حالت تاریک
  • چهارشنبه, 1403/10/26 شمسی | 2025/01/15 میلادی
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن سایت خبری عصر اترک هستید؟
سیره حضرت علی(ع) الگویی برای تقویت اسلام است
امام جمعه موقت بجنورد:

سیره حضرت علی(ع) الگویی برای تقویت اسلام است

امام جمعه موقت بجنورد پیروی از روش و سیره حضرت علی (ع) را الگویی عملی برای تقویت اتحاد میان مسلمانان دانست و گفت: ایشان به ما آموختند که حفظ وحدت اسلامی نیازمند صبر، حکمت و گذشت است.

 حجت‌الاسلام‌والمسلمین سیدمرتضی موسوی جاجرمی، در گفتگو با خبرنگار گروه فرهنگی پایگاه خبری تحلیلی عصر اترک، با اشاره به اهمیت وحدت اسلامی، آن را یکی از ارکان اصلی حفظ و گسترش اسلام عنوان کرد و گفت: در این میان، نقش حضرت علی (ع) به‌عنوان یک رهبر الهی و الگویی درخشان در ایجاد وحدت اسلامی بسیار برجسته است؛ زندگی و روش ایشان نشان می‌دهد که چگونه می‌توان از اختلافات دوری کرد و اتحاد میان امت اسلامی را حفظ کرد.

 وی در ادامه افزود: حضرت علی (ع) زمان‌هایی که با ناعدالتی و انکار حق خود مواجه شدند، همواره بر وحدت و حفظ اسلام تأکید داشتند.

 امام‌جمعه موقت بجنورد تصریح کرد: سلمان فارسی روایت می‌کند که پیامبر اکرم (ص) در لحظات پایانی زندگی خود، به حضرت علی (ع) سفارش کردند که صبر پیشه کنند و برای حفظ اسلام از حق خود بگذرند، حتی اگر این صبر با مشکلات و رنج‌های زیادی همراه باشد.

 وی اضافه کرد: این رویکرد یک سیاست اجتماعی و راهبردی بود که از انحراف اسلام و ایجاد فتنه جلوگیری می‌کرد.

 موسوی جاجرمی با بیان اینکه حضرت علی (ع) با خلفا تعامل کردند تا از بروز تفرقه و انشقاق در امت اسلامی جلوگیری شود، گفت: ایشان نه‌تنها مسائل شرعی را پاسخ می‌دادند، بلکه در بسیاری از بحران‌ها مشورت‌های خود را ارائه می‌دادند تا اتحاد اسلامی تضعیف نشود و این رفتار، نشان‌دهنده بینش عمیق سیاسی و اجتماعی ایشان است.

 وی افزود: حتی در مواردی که با خلفا اختلاف‌نظر داشتند، با صبر و حکمت عمل کردند تا دشمنان نتوانند از اختلافات داخلی برای تضعیف اسلام سوءاستفاده کنند.

حجت‌الاسلام موسوی جاجرمی با اشاره به اینکه حضرت علی (ع) برای جلوگیری از اختلافات داخلی به مقابله با جریان‌هایی که می‌خواستند از اختلافات داخلی سوءاستفاده کنند برمی خواست، افزود: ایشان همواره مردم را به حفظ وحدت دعوت می‌کردند و خود نیز در عمل الگویی برای این موضوع بودند.

 امام‌جمعه موقت بجنورد خاطرنشان کرد: نظام جمهوری اسلامی ایران نیز با الهام از این رویکرد، همواره بر وحدت اسلامی تأکید داشته است و همچنین رهبران انقلاب اسلامی از ابتدا تاکنون بر اهمیت اتحاد میان شیعه و سنی و پرهیز از تفرقه تأکید کرده‌اند.

 وی تأکید کرد: امام خمینی (ره) به‌عنوان بنیان‌گذار جمهوری اسلامی ایران، وحدت اسلامی را یکی از ارکان اصلی نظام دانسته و تأکید داشتند که جمهوری اسلامی متعلق به همه مسلمانان است، نه فقط شیعیان؛ رهبر معظم انقلاب نیز با صدور فتواهایی نظیر حرمت اهانت به بزرگان اهل‌سنت، بر این موضوع تأکید کرده‌اند.

 این مقام مسئول اظهار داشت: امروز جبهه مقاومت اسلامی که شامل شیعیان و اهل‌سنت و حتی آزادگان و مظلومان جهان است، نمونه بارزی از تحقق وحدت اسلامی است و این وحدت توانسته قدرت عظیمی در مقابله با ظلم و استعمار ایجاد کند.

 امام‌جمعه موقت بجنورد با بیان اینکه حمایت جمهوری اسلامی ایران از جنبش‌های مقاومت فلسطین که بیشتر اهل‌سنت هستند، نمونه‌ای از این رویکرد عملی است، عنوان کرد: همچنین، نقش ایران در مبارزه با گروه‌های افراطی مانند داعش که به نام اسلام به تخریب و تفرقه می‌پردازند، نشان‌دهنده تعهد جمهوری اسلامی به وحدت اسلامی است.

 وی تصریح کرد: وحدت اسلامی، نه‌تنها به‌عنوان یک هدف بلکه به‌عنوان یک ضرورت در جهان امروز باید موردتوجه قرار گیرد.

 موسوی جاجرمی پیروی از روش و سیره حضرت علی (ع) را الگویی عملی برای تقویت اتحاد میان مسلمانان دانست و گفت: ایشان به ما آموختند که حفظ وحدت اسلامی نیازمند صبر، حکمت و گذشت است؛ این اصول همچنان می‌تواند به‌عنوان چراغ راهنمایی برای جوامع اسلامی در مواجهه با چالش‌های داخلی و خارجی عمل کند.

 وی خاطرنشان کرد: اگر بتوانیم وحدت اسلامی را با الهام از رفتار و روش حضرت علی (ع) ترویج دهیم، نه‌تنها امت اسلامی بلکه تمامی آزادگان جهان می‌توانند از این اتحاد برای ایجاد جهانی عادلانه و به‌دوراز ظلم بهره‌مند شوند؛ اتحاد، کلید سعادت و پیشرفت امت اسلامی است و نقش حضرت علی (ع) در این زمینه الگویی بی‌بدیل است که همچنان الهام‌بخش ما خواهد بود.

 انتهای خبر/ی

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از