
مدیرگروه بهبود تغذیه علوم پزشکی خراسانشمالی:
نان کامل باعث کنترل قند خون دیابتیها میشود
مدیرگروه بهبود تغذیه جامعه دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی گفت: اضافهکردن نان کامل به رژیم غذایی روزانه بیماران دیابتی میتواند به کنترل بهتر قند خون و کاهش نوسانات آن کمک کند.
نسرین علیزاده در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «عصر اترک» گفت: یکی از دلایل اصلی توصیه به مصرف نان کامل در بیماران دیابتی، تأثیر آن بر کندشدن روند جذب قند در بدن است.
وی ادامه داد: نان کامل، برخلاف نانهای سفید و فراوریشده، سرشار از فیبر، ویتامینها و املاح معدنی ضروری است که نقش مهمی در تنظیم قند خون ایفا میکند.
مدیرگروه بهبود تغذیه جامعه در معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی اضافه کرد: اضافهکردن نان کامل به رژیم غذایی روزانه بیماران دیابتی میتواند به کنترل بهتر قند خون و کاهش نوسانات آن کمک کند.
این مسئول خاطرنشان کرد: نان کامل از آرد سبوسدار تهیه میشود و نسبت به نانهای سفید و بدون سبوس، دارای میزان بیشتری فیبر، ویتامینها و مواد معدنی است و برای بیماران دیابتی، فیبر رژیمی بهویژه فیبر محلول، یکی از اجزای کلیدی نان کامل است که نقش ویژهای در کنترل قند خون ایفا میکند.
علیزاده ابراز داشت: فیبر محلول باعث کند شدن حرکت غذا در دستگاه گوارش میشود و به همین دلیل، جذب قندها تدریجیتر و آهستهتر انجام میشود که این موضوع از افزایش ناگهانی قند خون بعد از صرف غذا جلوگیری و به تثبیت قند خون کمک میکند.
وی اضافه کرد: سبوس، پوسته بیرونی غلهای مانند گندم است که در تولید نان کامل باقی میماند، اما در آرد سفید حذف میشود.
این مسئول بیان داشت: سبوس سرشار از فیبر، ویتامینهای گروه B، آهن، منیزیم و آنتیاکسیدانهاست که همگی برای سلامت بیماران دیابتی مفید هستند و وجود سبوس در نان کامل، باعث احساس سیری طولانیتر میشود و به کنترل اشتها و پیشگیری از پرخوری کمک میکند که در کنترل وزن بیماران دیابتی اهمیت بالایی دارد.
علیزاده از دیگر مواد مغذی مؤثر موجود در نان کامل به منیزیم اشاره کرد و گفت: منیزیم نقش مهمی در بهبود حساسیت سلولها به انسولین دارد؛ افرادی که سطح منیزیم خوراکی آنها کافی است، کنترل بهتری بر گلوکز خون خواهند داشت، همچنین ویتامینهای گروه B به سوخت و ساز بدن و تبدیل غذا به انرژی کمک میکنند و مانع از تجمع قند اضافی در خون میشوند.
وی تأکید کرد: در مجموع، مصرف منظم نان کامل موجب کاهش خطر ابتلا به عوارض دیابت مانند چربی خون بالا، اضافهوزن و مشکلات قلبی میشود، بنابراین توصیه میشود بیماران دیابتی برای بهرهمندی از این فوائد، نانهای تهیهشده از آرد کامل را جایگزین انواع سفید و تصفیهشده کنند و میزان مصرف را طبق راهنمایی متخصص تغذیه تنظیم کنند.
انتهای خبر/
درباره نویسنده
لینک کوتاه خبر
برچسبها
نظر / پاسخ از
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!