حالت تاریک
  • سه‌شنبه, 1404/02/02 شمسی | 2025/04/22 میلادی
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن سایت خبری عصر اترک هستید؟
استانداردکردن ترازوها نیازمند فرهنگ‌سازی است
سرپرست اداره کل استاندارد خراسان‌شمالی:

استانداردکردن ترازوها نیازمند فرهنگ‌سازی است

سرپرست اداره کل استاندارد خراسان شمالی گفت: استانداردسازی و تصدیق ابزار اوزان و ترازو به سمت فرهنگ‌سازی باید برود به طوریکه خریداران یا فروشندگان نسبت به کیفیت ابزار سنجش اوزان محصولات خریداری شده حساس و کنجکاو باشند.

سید مهدی حسینی در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «عصراترک» با اشاره به میزان استاندار اوزان و ترازوهای سطح استان، اظهار کرد: چهار محور اصلی در حوزه کاری اداره کل استاندارد وجود دارد، حوزه‌ای که با صحت عملکرد ترازوها در دادوستدهای روزانه مردم دخیل است، حوزه اندازه شناسی است، این حوزه کنترل‌گر ترازوهای کسبه، جایگاه‌های سوخت، دیسپنسرهای سوخت مایع، باسکول‌های خودروهای سنگین، کمیت محصولات بسته بندی شده و خالص فروشی شیرینی‌فروشی‎‌ها که از اهم وظایف حوزه اندازه‌شناسی است.

وی افزود: قسمت عمده تصدیق صحت عملکرد وسایل اندازه گیری و سنجش اوزانی که در دادوستدهای روزانه استفاده می‌شود توسط اداره کل استاندار ارزیابی و تایید می‌شوند.

سرپرست اداره کل استاندارد خراسان شمالی گفت: در استان بیش از ۴۰۰ جایگاه سوخت فعال وجود دارد که طبق برنامه عملیاتی در سال جاری ۵۵۰ نازل سوخت ارزیابی و تصدیق شدند که با توجه به ابزار سنجش دقیقی که در اختیار سازمان است میزان زیاده یا کم فروشی بررسی و بعد از طیف سنجی مبنی بر اینکه چه میزان بالاتر یا کمتر از استاندارد است به دستگاه‌های مربوطه گزارش می‌شود.

حسینی با بیان این‌که باید در استانداردسازی و تصدیق ابزار اوزان و ترازو به سمت فرهنگ‌سازی پیش برویم، خاطر نشان کرد: در سال جاری یک هزار و ۵۰ ترازوی کسب و کارها تصدیق صحت‌سنجی شدند، در صورتیکه اگر به سمت فرهنگ‌سازی مردم پیش برویم به طوریکه خریداران یا فروشندگان نسبت به کیفیت ابزار سنجش اوزان محصولات خریداری شده حساس و کنجکاو باشند و اینکه محصول تصدیق صحت‌سنجی دارد یا ندارد را به فروشندگان بازگو کنند.

وی با اشاره به استانداردهای آسانسور و گواهی ایمنی آن‌ها، عنوان کرد: در بحث آسانسور، استاندارد حلقه آخر زنجیره بهره‌برداری است، بنابراین تمام مشکلاتی که در سیر مراحل بهره‌برداری برای آسانسور انباشت می‌شود در مرحله آخر یعنی بازرسی استاندارد سر وا می‌کند، به بیان دیگر مرحله آخر یک فیلتر و گلوگاهی است تا آسانسورهای ناایمن به بهره‌برداری نرسند.

این مسئول افزود: که این موضوع خطاها و مشکلات نشأت گرفته از مراحل نصب و اجرای آسانسور را به سازمان استاندارد نسبت می‌دهند صحیح و سنجیده نیست و بحث تامین ایمنی آسانسور در طول زنجیره باید انجام شود تا مطمئن باشیم زمانی‌که به مرحله نهایی بهره‌برداری آسانسور می‌رسد در بازرسی از آسانسور مشکلی وجود ندارد.

وی گفت: متقاضیانی که تمایل دارند ایمنی آسانسورشان را صحت‌سنجی کنند و از سازمان استاندارد تاییدیه ایمنی بگیرند در سامانه مدیریت بازرسی آسانسور ثبت‌نام و درخواست دهند، در نهایت پرونده به یکی از شرکت‌های بازرسی آسانسور ارجاع داده و از آسانسور بازرسی می‌شود.

سرپرست اداره کل استاندارد استان با بیان اینکه گواهی ایمنی آسانسور یک ساله بوده گفت: طی توافقاتی که با شهرداری به نتیجه رسیدیم برای صدور پایان کار ساختمانی، حتما از اداره کل استاندارد استعلام ایمنی آسانسور را استعلام بگیرند.

وی افزود: آسانسورهای برقی یا کششی که از سال ۱۳۸۳ به بعد نصب شده‌اند باید گواهی ایمنی را دریافت کنند، شرکت‌هایی که نصاب آسانسور هستند تحت نظارت اداره کل صنعت، معدن و تجارت و اتحادیه آسانسور و پله برقی هستند، در حالی‌که شرکت‌های بازرس آسانسور خارج از استان هستند که در خراسان شمالی نمایندگی و شعبه دارند.

حسینی اظهار کرد: بعد از دریافت گواهی ایمنی آسانسور، یک قطعه پلاک فلزی با کد ۱۰ رقمی در داخل کابین نصب می‌شود که متقاضیان و صاحبان آسانسور با ارسال پیامک کد به سرشماره ۱۰۰۰۱۵۱۷ می‌توانند تائیدیه ایمنی آسانسور را مشاهده کنند.

انتهای خبر/دهقانی

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!