حالت تاریک
  • دوشنبه, 1403/11/08 شمسی | 2025/01/27 میلادی
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن سایت خبری عصر اترک هستید؟
رشد جمعیت شیروان پایین‌تر از کشور است
مدیر شبکه بهداشت شهرستان شیروان:

رشد جمعیت شیروان پایین‌تر از کشور است

مدیر شبکه بهداشت، درمان و آموزش پزشکی شهرستان شیروان گفت: در جامعه ما فاصله ازدواج تا تولد اولین فرزند بالاست و در شیروان آمارها حاکی از این است که رشد طبیعی جمعیت در این شهرستان به نسبت سطح استان و کشوری پایین‌تر است.

مهرنوش میانجی در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «عصراترک» اظهار کرد: از سال ۱۴۰۰ قانون جوانی جمعیت ابلاغ و تا سال ۱۴۰۷ به صورت آزمایشی قرار بر اجرای آن است که قریب به ۲۰ دستگاه اجرایی موظف به اجرای این قانون هستند.

وی در خصوص اینکه تغییر الگوی ذهنی افراد از داشتن زندگی بهتر و داشتن فرزند کمتر که در گذشته رواج داشت کار دشواری است، گفت: تغییر این فکر بسیار دشوار است اما ما با آموزش افراد دهه ۶۰ و ۷۰ و ترسیم آینده‌ای با جمعیت پیر و معضلاتی که برای فرزندانمان اتفاق خواهد افتاد؛ می‌توانیم تا جایی این تفکر را تغییر دهیم.

این پزشک متخصص قلب و عروق با بیان اینکه تاکنون در این زمینه دو کارگاه آموزشی برپا شده است، افزود: دو کارگروه سقط جنین و آموزش مدیران دستگاه‌ها بر ما محول شده است که در کارگروه سقط جنین، عمده کار ما در ارتباط با ماماها و متخصصین زنان است که اگر اقدام به سقط جنین بی‌مورد نمایند با آنان برخورد خواهد شد و حتی ممکن است پرونده طبابت آن‌ها باطل شود.

وی گفت: طبق آمار سالانه ۳۷۰ تا ۵۳۰ هزار سقط جنین در کشور انجام می‌شود و بر اساس آمارها سهم سقط‌های قانونی و خودبخودی کمتر از ۵ درصد است در حالی که ۹۵ درصد از سقط‌ها به صورت عمدی و غیر قانونی است که قانون جوانی جمعیت به دو حوزه پیشگیری و فرهنگ‌سازی در زمینه سقط جنین توجه دارد.

سرپرست شبکه بهداشت و درمان شهرستان شیروان تاکید کرد: کارگروه آموزش مدیران دستگاه‌ها با هدف آشنا کردن آنان با قانون جوانی جمعیت و وظایف آن‌ها در حمایت از مادران باردار است که شرایطی را به وجود نیاورند تا بارداری خطرناکی داشته باشند، تشکیل داده است.

میانجی با ابراز نگرانی از وضعیت نامطلوب شهرستان شیروان تصریح کرد: رشد جمعیتی ما وضعیت مطلوبی ندارد به گونه‌ای که مقدار TFR یعنی همانکه در سال ۴۰۱ معادل ۱/۹ بوده در سال ۴۰۲ به ۱/۷ رسیده و در سال جاری به ۱/۵ کاهش پیدا کرده و به ازای هر دو فرزندی که در یک خانواده جایگزین پدر و مادر می‌شوند، اکنون به کمتر از دو رسیده و ما برای این که در چاله جمعیتی پیر در آینده گرفتار نشویم، باید این اعداد را حداقل به ۲ و یا عدد مطلوب ۲/۵ برسانیم.

وی مساله جمعیت را یک مساله استراتژیک و مولفه اصلی توسعه یافتگی برای هر کشوری دانست و گفت: اساسأ محور توسعه در کشورها بر مبنای جمعیتِ جوان، پویا، اهل کار و خلاقیت سنجیده است.

