مهدی رشیدی در گفتگو با خبرنگار عصر اترک درباره دست آوردهای دولت سیزدهم برای بخش عمرانی استان اظهار کرد: در سفر هیات دولت سیزدهم به استان در سال ۱۴۰۱، برای استان خراسان شمالی اختصاص ۱۲ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای اجرا و تکمیل ۱۹۸ طرح عمرانی مصوب شد.
وی افزود: پس از این سفر، البته اختصاص اعتبار به مبلغ ۶ هزار میلیارد تومان بابت اجرای طرح انتقال آب سرانی به مناطق هدف در استان همچنین اختصاص اعتبار به مبلغ یک هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان بابت اجرای طرح بازچرخانی آب برای مجتمع پتروشیمی خراسان در قالب انتقال پساب از تصفیهخانه بجنورد به این مجتمع بهمنظور جایگزینی با آب خام نیز مصوب شدند.
معاون عمرانی استانداری خراسان شمالی گفت: در مجموع دست آورد دولت سیزدهم برای اجرای طرحهای عمرانی در استان از اختصاص ۱۲ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان به ۲۰ هزار میلیارد تومان بابت اجرای ۲۰۰ طرح عمرانی افزایش یافت.
وی بیان کرد: تاکنون شش هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار به استان اختصاصیافته است که متأثر از آن ۲۴ درصد از طرحهای مصوب یادشده تکمیل و بهرهبرداریشدهاند.
طرحهای عمرانی حوزه آب بیشترین مصوبات دولت سیزدهم در استان
رشیدی در ادامه درباره طرحهایی که تکمیل و بهرهبرداریشدهاند، اظهار کرد: باتوجهبه اینکه بروز تداوم خشکسالیها طی چندین سال گذشته، استان را با چالش تنش آبی و حتی احتمال مهاجرت جمعیتی مواجه کرده بود، بنابراین بیشترین مصوبات دولت سیزدهم طی دو سال اخیر برای استان در زمینه اجرای طرحهای عمرانی در حوزه آب بوده است.
وی گفت: در این راستا، تکمیل علاج بخشی سد بیدواز اسفراین، تکمیل طرح سد گلمن دره در شهرستان گرمه از جمله مصوبات سفر رئیسجمهور به استان بود که اجرایی و تکمیل شدند.
معاون عمرانی استانداری خراسان شمالی خاطرنشان کرد: متأثر از تکمیل سد گلمن دره در سیلاب سنگین زمستان سال گذشته که در منطقه چمن بید رخ داد چهار و نیممیلیون مترمکعب روان آب در مخزن این سد مهار شد که از بروز فاجعهای بزرگ جلوگیری شد.
وی همچنین به چالش جدی در زمینه بروز تنش آبی در شهرهای بجنورد، شیروان و اسفراین متأثر از تداوم خشکسالیهای چند سال گذشته در استان، اشاره و عنوان کرد: در این زمینه، در سفر هیات دولت سیزدهم به استان مصوب شد که طرحهای حفر چاه و بارگذاری خطوط انتقال آب برای رفع تنش آبی این شهرها اجرایی شوند.
رشیدی گفت: در این راستا، طرح آبی پلنگدره برای رفع تنش آبی شهر بجنورد در قالب بارگذاری خطوط انتقال آب در دستور کار قرار گرفت که مرحله نخست از اجرای این طرح به پایان رسیده و تکمیل طرح ادامه دارد.
وی همچنین افزود: حفر چاهها و بارگذاری خطوط انتقال آب برای رفع تنش آبی شهرهای شیروان و اسفراین نیز در حال اجرا هستند.
اصلاح ۲۰۰ کیلومتر از خطوط انتقال آب
علاوه بر این، معاون عمرانی استانداری خراسان شمالی بیان کرد: در دولت سیزدهم ۲۰۰ کیلومتر از خطوط انتقال آب در شبکه توزیع آب استان که فرسوده شده بودند، بهمنظور مدیریت مصرف آب، اصلاح و نوسازی شدند.
وی خاطرنشان کرد: تأمین آب ۲۰۰ روستای استان نیز در دستور کار قرار گرفته است.
رشیدی افزود: طرح آبرسانی به مناطق روستایی کهنه جلگه با صرف ۵۵۰ میلیارد تومان اعتبار اجرایی و بهرهبرداری شد.
وی همچنین به اجرای طرح بازچرخانی آب در مجتمع پتروشیمی خراسان نیز اشاره و در این باره اعلام کرد: اجرای این طرح مصوب دولت سیزدهم با صرف یک هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان اعتبار اجرایی شد که تا پایان ماه جاری تکمیل و بهرهبرداری میشود.
معاون عمرانی استانداری خراسان شمالی افزود: با بهرهبرداری از این طرح پنج و نیممیلیون مترمکعب آب خام، آزادسازی و پساب تصفیهخانه بجنورد جایگزین میشود.
وی یادآور شد: در این زمینه، اخیراً صنایع فولاد اسفراین، مجتمع آلومینای جاجرم همچنین نیروگاه سیکل ترکیبی شیروان نیز مکلف به اجرای طرح بازچرخانی آب شدهاند.
