حالت تاریک
  • جمعه, 1403/12/03 شمسی | 2025/02/21 میلادی
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن سایت خبری عصر اترک هستید؟
پیش‌بینی تولید ۱۸ مگاوات برق خورشیدی در خراسان‌شمالی
قائم‌مقام شرکت برق استان اعلام کرد:

پیش‌بینی تولید ۱۸ مگاوات برق خورشیدی در خراسان‌شمالی

قائم‌مقام شرکت توزیع برق خراسان شمالی گفت: پیش‌بینی می‌شود که در استان تا سال ۱۴۰۴ تعداد واحدهای فعال نیروگاه خورشیدی کوچک‌مقیاس به ۹۷۶ واحد با ظرفیت ۱۸ مگاوات تولید برق برسد.

مجید زاهدی نیا در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «عصراترک»  با اشاره به تولید برق استان در نیروگاه شیروان اظهار کرد: سهم خراسان شمالی در زمینه تولید برق و انتقال آن به شبکه سراسری برق کشور، در زمان اوج مصرف به یک هزار و ۴۳۰ مگاوات می‌رسد.

وی عنوان کرد: طی سال جاری، میزان مصرف برق در خراسان شمالی در زمان اوج مصرف آن از شبکه ملی توزیع برق کشور به ۳۱۷ مگاوات رسید.

قائم‌مقام شرکت توزیع برق خراسان شمالی گفت: در استان، میزان مصرف برق در بخش خانگی ۳۸ درصد، در بخش کشاورزی ۲۶ درصد، در بخش صنعت ۱۸ درصد، در بخش عمومی (اداری‌ها) ۸ درصد و در بخش سایر مصارف از جمله تجاری‌ها نیز هفت و نیم درصد است.

وی در ادامه با یادآوری این مطلب که طی سال‌های اخیر مسئله ناترازی برق در کشور، شدت یافته است، تصریح کرد: در سال جاری راهبرد تأمین برق از نیروگاه‌های خورشیدی و بادی توسط دولت و وزارت نیرو بسیار اهمیت یافته است.

زاهدی نیا همچنین افزود: البته سرعت راه‌اندازی نیروگاه خورشیدی برای تولید برق در مقایسه با نیروگاه بادی سریع‌تر است، اما ظرفیت تولید برق با نیروگاه بادی در استان نیز وجود دارد.

وی اظهار کرد: در استان خراسان شمالی، تاکنون ۴۶۳ واحد نیروگاه خورشیدی کوچک‌مقیاس در بخش‌های خانگی، اداری و صنعتی با ظرفیت ۴٫۲ مگاوات تولید برق در مدار بهره‌برداری قرار گرفته است که بیشتر این واحدها در بخش خانگی فعال شده‌اند.

قائم‌مقام شرکت توزیع برق خراسان شمالی اعلام کرد: پیش‌بینی می‌شود که تا پایان سال جاری در سطح استان ۷۰۵ واحد نیروگاه خورشیدی دیگر با ظرفیت شش مگاوات فعال و وارد مدار بهره‌برداری شود.

وی افزود: پیش‌بینی می‌شود که در استان تا سال ۱۴۰۴ تعداد واحدهای فعال نیروگاه خورشیدی کوچک‌مقیاس به ۹۷۶ واحد با ظرفیت ۱۸ مگاوات تولید برق برسد.

 

جانمایی ۲۱ ساختگاه برای ایجاد نیروگاه‌های خورشیدی در استان

زاهدی نیا در بخش دیگری از سخن خود با تأکید بر لزوم ایجاد و راه‌اندازی نیروگاه‌های خورشیدی بزرگ‌مقیاس در استان نیز عنوان کرد: تابه‌حال حاضر ۲۰ مجوز بی‌نام برای راه‌اندازی نیروگاه خورشیدی صادر شده است تا با سرمایه‌گذاری بخش خصوصی یک هزار و ۱۲۸ مگاوات برق تولید شود.

وی گفت: این ساختگاه‌ها برای جذب سرمایه‌گذاری به استانداری و وزارت نیرو ارسال شده‌اند.