میانجی ادامه داد: متاسفانه آمارها در ایران حاکی از روند کاهشی جمعیت و رسیدن به کشوری پیر در ۳۰ سال آینده است لذا نیازمند یک جهش عظیم هستیم تا در آیندهٔ نَه چندان دور شاهد اتفاقات ناگوار در کشور نباشیم.

سرپرست شبکه بهداشت تصریح کرد: از سال ۱۴۰۰ قانون جوانی جمعیت ابلاغ شد و تا سال ۱۴۰۷ یازده وزارتخانه مکلف به اجرای این قانون شدند تا مداخله سریع برای رفع موانع رشد جمعیت انجام شود. یکی از مهمترین راهکارها افزایش میزان باروری است که برای محقق شدن آن باید در خصوص ۴ بحران مداخله کرد.

وی ابراز کرد: ۱۲ میلیون مجرد در کشور داریم که خود یک بحران در کشور هستند، ازدواج و فرزندآوری آن‌ها منجر به افزایش حداقل ۶ میلیون جمعیت می‌شود. بحران متأهلان بدون فرزند، بحران فرهنگی تحت عنوان فرزند کمتر زندگی بهتر که نیاز به آموزش افراد دهه ۶۰ و ۷۰ و ترسیم آینده‌ای با جمعیت پیر و معضلات اجتماعی و اقتصادی داریم تا بتوانیم این تفکر را تغییر دهیم و بحران سقط جنین از این دست موارد هستند.

وی با اشاره به آمار ازدواج پایین و طلاق بالا در شیروان، گفت: در جامعه ما فاصله ازدواج تا تولد اولین فرزند بالاست (بین ۳ تا ۵ سال) و در شیروان آمارها حاکی از این است که رشد طبیعی جمعیت و میزان باروری در سطح شهرستان شیروان به نسبت سطح استان و کشوری پایین‌تر است.

رئیس شبکه بهداشت شهرستان شیروان یادآور شد: میزان باروری کلی، مطرح کننده تعداد فرزندانی است که در طول دوران باروری هر زن متولد می‌شوند و وقتی این میزان کمتر از دو باشد یعنی به ازای پدر و مادر دو نفر، کمتر از دو نفر جایگزین می‌شوند و این منجر به کاهش رشد جمعیت می‌شود.

میانجی اضافه کرد: در طی سه سال اخیر میزان شاخص باروری کلی در شهرستان شیروان روند نزولی داشته و در سال ۱۴۰۲ این شاخص ۱٫۵ بوده که در حال حاضر شاخص استاندارد ۲/۱ و شاخص مطلوب ۲/۵ است و در صورت رسیدن به شاخص ۲/۵ می‌توانیم بحران پیری جمعیت را در آینده کنترل کنیم.

میانجی در پاسخ به سوالی مبنی بر این که خود وی دارای یک فرزند است و پیگیر فرزند آوری دیگران است، افزود: با توجه به اینکه اینجانب صاحب یک فرزند بعد از سه سقط متوالی شدم و شرایط سخت شغلی و دوری از خانواده و عدم حمایت مسئولین مربوطه وقت و افزایش سن، فرصت بارداری را از دست دادم بنابراین تأکید بر حمایت همه مسئولین از بانوان شاغل و اجرای صحیح قانون جوانی جمعیت دارم.

مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان شیروان در خصوص سختی کار پرستاران تاکید کرد: پرستاران ما به دلیل نداشتن چینش صحیح که در سنوات گذشته رابطه‌ای و سلیقه‌ای بوده است، بسیار تحت فشار بوده‌اند و یکسری از آنها مورد ظلم قرار گرفته‌اند.

رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرستان شیروان در پایان خاطر نشان کرد: از بدو قبولی این مسئولیت به دنبال این بوده‌ام که کارها به درستی انجام بشود و افراد جامعه را همانند اعضای خانوادهٔ خود می‌پندارم و تا زمانی که در این مسئولیت هستم دست یاری خود را به سوی شما می‌آورم تا هر زمانی که مشکل و ضعفی را در جریان قرار گرفتید به بنده ارجاع دهید زیرا من انتقاد پذیرم و به دنبال حل مشکلات خواهم رفت.

انتهای خبر/ حق‌بین

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.