حضور پررنگ بانوان در تمامی عرصههای جامعه، حلال مشکلات است
نوری مشکلات اقتصادی مردم را ناشی از تأثیر منفی عملکرد نهاد مربوطه دانست و عنوان کرد: برای جبران مشکلات اقتصادی، مرد و زن در کنار یکدیگر زمان بیشتری را برای کارکردن میگذارند و در نتیجه نقش پدر و مادر خانواده کمرنگ میشود که آسیب آن برنهاد جامعه و بعدها بر کل جامعه است.
وی تأکید کرد: جامعه بهعنوان یک موجود زنده تمامی بخشهای آن به یکدیگر متصل و مربوط هستند و در صورت انجام صحیح تمام وظایف نهادها، سبک زندگی سالم در جامعه شکل میگیرد.
این جامعهشناس اظهار داشت: در ابتدا باید چارچوب مشخصی توسط کارشناسان برای سبک زندگی ایرانی و اسلامی تعریف شود و با کمک نهادهای فرهنگی، در جامعه بهعنوان یک فرهنگ ایرانی و اسلامی نهادینه شود.
وی با بیان اینکه بخش غالب جامعه ایرانی زنان هستند، تصریح کرد: اگر این تفکر که بانوان همانند مردان میتوانند در جامعه تأثیرگذار باشند، شکل بگیرد؛ با حضور پر رنگ زنان در تمام نهادهای جامعه بسیاری از مشکلات حل میشود.
سبک زندگی اسلامی الگویی راهبر و راهگشا برای انسانها
کارشناس حوزه زندگی ایرانی و اسلامی در گفتگو با خبرنگار ما گفت: سبک زندگی به انتخاب روش و شیوه صحیح برای زندگی که ضمن تأمین خواستههای معنوی و مادی انسان، در نهایت زمینههای رضایت و خشنودی خداوند متعال را نیز فراهم آورد و این مهم جز با انتخاب الگویی جامع و حامل فضایل و ارزشها در زندگی تحقق نخواهد گرفت.
حجتالاسلاموالمسلمین ناصر هدایتی در ادامه افزود: این الگوی متعالی در تاریخ پر شکوه اسلام موجود است؛ الگویی که راهبر و راهگشا بوده و همواره انسان را بهسوی معیارها و ساختارهای وجودی خویش فرامیخواند.
وی خاطرنشان کرد: در نگاه اول به نظر میرسد سبک زندگی را باید از منظر فردی بررسی و تحلیل کرد؛ اما نکته حائز اهمیت این است که طرح موضوع آسیبشناسی و اصلاح سبک زندگی از سوی مقام معظم رهبری با رویکرد اجتماعی و ملی مطرح شده است؛ ازاینرو باید این موضوع را بهعنوان یک مسئله اجتماعی و ملی موردتوجه و تحلیل قرار داد.
وی تصریح کرد: منابع و فرصتهایی که افراد برای گذران زندگی انتخاب میکنند، از عوامل اجتماعی مؤثر در سبک زندگی است.
وی بیان کرد: در هر جامعهای، انسانها در معرض فرصتهای مصرف مختلفی مانند پوشاک، خوراک، نحوه گفتوگو در اجتماع، تعامل، خوابیدن و دیگر لذتهای زندگی قرار میگیرند که به شرایط اجتماعی آن جامعه اختصاص دارد؛ بدین معنا که در شرایط اجتماعی جامعه ایران، ظرفیتهایی به افراد جامعه ارائه میشود.
هدایتی عنوان کرد: همچنین امکانات و شرایطی که در شهرهای بزرگ وجود دارد در روستاها نیست و هر کدام وضعیت و موقعیت متفاوتی نسبت به دیگری دارند؛ ازاینرو ما مجبور هستیم انتخابهایی داشته باشیم که در یک جامعه ارائه میشود.
0 نظر