حالت تاریک
  • سه‌شنبه, 1404/02/23 شمسی | 2025/05/13 میلادی
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن سایت خبری عصر اترک هستید؟
نمایشگاه کتاب به نیمه راه رسید
..

نمایشگاه کتاب به نیمه راه رسید

ششمین روز از سی‌وسومین نمایشگاه کتاب تهران در حالی ورق خورد که حضور نویسندگان و شاعران در این رویداد به چشم می‌آمد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «عصراترک» به نقل از ایسنا، ششمین روز از نمایشگاه کتاب تهران (دوشنبه، ۲۲ اردیبهشت‌ماه)، روز شلوغی را  مخصوصا در عصر پشت ‌سر گذاشت. البته ناشران همچنان می‌گویند فروش نمایشگاه در بخش حضوری امسال خوب نیست و از بخش مجازی کتاب رضایت نسبی دارند. 

 گرانی کتاب یکی از دلایلی است که بازدیدکنندگان برای دست‌خالی برگشتن برخی از نمایشگاه مطرح می‌کنند و البته ناشران و مسئولان بر آن صحه می‌گذارند و این موضوع در رادیو نمایشگاه کتاب نیز مورد بررسی قرار گرفته است.

  دیدن صحنه‌هایی از این دست که بازدیدکنندگان در گوشه‌ای روی زمین نشسته و خستگی در می‌کنند و یا روی پله نشسته گلویی تر می‌کنند یا کتاب‌های خریداری‌شده خود را می‌خوانند و یا عکسی به یادگار از نمایشگاه می‌گیرند، از صحنه‌های عادی نمایشگاه است.  این‌ها را اضافه کنید به مادرانی که نوزاد در کالسکه به همراه دارند. البته  غرفه‌های مادر و کودک تعبیه شده و مادرانی که نوزاد یا کودک خردسالی دارند می‌توانند از این مکان‌ استفاده کنند؛ البته به نظر می‌رسد با توجه به حجم بازدیدکنندگان از نمایشگاه تعداد این غرفه‌ها اندک است.

روز ششم کتاب روز رفت‌وآمد نویسندگان و دولتی‌ها هم بود و در یک گشت و گذار در شبستان چهره‌های آشنایی را می‌شد می‌دید؛ فتح‌الله مجتبایی، احمد دهقان، محمد قاسم‌زاده، احمد اکبرپور، اسدالله امرایی، کامیار عابدی، اسدالله شعبانی، روزبه بمانی، احمد پرهیزی، محمود نیلی، تخت روانچی، رائد فریدزاده و... .

سیدعباس صالحی،  وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی  امروز از ناشران عمومی در شبستان بازدید کرد و  در آیین رونمایی از سه سامانه فناورانه نهاد کتابخانه‌های عمومی و کتابخانه سیار نهاد شرکت کرد.

او همچنین در جمع خبرنگاران درباره موضوع کتابسازان و خلأ قانونی در این زمینه به خبرنگاران گفت: این موضوع مشکل قانونی نیست، مشکل مراحل بعد از اجراست. کتابسازی‌های فاحشی که اتفاق می‌افتد کاملا معلوم است. به عنوان مثال بدون اینکه از ناشر اجازه بگیرند، کتابی را با یک تغییر جلد چاپ و عرضه می‌کنند، در این کار حق آن ناشر که کتاب را تالیف کرده، مشخص است، ما در این بخش مشکل قانونی نداریم.

در ششمین روز از نمایشگاه، نخستین نشریاری (فلوشیپ نشر) تهران  افتتاح شد که تا ۲۴ اردیبهشت ادامه خواهد داشت.

 روز دوشنبه در نمایشگاه کتاب تهران کتاب «در معیت پرزیدنت» نوشته سیدعبدالجواد موسوی درباره سفرهای حسن روحانی، با حضور صادق زیباکلام، رضا امیرخانی و حسام‌الدین آشنا رونمایی شد که نسبت به دیگر نشست‌هایی که برگزار می‌شود، افراد بسیاری آمده بودند؛ برخی زیر لب غرولند می‌کردند و می‌رفتند، برخی به گرفتن عکسی از میان جمعیت بسنده می‌کردند و برخی هم دوست داشتند تفسیر خود را به همراهشان بگویند و این موضوع باعث می‌شد دیگرانی که انتهای سالن نشسته بودند، نتوانند سخنان سخنرانان را بشنوند. البته همهمه نمایشگاه را هم به این موارد اضافه کنید. 

هرچند این موضوع مختص رونمایی این کتاب نیست و نشست‌های دیگر هم چنین وضعیتی دارند؛ توقفگاهی برای چند لحظه استراحت، دیدن نویسنده و جذابیت یک موضوع می‌تواند عاملی باشد که مراجعه‌کننده در یک نشست حضور یابد و تعداد کسانی که در نشست‌ها هدفمند حاضر می‌شوند، کم است. 

روزبه بمانی، ترانه‌سرا  و خواننده هم امروز برای دیدار با مخاطبانش به نمایشگاه  آمده بود که طرفدارانش  برای دریافت امضای کتاب و عکس گرفتن با او صف تشکیل داده بودند.

همچنین در حاشیه یکی از نشست‌های  نمایشگاه، بزرگداشت کیانوش عیاری، کارگردان سینما برگزار شد و او شمع تولد ۷۴ سالگی‌اش را فوت کرد.

 در گشت و گذار در شبستان می‌توانید تخلف‌هایی همچون فروش کالایی غیر از کتاب، تخفیف‌های نامتعارف، کتاب قاچاق و فروش کتاب ناشر دیگر در غرفه را ببینید.

سی‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران از ۱۷ اردیبهشت آغاز شده و تا ۲۷ اردیبهشت‌ ۱۴۰۴ با شعار «بخوانیم برای ایران» در محل مصلای امام خمینی(ره) ادامه خواهد یافت. هم‌زمان با برگزاری بخش حضوری نمایشگاه کتاب ۱۴۰۴ تهران، بخش مجازی نمایشگاه نیز در سامانه book.icfi.ir امکان خرید غیرحضوری کتاب را برای علاقه‌مندان فراهم کرده است.

انتهای پیام 

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!