به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «عصر اترک»، نگاهی به آمار و ارقام اشتغال نشان میدهد وضعیت زنان کشورمان در این زمینه با وضعیت سایر کشورها تفاوت معناداری دارد؛ نسبت تعداد شاغلان از جمعیت زنان بالای ۱۵ سال در ایران ۱۲ درصد بوده؛ این میزان در سال ۲۰۲۳ در ترکیه ۳۱ درصد، بحرین ۴۲ درصد، ترکمنستان ۴۸ درصد، مالزی ۵۰ درصد، امارات و اندونزی ۵۲ درصد و در قطر ۶۴ درصد اعلام شده است.
البته طبق جدیدترین آمارهای مرکز آمار ایران که آبانماه ۱۴۰۲ اعلام شد، میزان مشارکت اقتصادی بانوان در سال منتهی به بهار همان سال، به طور میانگین ۱۳.۳ درصد بوده که نشان از رشد حدود یکدرصدی مشارکت بانوان در فعالیتهای حوزه اقتصادی و کسبوکار دارد؛ یعنی تعداد بانوان شاغل با حدود یک درصد رشد روبهرو بوده است؛ بااینحال و بر اساس دادههای بانک جهانی، فقط ۶ کشور سوریه، عراق، افغانستان، یمن و فلسطین از این منظر ارقامی پایینتر از ایران دارند.
هر چند مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری خراسان شمالی در مورد اشتغال بانوان استان اعلام کرده است که بر اساس آخرین آمار حدود ۷۰ درصد از تسهیلات پرداختی در حوزه مشاغل خانگی و تبصره ۱۶ و ۱۸ در سال اخیر به کارآفرینی بانوان استان تعلقگرفته است؛ اما بهرغم وجود ظرفیتها و فرصتهای پیشرو و زودبازدهی مشاغل خانگی، وضعیت استان از حیث ساختاری در این حوزه چندان رضایتبخش نیست.
نبود تسهیلات با کارمزد پایین
گلثوم کوهی تولیدکننده موفق خراسان شمالی در گفتگو با خبرنگار ما گفت: باعلاقهای که به ابریشمبافی از کودکی داشتم به این هنر و حرفه روی آوردم و هم اکنون از نوغانداری تا بافت پارچه را انجام میدهیم.
وی در ادامه افزود: پرورش کرم ابریشم، تولید ابریشم و محصولات ابریشمی از جمله فعالیتهای مهم و ریشهدار در خانواده من محسوب میشود.
این بانوی کارآفرین تصریح کرد: برای پرورش کرم ابریشم نیاز به مکان مناسب، تمیز، بدون بو، گرم و دارای برگ توت است و هر لحظه باید از کرمهای ابریشم بهخاطر حساسیت بالای آن و دوری از سایر حشرات مراقبت کرد.
0 نظر