عضو شورای اسلامی شهر بجنورد:
دوران پهلوی امکانات ابتدایی هم وجود نداشت
عضو شورای اسلامی شهر بجنورد گفت: منطقه خراسان شمالی در دوران رژیم پهلوی، بهعنوان یک منطقه مرزی با کمبود خدمات، امکانات و ناهمگونی عدالت زیستی در کشور را شاهد بود.
سید محسن موسوی در گفتگو با خبرنگار گروه سیاسی پایگاه خبری تحلیلی «عصراترک» با اشاره به جنایات رژیم پهلوی در استان، اظهار کرد: تظاهرات و قیامهای خیابانی حدفاصل تقاطعهایی نظیر چهارراه پانزده خرداد و چهارراه قیام محورهایی بودند که جریانهای مردمی علیه ظلم طاغوت به سمت شهربانی شهر که محل ظلم و عداوت بر مردم فرهیخته بجنورد بود آغاز میشد که طبق آمارها استان خراسان شمالی نسبت بالاترین آمار تقدیمی شهدا به انقلاب را داشته است.
وی افزود: مساجدی نظیر مسجد انقلاب شهر بجنورد در مسیر اتصال به میدان شهید که مزین به نام و محل شهادت شهیدِ انقلاب حسنآبادی است که از محورهای مبارزاتی و انقلابی از سوی علمای بجنورد آیتالله مهماننواز شکل گرفته بود که در این محور، مرکزیت یک جریان اصلی علیه ظلم و جنایتهای خاندان و حاکمان پهلوی در بجنورد بود.
عضو شورای اسلامی شهر بجنورد با بیان اینکه خیزش و جنبش مردم ایران علیه ظلم استکبار و مبارزه با بیعدالتی خاندان پهلوی بود، خاطر نشان کرد: در دوران رژیم پهلوی، بهعنوان یک منطقه مرزی با کمبود خدمات، امکانات و ناهمگونی عدالت زیستی در کشور را شاهد بودیم که جوانان و خانوادههای ایرانی از ابتداییترین حقوق عامه محروم بودند.
موسوی گفت: در زیرساختها نبود توسعه و همگرایی عدالت در مناطق مختلف کشور به عنوان یکی از عوامل قیام به حق مردم ایران بود.
عضو شورای اسلامی شهر بجنورد با اشاره به شکنجههای سازمان مخوف ساواک گفت: سازمان مخوف ساواک نقش سیاه را در جریان مبارزه با مخالفان رژیم پهلوی داشتند و در جریان قیامهای مختلف مردم ایران نظایر قیام پانزده خرداد، هفده شهریور، کفن پوشان ورامین، شهرهای قم، تبریز، مشهد و دیگر شهرهای کشور سبب رشد و تعالی جوانان و مردم شد.
وی افزود: قبل و بعد از انقلاب اسلامی نیز جوانان نقش دفاع از کیان کشور و دفاع از حمله جریان بعثی صدام به حمایت نظام سلطه را ایفا کردند و از طرف دیگر مبارزین انقلابی جوان نیز شکنجههای سخت نظام طاغوت را که برگرفته از جریان استکباری بود را متحمل شدند.
موسوی سیاستهای رژیم طاغوتی پهلوی را مبتنی بر نابرابری طبقاتی و مشکلات اقتصادی دانست و گفت: نابرابریها و ناعدالتیها در بستر حاکمیت آمایش کشور سبب شکل گیری مناطق محروم و مرزی در دوره پهلوی شد که با فاصله گرفتن از مرکزیت پایتخت این محرومیت تشدید میشد. در حوزه زیرساختها و خدمات توسعهای نظیر آب، صنایع کوچک و تبدیلی، کشاورزی، راههای ارتباطی، حمل و نقل، پزشکی و بهداشتی این تبعیضها به وضوح قابل مشاهده بود.
وی تصریح کرد: از جمله مناطق محروم در رژیم پهلوی وضعیت روستاها بود که به عنوان مناطق محرکه در اقتصاد ایران حداقل امکانات و خدمات را داشتند بهگونهای که در حوزه کشاورزی سیستم ارباب رعیتی حاکم بود و خدمات توسعه کشاورزی، صنایع تبدیلی، زیرساختها و عدالت زیستی روستاها نسبت به شهرها اختلاف فاحشی بود.
عضو شورای اسلامی شهر بجنورد تمدن و سرزمین ایران را در ادوار تاریخی مختلف عجین با دین و مذهب خواند و اظهار کرد: ایران متمدن در دوران صفویه به شکوفایی دینی خود رسید و در تمامی دورههای تاریخی با دین اسلام و اهل بیت (ع) پیوند داشته است و البته در پیوند منطقهای نیز نظیر ارتباط با حرمهای شریف ائمه (ع) در کشورهای همسایه و حضور عالمان دینی ایران برای تحصیل علوم دینی در مناطقی همچون شهر نجف و کربلا بیش از پیش عامل اصلی بوده است
وی افزود: با این گرایش دینی و مذهبی مردم، برخورد سیاه رژیم پهلوی با دین و مذهب منجر به شکاف شدید بین مردم و حاکمیت شد و این برخورد سبب توسل مردم به قیام و خیزش با محوریت امام خمینی (ره) علیه رژیم طاغوتی پهلوی شد که این انقلاب باعث آگاهسازی و بیداری ملت در مقابل ظلم و استبداد جریان پهلوی بود.
مصاحبه از: هدیه دهقانی
انتهای خبر/