به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «عصراترک» به نقل از دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، محدثه معصومی با بیان اینکه خدمات به سالمندان در قالب مراقبتهای ادغامیافته سلامت سالمندان، در دو سطح غیرپزشک و پزشک به سالمند ارائه میشود، افزود: با ارایه مراقبتهای ادغام یافته و آموزش بهبود شیوه زندگی سالم در سالمندان، میتوان از بار بیماریها در این گروه سنی کاسته و سبب افزایش امید به زندگی توام با سلامتی و سالمندی سالم و فعال شد.
وی خاطرنشان کرد: این مراقبتها شامل پیشگیری از سکتههای قلبی و مغزی از طریق خطر سنجی و مراقبتهای ادغامیافته دیابت، فشارخون بالا و اختلالات چربی خون، ارزیابی اختلالات تغذیهای، ارزیابی از نظر سقوط و عدم تعادل، ارزیابی از نظر افسردگی، تشخیص زودهنگام و غربالگری سرطان پستان، تشخیص زودهنگام و غربالگری سرطان روده بزرگ و تجویز و آموزش نحوه مصرف مکمل ویتامین D است.
معصومی با بیان اینکه میانسالان نیز در قالب مراقبتهای ادغامیافته میانسالان در این بازه، خدمات مرتبط را دریافت کردهاند، عنوان کرد: حدود ۲۰۰ هزار خدمت در این قالب به میان سالان ارایه شده است.
وی خدمات ارائه شده به این گروه را پیشگیری از سکتههای قلبی و مغزی از طریق خطرسنجی و مراقبتهای دیابت، فشارخون بالا و اختلالات چربی خون، اختلالات تغذیهای، فعالیت فیزیکی، ارزیابی مراقبت مصرف دخانیات، الکل و مواد، ارزیابی خشونت خانگی، ارزیابیهای مامایی (باروری، یائسگی، سرطان پستان، سرطان رحم و…) ذکر کرد.
وی بیان کرد: در تمام مراکز ارائه خدمات سلامت شامل مراکز خدمات جامع سلامت، پایگاههای سلامت در شهر و خانههای بهداشت روستا خدمات فوق به سالمندان و میانسالان ارائه و با تشکیل پرونده الکترونیک سلامت مراقبتها آغاز میشود.
معصومی ادامه داد: چنانچه سالمند بر اساس ابزار ارزیابی سلامت فاقد مشکل یا هر گونه اختلال سلامتی باشد مراقبت وی بهصورت دورهای هر سال یکبار انجام میشود و چنانچه دارای اختلال یا بیماری باشد مطابق با نوع اختلال و بیماری بر اساس دستورالعملهای مراقبتی، ارجاع وی به سطوح درمانی تشخیصی بالاتر صورت گرفته و پیگیری مراقبتهای بعدی او توسط بهورزان، مراقبین سلامت و پزشکان در مراکز ارائه خدمات سلامت انجام خواهد شد.
انتهای خبر/فیروزه
0 نظر