درعین‌حال، قائم‌مقام شرکت توزیع برق خراسان شمالی اعلام کرد: برای راه‌اندازی ۲۱ مزرعه نیروگاه خورشیدی دیگر در استان به‌منظور تولید ۱۳۶ مگاوات برق، در حال گفتگو با سرمایه‌گذاران متقاضی هستیم که این سرمایه‌گذاران، داخلی هستند.

وی بیان کرد: ساختگاه راه‌اندازی این ۲۱ مزرعه نیروگاه خورشیدی در استان در تمام شهرستان‌های استان شناسایی و جانمایی شده‌اند.

زاهدی نیا افزود: بزرگ‌ترین واحد مزرعه نیروگاه خورشیدی در منطقه قاسم خان شهرستان اسفراین در مساحت ۱۲۰ هکتار با تکنولوژی ردیاب خورشیدی برای تولید ۶۰ مگاوات برق جانمایی شده است.

وی در ادامه با اشاره به اینکه شرایط برای سرمایه‌گذاری بخش خصوصی به‌منظور راه‌اندازی نیروگاه خورشیدی تسهیل شده است، اعلام کرد: علاوه بر اینکه فرایند شرایط واگذاری زمین تسهیل شده همچنین مدت‌زمان عقد قرارداد با سرمایه‌گذار ۲۰ساله خواهد بود و نرخ خرید برق از سرمایه‌گذار نیز تعیین شده است.

افزون بر این، قائم‌مقام شرکت توزیع برق خراسان شمالی خاطرنشان کرد: سرمایه‌گذار می‌تواند برق تولیدی مزرعه خود را در بورس نیز به فروش برساند.

 

صنعت، کشاورزی و خدمات به تأمین برق خورشیدی مکلف شدند

زاهدی نیا گفت: مشترکان صنعتی که مصرف برق آنها در زمان اوج مصرف به بیش از یک مگاوات می‌رسد مکلف شده‌اند که پنج درصد از میزان برق مصرفی خود را از محل نصب پنل‌های خورشیدی تأمین کنند.

وی همچنین به چاه‌های آب کشاورزی در استان نیز اشاره کرد و گفت: به کشاورزان اعلام شده است که تأمین برق چاه‌های کشاورزی خود را از محل نصب و راه‌اندازی پنل‌های خورشیدی انجام دهند و ۸۰ درصد از برق مصرفی خود را از این محل تأمین کنند.

قائم‌مقام شرکت توزیع برق خراسان شمالی افزود: همچنین به آنان اعلام شده است که برق مازاد مصرف آنان در قالب خرید تضمینی خریداری خواهد شد.

افزون بر این، وی عنوان کرد: ادارات استان نیز موظف شده‌اند تا ۲۰ درصد از برق مصرفی خود را با نصب پنل‌های خورشیدی تأمین کنند.

زاهدی نیا تصریح کرد: درصورتی‌که مشترکان برق در بخش‌های صنعت و اداری نسبت به تأمین برق از محل نصب و راه‌اندازی پنل‌های خورشیدی اقدام نکنند، بهای مابه‌التفاوت برق آنها با نرخ تمام شده محاسبه خواهد شد.

وی افزود: بنابراین نیاز است که هر چه زودتر در این زمینه اقدام کنند.

قائم‌مقام شرکت توزیع برق خراسان شمالی در ادامه با تأکید بر اینکه در کشور دانش فنی تولید برق از محل نیروگاه خورشیدی و شرایط تولید قطعات و تجهیزات این نیروگاه‌ها فراهم شده و رشدیافته همچنین فرهنگ استفاده از این تکنولوژی نیز افزایش‌یافته است، اظهار کرد: گرایش به این راهبرد موجب می‌شود که تا حد قابل‌قبولی چالش ناترازی برق را رفع کرد.

وی گفت: در حال حاضر مهم‌ترین رویکرد وزارت نیرو نیز پیشبرد بهره‌گیری از این تکنولوژی است.

زاهدی نیا درباره بهره‌گیری از تکنولوژی و راه‌اندازی نیروگاه‌های بادی در استان نیز اعلام کرد: مطالعات اولیه آن انجام شده است و ساختگاه‌های استقرار این نیروگاه‌ها در استان جانمایی شده‌اند.

 

انتهای پیام/قهرمانی

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.