در حال بارگذاری
معاون جهاد کشاورزی خراسان شمالی مطرح کرد:

پیش‌بینی برداشت ۲۴۰ هزار تن گندم در خراسان‌شمالی

شماره خبر : 346 - https://asreatrak.ir//short/eRlWA

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت: پیش‌بینی می‌شود که از گندم‌زارهای استان ۲۴۰ هزار تن گندم برداشت و ۱۳۰ هزار تن آن به مراکز خرید تحویل داده شود.

حمید نامور در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی عصر اترک اظهار کرد: در فصل زراعی جاری (پاییز ۱۴۰۲- بهار ۱۴۰۳) ۴۸ هزار و ۵۰۰ هکتار از مزارع استان تحت کشت گندم آبی و ۱۰۰ هزار هکتار از مزارع استان نیز تحت کشت گندم دیم قرار گرفتند.

وی گفت: در این فصل زراعی متأثر از اتفاق سیلاب، طوفان و تگرگ همچنین بروز بیماری زنگ زرد بیش از ۲۲ هزار هکتار از سطوح گندم‌زارهای آبی استان همچنین در حدود ۱۲ هزار هکتار از سطوح گندم‌زارهای دیم استان متحمل خسارت شدند.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی افزود: بیشترین خسارت وارده به گندم‌زارها در شهرستان‌های بام و صفی‌آباد و اسفراین اتفاق افتاد.

بااین‌وجود، وی خاطرنشان کرد: باتوجه‌به اینکه در فصل زراعی سال گذشته (پاییز ۱۴۰۱ – بهار ۱۴۰۲) متأثر از شدت خشکسالی ۶۰ درصد از گندم‌زارهای دیم استان از بین رفتند، در سال زراعی جاری متأثر از بلایای طبیعی و بیماری زنگ زرد اشاره شده، به کمتر از ۱۰ درصد از گندم‌زارهای دیم استان خسارت وارد شد.

نامور همچنین بیان کرد: در این فصل زراعی متأثر از بروز بیماری زنگ زرد حدود ۲۰ هزار هکتار از گندم‌زارهای دیم استان در شرف ابتلا به این بیماری شدند که با اجرای به‌موقع مبارزه علیه این بیماری، این سطح از گندم‌زارهای استان حفظ شدند و در حال حاضر آماده برداشت محصول شده‌اند.

وی در ادامه اعلام کرد: باتوجه‌به اینکه در استان، اخیراً برداشت محصول گندم در مناطق گرمسیر استان شروع شده است، پیش‌بینی می‌شود که در این فصل برداشت، بیش از ۲۴۰ هزار تن گندم از گندم‌زارهای استان برداشت انجام شود.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی همچنین گفت: پیش‌بینی می‌شود که کشاورزان استان ۱۳۰ هزار تن از گندم مازاد بر نیاز خود را به مراکز خرید گندم در استان تحویل دهند.

وی خاطرنشان کرد: در این فصل برداشت ۲۶ مرکز در استان خرید گندم از کشاورزان را انجام می‌دهند.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی افزود: در این فصل برداشت هر کیلوگرم به قیمت ۱۷ هزار و ۵۰۰ تومان خرید تضمینی می‌شود.

وی همچنین یادآور شد: در فصل برداشت سال گذشته در استان ۱۳۰ هزار تن گندم تولید شد که ۱۰۰ هزار تن آن به مراکز خرید تحویل شد.

 

جای خالی بذور اصلاح شده در مفاد کشاورزی قراردادی

نامور در بخش دیگری از سخن خود در پاسخ به این سؤال که در استان مقاومت بذور گندم کشت شده در مقابل بیماری زنگ زرد چگونه بوده است؟ اظهار کرد: هیچ‌رقم بذری (حتی بذور اصلاح شده) که مقاوم به بیماری زنگ زرد باشند، نداریم.

درعین‌حال، وی تصریح کرد: البته ارقام بذری اصلاح شده گندم، درجات مختلفی از تحمل در مقابل بیماری زنگ زرد را دارا هستند.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی عنوان کرد: بر اساس قانون نیز تکلیف شده است که در هر فصل زراعی ۴۰ درصد از گندم‌زارهای آبی و ۲۵ تا ۲۸ درصد از گندم‌زارهای دیم در هر استان با استفاده از ارقام بذری اصلاح شده، کشت شوند که در مقابل بیماری‌ها و آفات متحمل تر هستند.

وی افزود: هر ساله نیز به کشاورزان توصیه می‌شود که از ارقام بذری اصلاح شده برای کشت استفاده کنند.

نامور در ادامه با اشاره به اینکه از سال زراعی ۱۴۰۱-۱۴۰۰ اجرای طرح جهش تولید در دیمزارها به استان‌ها ابلاغ شده است، بیان کرد: مهم‌ترین رویکرد در اجرای این طرح نیز استفاده از ارقام بذری اصلاح شده در کشت بوده است.

بااین‌وجود، وی یادآور شد: باتوجه‌به اینکه قیمت بذور اصلاح شده، بالا است، بخشی از کشاورزان ترجیح می‌دهند که از بذور خودمصرفی استفاده کنند.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی عنوان کرد: در این فصل زراعی جاری (پاییز ۱۴۰۲ – بهار ۱۴۰۳) هفت هزار و ۸۰۰ تن انواع بذور اصلاح شده گندم میان کشاورزان استان توزیع و عرضه شد.

وی اعلام کرد: این سازمان درصدد است که در فصل زراعی پیشرو سطوح بیشتری از گندم‌زارهای استان با استفاده از بذور اصلاح شده تحت کشت قرار گیرند.

نامور افزود: برنامه‌ریزی‌شده است که ۴۰ درصد از سطح تحت کشت دیمزارهای استان با استفاده از بذور اصلاح شده، کشت شوند.

درعین‌حال، وی در ادامه با تصریح بر این مطلب که پایه و اساس تولید، استفاده از بذور مناسب است، خاطرنشان کرد: متأسفانه در کشاورزی قراردادی، استفاده از بذور اصلاح شده مدنظر قرار نگرفته است.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی افزود: درحالی‌که اگر مورد حمایت قرار می‌گرفت گندم‌کاران قطعاً دراستفاده از بذور اصلاح شده استقبال می‌کردند.

وی یادآور شد: طی دو سال اخیر که اجرای کشاورزی قراردادی به‌صورت ملی در دستور کار قرار گرفته است فقط دو محور شامل تأمین و عرضه کود شیمیایی اوره با نرخ دولتی و انجام بیمه محصولات کشاورزی مورد پشتیبانی و اجرا قرار گرفته‌اند.

نامور گفت: در استان، در این فصل زراعی جاری محصولات گندم‌های آبی و دیم، جو آبی و دیم، کلزا، کاملیا، دانه‌های روغنی و حبوبات تحت کشت قراردادی کشاورزی مبتنی بر دو محور یاد شده، قرار گرفتند.

وی اعلام کرد: در حال حاضر در استان برداشت محصولات گندم، جو، کاملینا، کلزا و گلرنگ شروع شده است. 

انتهای خبر/قهرمانی

 

0 نظر

ارسال نظرات