
رئیس گروه بیماریهای غیرواگیر خراسان شمالی:
۵ سرطان شایع در خراسانشمالی شناسایی شد
رئیس گروه مبارزه با بیماریهای غیرواگیر دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی گفت: طبق آمار موجود، پنج سرطان پستان، معده، پوست، مری و کلورکتال شیوع بالایی در استان خراسان شمالی دارند.
نسیم سراجاکبری در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی«عصر اترک»، با بیان آخرین وضعیت بیماران سرطانی در خراسان شمالی، گفت: بر اساس آمارها و دادههای موجود، پنج نوع سرطان در خراسان شمالی بیشترین میزان بروز را دارند که شامل سرطان پستان، معده، پوست، مری و کلورکتال هستند.
وی افزود: این پنج نوع سرطان سهم قابلتوجهی از موارد ابتلا در استان را به خود اختصاص دادهاند و به همین دلیل، توجه ویژهای به شناسایی و کنترل آنها صورت گرفته است.
رئیس گروه مبارزه با بیماریهای غیرواگیر دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی با تأکید بر اهمیت غربالگری و تشخیص زودهنگام، گفت: دانشگاه علوم پزشکی استان در راستای کاهش مرگومیر ناشی از سرطان، برنامهریزی دقیقی برای اجرای طرحهای غربالگری سه سرطان پستان، روده بزرگ و دهانه رحم انجام داده است.
وی اضافه کرد: این برنامهها در سطح مراکز بهداشتی و درمانی تحت پوشش دانشگاه در حال اجرا هستند.
به گفته سراجاکبری: غربالگری سرطان پستان برای زنان در گروه سنی ۳۰ تا ۶۹ سال از طریق فراخوان، معاینه بالینی و برگزاری کلاسهای آموزشی انجام میشود و نقش مهمی در افزایش آگاهی و تشخیص زودهنگام دارد.
وی همچنین با اشاره به انجام آزمایش خون مخفی در مدفوع بهعنوان روشی برای غربالگری سرطان روده بزرگ برای افراد ۵۰ تا ۶۹ سال، افزود: در خصوص سرطان دهانه رحم نیز، زنان ۳۰ تا ۵۹ سال تحت معاینه بالینی و دریافت شرححال قرار میگیرند.
رئیس گروه مبارزه با بیماریهای غیرواگیر دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، با اشاره به مهمترین دلایل مراجعه دیرهنگام بیماران سرطانی به مراکز درمانی گفت: متأسفانه باورهای غلط درباره ماهیت سرطان، پایینبودن سطح آگاهی مردم از علائم هشداردهنده و همچنین ترس از تشخیص بیماری، سبب شده است تا بسیاری از مبتلایان با تأخیر به مراکز درمانی مراجعه کنند.
وی در ادامه بیان کرد: این موضوع نهتنها روند درمان را دشوارتر میکند، بلکه در برخی موارد به کاهش شانس بهبودی بیماران منجر میشود.
وی همچنین افزود: برای مقابله با این چالش، مجموعهای از اقدامات اطلاعرسانی و فرهنگی در سطح استان در حال اجراست؛ از جمله آموزشهای چهرهبهچهره، برگزاری کلاسهای آموزشی، توزیع بروشور و پمفلتهای آموزشی، انتشار مطالب علمی در فضای مجازی، بهرهگیری از ظرفیت صدا و سیما و همچنین برگزاری کمپینهای سالانه با محوریت عوامل خطر، راههای پیشگیری و اصلاح باورهای نادرست.
سراجاکبری درباره راهبردهای کلان دانشگاه علوم پزشکی استان برای پیشگیری از سرطان و کاهش عوامل خطر نیز، اظهار داشت: این دانشگاه با طراحی برنامههای آموزشی و ترویجی، به دنبال اصلاح سبک زندگی شهروندان و افزایش سطح آگاهی عمومی نسبت به سرطان و علل بروز آن است.
وی افزود: استفاده از کمپینهای آگاهیبخشی، توزیع اقلام آموزشی همچون پوستر، بنر و بروشور در مناسبتهای مختلف، بهرهبرداری از فضای مجازی در اختیار، ارسال مطالب آموزشی به ادارات و نهادها از طریق مکاتبات اداری و آموزشهای چهرهبهچهره از جمله محورهای اجرای این برنامهها است.
رئیس گروه مبارزه با بیماریهای غیرواگیر دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی در پایان تأکید کرد: هدف اصلی تمام این برنامهها، کاهش بروز و مرگومیر ناشی از سرطان از طریق پیشگیری، آگاهیرسانی، غربالگری و شناسایی زودهنگام بیماری است.
وی اضافه کرد: به همین منظور، بهرهگیری از ظرفیت سفیران سلامت، رسانههای جمعی، فضای مجازی و مشارکت نهادهای دولتی و عمومی از جمله ابزارهایی است که در تحقق این اهداف نقش کلیدی دارند.
انتهای خبر/ی
درباره نویسنده
لینک کوتاه خبر
نظر / پاسخ از
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!