اجرای طرح انتقال آب از سرانی طی ماه جاری
رشیدی درباره اجرای طرح مهم آبی استان که از مصوبات دولت سیزدهم در زمینه انتقال آب سرانی به مناطق هدف است نیز اعلام کرد: بهزودی مناقصه اجرای این طرح برگزاری خواهد شد و تا پایان ماه جاری نیز کلنگزنی و آغاز اجرای این طرح کلید میخورد.
وی افزود: بابت اجرای این طرح در استان مصوب شده است که ۶ هزار میلیارد تومان اختصاص داده شود.
افزون بر این، معاون عمرانی استانداری خراسان شمالی با بیان اینکه اشتغال در بخش کشاورزی، مهمترین اشتغال استان برای تأمین معیشت هم استانیها است، عنوان کرد: در این زمینه در دولت سیزدهم اختصاص اعتبار برای ادامه اجرای طرح بهرهگیری از سیامهای آبیاری نوین در زمینهای کشاورزی استان مصوب شد تا بهرهبرداری از آب خام سفرههای زیرزمینی، مدیریت شوند.
وی افزود: سالانه ۸۷۰ میلیون مترمکعب آب استان صرف کشاورزی استان میشود.
رشیدی گفت: تا به کنون با اجرای طرح بهرهگیری از سیامهای آبیاری نوین به میزان پنج و نیممیلیون مترمکعب آب خام سفرههای زیرزمینی استان صرفهجویی شده است.
وی یادآور شد: علاوه بر این، در دولت سیزدهم در سطح ۷۸ هزار و ۴۰۰ هکتار از زمینهای ملی استان نیز عملیات آبخیزداری انجام شده است.
معاون عمرانی استانداری خراسان شمالی افزود: به طول ۲۰ کیلومتر از حریم و بستر رودخانههای استان نیز آزادسازی انجام شدهاند.
وی درباره تکمیل طرح رهاسازی در محور بجنورد - جنگل گلستان نیز بیان کرد: در دولت سیزدهم به طول ۱۴ کیلومتر از این محور تعریض و آسفالت انجام شد که هنوز میبایست به طول ۲۷ کیلومتر دیگر نیز تعریض و آسفالت انجام شود.
رشیدی گفت: بابت تعریض و آسفالت ۲۷ کیلومتر باقیمانده از این محور میبایست یک هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان تأمین اعتبار انجام شود که در ماه گذشته سازمان برنامهوبودجه کشور اختصاص ۱۲۰ میلیارد تومان به این طرح را به استان ابلاغ کرد.
وی خاطرنشان کرد: بااینوجود، منتظر سفر دوم هیات دولت سیزدهم در خردادماه جاری به استان بودیم که واقعه شهادت رئیسجمهور رخ داد.
معاون عمرانی استانداری خراسان شمالی افزود: استان پیگیر تأمین اعتبار موردنیاز برای تکمیل این طرح است تا در سال آینده بهرهبرداری نهایی انجام شود.
اختصاص ۶۰۰ میلیارد تومان اعتبار و قیر رایگان
درعینحال، وی به اجرای طرح آسفالت روستایی در استان طی سه سال گذشته نیز اشاره و اظهار کرد: طی این مدت ۶۰۰ میلیارد تومان اعتبار و قیر رایگان بابت انجام زیرسازی و آسفالت راههای روستایی به استان اختصاص یافت که در این زمینه ۱۶۰ کیلومتر راه روستایی، آسفالت و ۷۰۰ کیلومتر دیگر از راههای روستایی استان نیز بهسازی و روکش آسفالت شدند.
رشیدی افزود: این اختصاص اعتبار و اقدامات انجام شده، موجب شد که در استان تا چهار درصد شاخص بهرهمندی از راه روستایی آسفالته رشد پیدا کند.
وی خاطرنشان کرد: در استان طی دو سال گذشته ۸۰۰ هزار مترمربع از معابر شهری و ۸۰ هزار مترمربع از معابر روستایی با دریافت قیر رایگان آسفالت شدند.
معاون عمرانی استانداری خراسان شمالی همچنین به تکمیل طرح اتصال مناطق جمعیتی روستایی و شهری استان به شبکه گاز کشور در استان در دولت سیزدهم نیز اشاره و بیان کرد: ضریب نفوذ گاز استان در این مناطق به صددرصد رسید.
افزون بر این، وی گفت: در دولت سیزدهم ۷۲۷ کلاس درس در استان به بهرهبرداری رسیدهاند.
معاون عمرانی استانداری خراسان شمالی در خاتمه درباره اجرای طرح جهش تولید مسکن در استان نیز اعلام کرد: تا به کنون ساخت ۲۸ هزار و ۲۰۰ واحد مسکونی متقاضیان واجد شرایط آغاز شده و در حال اجرا است که شماری از آنها در هفته دولت به بهرهبرداری میرسد.
رشیدی افزود: برای تأمین مسکن متقاضیان روستایی استان نیز ۷۵۰ هکتار زمین در جوار روستاهای هدف الحاق شدند.
انتهای خبر/قهرمانی
0 نظر