طرف اداره ورزش و جوانان حمایت شود تا دلگرم شویم.

قدیمی علت دیگر خروجی کم رشته ژیمناستیک را این‌گونه مطرح کرد: بچه‌هایی که ثبت‌نام می‌کنند اکثر آنان دانش‌آموز هستند که از پاییز زمان مدرسه‌شان فرامی‌رسد و فقط برای سه ماه تابستان به این رشته روی می‌آورند و مابقی فصول درگیر مدرسه و امتحانات می‌شوند.

وسایل سالن بجنورد استاندارد نیست

عضو تیم ملی ژیمناستیک اضافه کرد: هزینه کلاس ژیمناستیک ۴۵۰ تومان است که نصف آن به مربی و نصف دیگرش به هیأت ژیمناستیک تعلق می‌گیرد که برای تجهیزکردن و استانداردسازی وسایل مبلغ ناچیزی است.

قدیمی بیان کرد: از لحاظ زیرساخت‌ها یکی از بهترین‌های سالن شرق کشور را داریم و با اینکه باشگاه شهرستان بجنورد یکی از بهترین باشگاه‌های کشور است، اما این سالن به‌مرور و طی تمرینات ورزشکاران وسایل آن نیاز به تعمیر و نگهداری دارد و فقط باید بتوانیم این وسایل را حفظ کنیم.

وی ادامه داد: وسایل سالن ژیمناستیک بجنورد از جمله پیست حرکات زمینی، خرک حلقه، دارحلقه، پرش خرک، تشک نیاز جدی به تعمیرات دارد و متأسفانه استاندارد نیست.

این بازیکن ملی‌پوش ژیمناستیک خراسان شمالی در مورد تعداد سالن‌های ژیمناستیک استان گفت: سالن دولتی تخصصی ژیمناستیک در سطح استان فقط یکی است.

قدیمی از مسئولان حمایت مربیان و بازیکنان را خواستار شد و ادامه داد: در خواست ما از مسئولان مربوطه این است که اهتمام و توجه بیشتری به رشته ژیمناستیک داشته باشند همچنین حمایت ویژه‌ای از مربیان و بازیکنان حرفه‌ای داشته باشند.

این ملی‌پوش ژیمناستیک در مورد قهرمانان خراسان شمالی افزود: ۶ نفر از نوجوانان و بزرگسالان خراسان شمالی در مسابقات کشوری مدال‌های رنگارنگ کسب کرده‌اند.

وی بیان کرد: میثم غلامیان، محمد براتی، محمد یاسین رمضانی، علی عصمتی، بنیامین جمالی از قهرمانان خراسان شمالی در مسابقات کشوری هستند.

قدیمی خاطرنشان کرد: برای‌آنکه رشته ژیمناستیک در استان بماند و قهرمانی‌ها ادامه‌دار باشد باید حمایت‌های بیشتری از سمت مسئولان به این رشته ورزشی شود.

نتیجه‌گیری: استان خراسان شمالی با ۴هزار ژیمناستیک کار جزو مدال‌آورین‌های کشور است که سالن مجهزی برای رشته هنری ژیمناستیک دارد؛ اما تمام وسایل آن به‌تدریج در حال فرسایش است و بعضی از وسایل و تجهیزات نیز نیاز به استانداردسازی دارد.

استانداردسازی تجهیزات و اختصاص سالن به هیأت ژیمناستیک در شهرستان‌ها اهتمام و توجه مسئولان مربوطه را می‌طلبد که امید است برای پیشرفت هرچه بهتر این رشته ورزشی در استان و کشور این دو مشکل اساسی رفع شوند.

گزارش از: هدیه دهقانی

انتهای خبر/

0 نظر