مدیرکل اشتغال استانداری خراسان شمالی:
قیمت خرید تضمینی برق منطقی شود
مدیرکل دفتر هماهنگی امور سرمایهگذاری و اشتغال استانداری خراسان شمالی گفت: قیمتگذاری در خرید تضمینی برق از سرمایهگذاران ایجاد و راهاندازی نیروگاههای خورشیدی باید منطقی شود تا در انجام سرمایهگذاری انگیزه ایجاد کند.
صفرعلی قربانی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی عصر اترک درباره جذب سرمایهگذاران داخلی برای ایجاد و راهاندازی نیروگاههای خورشیدی در استان عنوان کرد: تأمین برق از انرژی خورشیدی رویکرد جدی دولت چهاردهم است.
وی تصریح کرد: بااینوجود، سؤال مهم این است که چرا تاکنون این امر به نتیجه مطلوبی نرسیده است.
مدیرکل دفتر هماهنگی امور سرمایهگذاری و اشتغال استانداری خراسان شمالی با اشاره به اینکه تاکنون، در استان خراسان شمالی ۲۱ قطعه زمین ملی برای ایجاد نیروگاههای خورشیدی بزرگمقیاس شناسایی و جانمایی شدهاند که سرمایهگذاران داخلی پایکار هم داشتهاند، بااینوجود، تابهحال حاضر ۱۴ قرارداد از آنها فسخ شده و زمینهای واگذار شده نیز مسترد شدهاند.
وی گفت: تاکنون در هیچ یک از این ۲۱ قطعه زمین ملی واگذار شده سرمایهگذاران هیچ اقدام اجرایی بابت راهاندازی نیروگاه خورشیدی را انجام ندادهاند.
قربانی بیان کرد: تأمین تجهیزات و قطعات این نیروگاهها از محل واردات در شرایط تحریم یکی از علل اصلی بود که مانع اقدام عملی سرمایهگذاران داخلی شده بود.
وی افزود: بااینوجود، خوشبختانه کشور توانست به توان تولید داخلی تجهیزات و قطعات آن دست یابد.
علاوه بر این، مدیرکل دفتر هماهنگی امور سرمایهگذاری و اشتغال استانداری خراسان شمالی قیمت خرید تضمینی برق از سرمایهگذاران را از دیگر موانع بازدارنده در عملیشدن راهاندازی نیروگاههای خورشیدی دانست و گفت: قیمتگذاری در خرید برق باید منطقی شود تا هزینه تولید و سود سرمایهگذار را پوشش دهد.
وی تصریح کرد: در حال حاضر قیمت خرید تضمینی برق از سرمایهگذاران داخلی کیلووات ساعتی دو هزار و ۴۰۰ تا دو هزار و ۵۰۰ تومان است که منطقی نیست.
قربانی همچنین عنوان کرد: فروش برق تولیدی سرمایهگذاران در بورس نیز در دستور کار قرار گرفته است، اما نکته مهم این است که در نیمه دوم سال تقاضای خرید برق از بورس اُفت میکند.
وی تأکید کرد: بنابراین قیمت خرید تضمینی برق از سرمایهگذاران باید منطقی شود.
افزون بر این، این مسئول اظهار کرد: از ابتدای سال جاری اختصاص تسهیلات به سرمایهگذاران اعلام شد، اما هنوز سهم استانها از این تسهیلات و نحوه دریافت تسهیلات، مشخص و پرداخت نشده است.
زمینها برای نیروگاه خورشیدی در مجاورت پست برق باشند
مدیرکل دفتر هماهنگی امور سرمایهگذاری و اشتغال استانداری خراسان شمالی همچنین فاصله میان ساختگاههای ایجاد نیروگاههای خورشیدی جانمایی شده از شبکه ملی توزیع برق را از دیگر علل بازدارنده در زمینه اقدام اجرایی سرمایهگذاران داخلی برای راهاندازی نیروگاه خورشیدی برشمرد و گفت: زمینهایی که برای راهاندازی این نیروگاهها جانمایی میشوند میبایست در مجاورت پستهای برق باشند تا برق تولیدی به شبکه ملی توزیع برق تزریق شود.
وی بیان کرد: زمانی که این اولویت لحاظ نشده باشد، سرمایهگذار مجبور است که از سرمایه خود، زیرساخت اتصال به شبکه ملی توزیع برق را بپردازد.
تصمیم نیروگاه برق شیروان بر ایجاد نیروگاه خورشیدی
قربانی تصریح کرد: در همین راستا، رویکرد جانمایی زمین برای ایجاد نیروگاههای خورشیدی در داخل شهرکهای صنعتی استان در دستور کار قرار گرفته است که زیرساخت اتصال به شبکه ملی توزیع برق را دارا هستند.
وی اعلام کرد: در همین راستا، در شهرکهای صنعتی شیروان و جاجرم زمین جانمایی شده اما هنوز بدون سرمایهگذار هستند.
درعینحال، مدیرکل دفتر هماهنگی امور سرمایهگذاری و اشتغال استانداری خراسان شمالی از تصمیم نیروگاه برق سیکل ترکیبی برق شیروان در زمینه ایجاد و راهاندازی نیروگاه خورشیدی در ۲۰ هکتار زمین خود، البته از محل دریافت تسهیلات نیز خبر داد و گفت: اجرای این طرح هنوز در دست بررسی است.
علاوه بر این، قربانی عنوان کرد: انجام سرمایهگذاری برای ایجاد نیروگاههای خورشیدی به ارائه مشاورههای دقیق فنی به سرمایهگذاران نیز نیاز دارند که در این زمینه باید ساتپا (سازمان انرژیهای تجدیدپذیر برق کشور) و شرکتهای توزیع برق استانها از جمله در خراسان شمالی پایکار باشند و پیگیر حل مسائل پیشروی سرمایهگذاران شوند.
انتهای پیام/قهرمانی