
مدیر نظارت معاونت غذا و دارو خراسانشمالی:
پخت نان کامل در جاجرم آغاز شد
مدیر نظارت و ارزیابی فرآوردههای خوراکی در معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی با اشاره به اهمیت تغذیه سالم، از آغاز پخت نان کامل در شهرستان جاجرم خبر داد.
به گزارش گروه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «عصر اترک» به نقل از روابطعمومی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، طاهره عربی اظهار کرد: پخت نان کامل برای نخستینبار در شهرستان جاجرم و در واحد نانوایی مستقر در خیابان شهید بهشتی راهاندازی شد.
وی افزود: نان کامل نانی است که از آرد گندم کامل تهیه میشود؛ بهگونهای که تمامی اجزای دانه گندم شامل سبوس، جوانه و آندوسپرم در تهیه آن حفظ میشوند و هیچگونه پالایش یا حذف بخشهای مغذی صورت نمیگیرد.
عربی با اشاره به اهمیت تغذیه سالم، خاطرنشان کرد: مطالعات متعددی نشان دادهاند که مصرف غلات کامل، بهویژه نان تهیهشده از آرد کامل، با کاهش خطر ابتلا به بیماریهایی مانند دیابت، بیماریهای قلبی و عروقی، چاقی، مشکلات گوارشی، اختلالات متابولیک و برخی از انواع سرطانها مرتبط است.
وی در ادامه با بیان چالشهای موجود در روند تولید نان سنتی گفت: باوجود فواید بسیار نان کامل، متأسفانه درصد بالایی از سبوس گیری و حذف جوانه گندم در فرایند تولید آرد نانهای سنتی و فانتزی صورت میگیرد که باعث کاهش ارزش تغذیهای نان مصرفی میشود.
مدیر نظارت بر فرآوردههای خوراکی دانشگاه، ترویج فرهنگ مصرف نان کامل و حمایت از نانوایان در این حوزه را گامی مهم در راستای ارتقای سلامت جامعه دانست و از برنامهریزی برای توسعه تدریجی این طرح در سایر شهرستانهای استان خبر داد.
وی در پایان به واحدهای نانوایی در مرکز استان که اقدام به پخت نان کامل میکنند، اشاره کرد و افزود: در حال حاضر، سه نانوایی در بجنورد، نان کامل پخت میکنند که شامل نانوایی بیمارستان امام حسن (ع) از ساعت ۴:۳۰ تا ۷:۳۰ صبح با تعرفه نیمه یارانهای، نانوایی گریوانی واقع در چهارراه بهارستان از ساعت ۹ صبح تا ۹ شب بهصورت آزادپز و همچنین نانوایی گریوانی واقع در فردوسی جنوبی در شیفت عصر بهصورت آزادپز میشود.
انتهای خبر/
درباره نویسنده
لینک کوتاه خبر
برچسبها
نظر / پاسخ از
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!