رئیس بیماریهای غیرواگیر استان خبر داد:
ثبت ۲۰ هزار بیمار دیابتی در خراسانشمالی
رئیس گروه بیماریهای غیرواگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی گفت: اکنون ۲۰ هزار بیمار مبتلا به دیابت نوع دو در این دانشگاه ثبت شدهاند که خدمات مراقبتی خود را در مراکز خدمات جامع سلامت دریافت میکنند.
به گزارش عصر اترک به نقل از روابطعمومی علوم پزشکی خراسان شمالی، روحالله یزدانی گفت: بیماران دیابتی در مرحله نخست از مراقبان سلامت، خدمات دریافت میکنند که شامل کنترل قند خون و فشارخون است و در صورت نیاز، بیماران برای دریافت برنامه غذایی و مشاوره تغذیهای به کارشناسان تغذیه مستقر در مراکز ارجاع داده میشوند.
وی افزود: بیماران دیابتی هر سه ماه یکبار توسط پزشکان مراکز خدمات جامع سلامت معاینه و ویزیت میشوند و درصورتیکه قند خون بیمار کنترل نشده باشد، آموزشهای لازم مجدداً به آنها ارائه میشود، همچنین، این بیماران برای ویزیتهای تخصصی به سطوح بعدی ارجاع میشوند.
رئیس گروه بیماریهای غیرواگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی تأکید کرد: در مواردی که بیماران دیابتی به درمانهای تخصصیتر نیاز داشته باشند، به سطوح بالاتر ارجاع داده میشوند تا خدمات دارویی و در صورت لزوم انسولین دریافت کنند.
وی با اشاره به برنامه خطرسنجی ۱۰ساله برای جمعیت بالای ۳۰ سال، بیان کرد: در این اقدام فشارخون، دور کمر، قند خون و کلسترول اندازهگیری و بر اساس نتایج تنسنجی و آزمایشها میزان خطر بروز سکتههای قلبی و مغزی کشنده یا غیرکشنده، با استفاده از چارت ارزیابی میزان خطر قلبی عروقی محاسبه میشود.
یزدانی عنوان کرد: آگاهیرسانی و آموزش بیماران از جمله مؤثرترین راهکارها برای پیشگیری از پیشرفت بیماری است که برنامههای آموزشی در مراکز جامع سلامت باهدف تغییر عادات غذایی ناسالم و افزایش فعالیت بدنی اجرا میشود.
وی افزود: تشخیص زودهنگام دیابت، بهویژه در افرادی که عوامل خطر مانند سابقه خانوادگی یا چاقی دارند، میتواند از عوارض جدی جلوگیری کند.
این مسئول با تأکید بر نقش جامعه در پیشگیری از بیماریهای غیرواگیر خاطرنشان کرد: کارشناسان حوزه سلامت بر این باورند که پیشگیری از دیابت نیازمند مشارکت جامعه و نهادهای مختلف است، مدارس، محیطهای کاری و رسانهها میتوانند نقش مهمی در ارتقای سطح آگاهی عمومی و تغییر الگوهای رفتاری ایفا کنند.
وی با بیان اینکه برنامههای غربالگری منظم و فرهنگسازی درباره تغذیه سالم و فعالیت بدنی نیز از دیگر اقدامات مؤثر در این زمینه هستند، اضافه کرد: این اقدامات، به همراه خدمات درمانی و مراقبتی ارائهشده در دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، باهدف بهبود کیفیت زندگی بیماران و کاهش بار این بیماری در جامعه انجام میشوند.
در ادامه کارشناس بیماران دیابتی در معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی نیز اعلام کرد: هماکنون ۳ هزار بیمار نیازمند به انسولین در سامانه ثبت شدهاند که این بیماران انسولین را با تعرفه دولتی دریافت میکنند.
ظریف، تصریح کرد: بخشی از این بیماران خدمات درمانی مرتبط با دیابت، از جمله درمان زخم پای دیابتی و دریافت انسولین، را با تعرفه دولتی در بیمارستان امام رضا (ع) بجنورد دریافت میکنند.
انتهای خبر/ رحمانی