حالت تاریک
  • چهارشنبه, 1403/10/26 شمسی | 2025/01/15 میلادی
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن سایت خبری عصر اترک هستید؟
منش امام علی، الگوی وحدت اسلامی است
عضو هیأت علمی دانشگاه فرهنگیان بجنورد:

منش امام علی، الگوی وحدت اسلامی است

عضو هیأت علمی دانشگاه فرهنگیان بجنورد گفت: حضرت علی (ع) در تمام امور جامعه مسلمانان پیش‌قدم بودند و مانع تفرقه بین مسلمانان می‌شدند و می‌توان از ایشان الگویی برای وحدت امت اسلامی بهره برد.

محمدعلی نظری در گفتگو با خبرنگار گروه سیاسی پایگاه خبری تحلیلی «عصراترک» اظهار کرد: مسلمانان در جهان امروز اگر می‌خواهند از نظر علمی، اقتصادی، فرهنگی و سیاسی پیشرفت کرده و سرآمد کشورهای دیگر باشند باید در شیوه زندگی، امام علی (ع) را الگوی خودشان قرار دهند.

وی افزود: امام علی (ع) منادی برادری و وحدت بین تمام مردم عالم است چنانچه قرآن می‌فرماید «به ریسمان الهی چنگ بزنید و متفرق نشوید» و در جای دیگر فرموده «و از خدا و پیامبرش اطاعت کنید و با یکدیگر نزاع و اختلاف نداشته باشید؛ زیرا ضعیف می‌شوید و قدرتتان از بین می‌رود صبور باشید که خدا با صابران است»

عضو هیأت علمی دانشگاه فرهنگیان بجنورد با بیان اینکه وحدت سبب تقویت اسلام در سطح جهان می‌شود، افزود: وحدت مایه تقویت، قدرت و استحکام جامعه اسلامی و همه مسلمانان می‌شود.

این استاد دانشگاه با اشاره به خطبه ۱۹۲ امام علی (ع) در نهج‌البلاغه، تشریح کرد: این خطبه دررابطه‌با نتیجه وحدت و پیامدهای تفرقه چنین فرموده «پس به پایان کار آنها نیز بنگرید در آن هنگام که به تفرقه و پراکندگی روی آوردند و مهربانی و دوستی آنان از بین رفت و از سخن‌ها و دل‌هایشان گوناگون شد، از هم جدا شدند به حزب‌ها و گروه‌ها پیوستند. خداوند لباس کرامت خود را از تنشان بیرون آورد و نعمت‌های فراوان شیرین را از آنها گرفت»

نظری در مورد اختلافاتی که بعد از فوت پیامبر وجود داشت، گفت: امام (ع) باوجود تمام اختلافاتی که بعد از فوت پیامبر وجود داشت برای حفظ اصل دین و حفظ وحدت مسلمانان سکوت اختیار کرد و حتی در بعضی از امور جامعه همراهی و همکاری هم می‌کرد.

این استاد دانشگاه فرهنگیان با اشاره به سخنان حضرت علی (ع) در مورد فاصله‌گرفتن و پرهیز از اختلاف و تفرقه، تأکید کرد: از تفرقه و اختلاف دوری کنید؛ زیرا اگر گروه اندکی از امت اسلام جدا شوند طعمه شیطان می‌شوند؛ مانند گوسفندی که اگر از گله دور افتد، طعمه گرگ بیابان است.

وی با بیان اینکه نیرنگ کشورهای استعمارگر و سیاست تفرقه‌افکنانه آنها سبب پراکندگی مسلمانان شده است، گفت: این امر باعث تفرقه جهان اسلام و مسلمانان و در نتیجه ضعف و شکست آنان شده است.

نظری تصریح کرد: توطئه دشمنان اسلام باعث شده در حالی که کشور غاصب اسرائیل ده‌ها هزار مسلمان را به شهادت می‌رساند، جهان اسلام به سبب تفرقه سکوت کند.

وی به نیرنگ کشورهای غربی و استعمارگر اشاره کرد و تشریح کرد: مستکبران جهانی، جهان اسلام را درگیر اختلاف جنگ و نابسامانی کرده است، همچنین مسلمانان در جهان مورد ظلم و ستم قرار می‌گیرند و مورد حمله و تجاوز دولت‌های زورگو و شیطان‌صفت شده‌اند.

این استاد دانشگاه فرهنگیان در مورد وحدت بین مسلمان تصریح کرد: امام علی (ع) در سخنان خود به وحدت و تمسک به قرآن اشاره می‌کنند و امر می‌کنند که در مسائل سیاسی صبر و حوصله داشته باشیم.

نظری به نکاتی در مورد برخورد با دشمن از دیدگاه حضرت علی (ع) پرداخت و گفت: رعایت ادب در سخن‌گفتن با دیگران از جمله مخالفان نکته‌ای است که باید در برخورد با مخالفان در نظر گرفت در این زمینه امام علی (ع) می‌فرماید «از گفتن سخن زشت و ناهنجار بپرهیز که دل را پر از خشم و کینه می‌کند و زبانت را به سخن ملایم و سلام‌کردن عادت ده تا دوستان زیاد و کینه‌ورزانت کم شوند بدزبانی ارزشت را می‌کاهد و برادری را فاسد می‌کند».

استاد دانشگاه فرهنگیان بجنورد در مورد جنبه‌های تربیتی حضرت علی (ع) به‌خصوص برای پدران توضیح داد: امام علی (ع) در تمام دوران زندگی خودش الگویی عالی برای بشریت است، پدران اگر می‌خواهند برای فرزندان خود الگو باشند باید تربیت را از خودشان شروع کنند و باید قبل از تعلیم دیگران به تعلیم خودشان بپردازد.

وی با بیان اینکه دوران زندگی امام علی (ع) از زمان پیامبر تا شهادت مملو از نکات تربیتی و اخلاقی، رشادت‌ها، فداکاری‌ها و ایثارگری‌هاست، افزود: ایشان در همه امور جامعه مسلمانان و همچنین امور خیر پیش‌قدم بودند و مانع تفرقه بین مسلمانان می‌شدند.

مصاحبه از: هدیه دهقانی

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از